OPINIONS

O Τερζής τον ξανάβαλε στο δρόμο του τίτλου

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΟΚ
Τερζής Αναστασιάδης MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την ακροβασία του ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη με αφορμή την προκλητική διαιτησία του Μήτσιου και την θριαμβευτική επικράτηση της λογικής που τον κρατά ζωντανό στη μάχη για την πρωτιά.

Μπορώ, ακόμη και τώρα πολλές ώρες μετά το παιχνίδι, να φανταστώ τι θα συνέβαινε στα ερτζιανά και στο διαδίκτυο, αν ο ΠΑΟΚ με εντολή Αναστασιάδη αποχωρούσε από το γήπεδο λίγο πριν την ανάπαυλα του αγώνα με την Καλλονή.

Μεγάλη μερίδα των οπαδών της ομάδας, επηρεασμένοι από τη συναισθηματική φόρτιση μίας τέτοιας απόφασης και την οργή που προκαλούσε ο διαιτητής Μήτσιος με τα σφυρίγματά του, θα πανηγύριζαν για την επανάσταση που μόλις είχε ξεκινήσει.

Κανέναν δεν θα ενδιέφεραν οι ουσιαστικές συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης (αφαίρεση βαθμών) που θα έσβηναν άδοξα τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για τίτλο.

Φυσικά, θα υπήρχαν και εκείνοι που θα υποστήριζαν «τι αξία έχει ένας τίτλος μπροστά στην αξιοπρέπεια του συλλόγου;».Σώζεται, όμως στ’ αλήθεια η αξιοπρέπεια ενός συλλόγου με μία κίνηση-πυροτέχνημα.Για να δώσει απάντηση κανείς οφείλει να επικαλεστεί τη φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας, στοιχεία που διέθετε, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής τερματοφυλάκων του.

Ο 53χρονος Απόστολος Τερζής, παλιός γκολκίπερ του « Δικεφάλου», είχε ζήσει μία παρόμοια εμπειρία το 1990 όταν ο Βουλινός έπαιρνε την ομάδα από το ΟΑΚΑ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η κίνηση έμεινε στην ιστορία, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τίποτα ουσιαστικό, παρά μόνο αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών σε μία περίοδο ,πάντως, που δεν πήγαινε για το πρωτάθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς ίχνος υπερβολής, χθες ο ΠΑΟΚ για μερικά λεπτά ακροβατούσε με κίνδυνο να δώσει ένα πρόωρο, όσο και απόλυτα άδοξο φινάλε στη φετινή του σεζόν. Το κατάλαβε γρήγορα και ο Αναστασιάδης που λίγα λεπτά αργότερα προσπαθούσε να κρατήσει τον Δημήτρη Παπαδόπουλο μακριά από τον διαιτητή.

Θυμήθηκε το «δεν ασχολούμαστε και κέρδισε»

Από την εξέλιξη που είχε μετά το ματς θα έλεγε κανείς ότι αυτό το ολιγόλεπτο σκηνικό ήταν το… κλικ για να γυρίσει το μυαλό του προπονητή και κυρίως των παικτών που αντιλήφθηκαν ότι συνιστά πραγματικό αδιέξοδο να μαλώνεις και φωνάζεις σε ένα διαιτητή που έχει μπει αποφασισμένος να σε στριμώξει στη γωνία.Μετέτρεψαν τα νεύρα τους σε πείσμα και είδαμε έναν άλλο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος. Όχι τόσο σε επίπεδο απόδοσης, γιατί και στο πρώτο μέρος δεν ήταν νωθρός, αλλά κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας.Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θυμήθηκαν πως ότι πέτυχαν φέτος ήταν απόρροια ομαδικής δουλειάς.

Συνεχών τρεξιμάτων, αλληλοκαλύψεων, αυταπάρνησης και διάθεσης θυσίας για την ομάδα. Ούτε η Καλλονή, ούτε ο Μήτσιος, ούτε το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες τους πτόησαν. Μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο, μέσα σε οκτώ λεπτά από το ’50 ως το ’58 πέτυχαν την ανατροπή και μετά κράτησαν το υπέρ τους σκορ με νύχια και με δόντια. Αυτός ο ΠΑΟΚ ανέδειξε πολύ περισσότερο την σε βάρος του αδικία από τον Μήτσιο, απ’ ότι εκείνος του πρώτου ημιχρόνου με τις τάσεις αποχώρησης από το γήπεδο. Και γα να κλείνουμε με το κεφάλαιο «αντιμετώπιση της διαιτησίας» θα επαναλάβω πράγματα που έχω ξαναγράψει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τώρα δεν μπορεί να πετύχει τίποτα ο ΠΑΟΚ με τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία. Σαφώς και πρέπει να εγείρει θέματα μέσων των θεσμικών φορέων, αλλά τομές μπορεί να προκαλέσει μόνο με μία ουσιαστική προσπάθεια μόλις τελειώσει η σεζόν για να αλλάξουν οι πίνακες διαιτητών, ο τρόπος αξιολόγησής τους και κυρίως η ίδια η δομή της ΚΕΔ. Και για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά του θα πρέπει να βρει και αληθινούς συμμάχους και όχι να βασιστεί σε λυκοφιλίες.

Παίκτες σε Ιβάν: «Κράτα τον Άγγελο»

Υπάρχει και άλλη πτυχή στο ματς, που δεν πρέπει να μείνει μακριά από τη δημοσιότητα επειδή έχουμε ρίξει όλο το βάρος στη διαχείριση της διαιτησίας Μήτσιου. Αφορά σ’ αυτό που αποτελούσε κυρίαρχο θέμα στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ τις μέρες που ακολούθησαν την βαριά ήττα στην Τρίπολη. Τους τριγμούς στην καρέκλα του Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας. Το χθεσινό ματς ήταν κατά μία έννοια γκάλοπ αποδυτηρίων. Οι παίκτες με το πείσμα και το νεύρο τους μίλησαν στο… αυτί του Σαββίδη και του είπαν: «κράτα τον Άγγελο».

Αυτό ήταν το μήνυμα των αποδυτηρίων της Τούμπας, που να είστε σίγουροι πώς αν έκρυβαν δυσφορία για τον Έλληνα τεχνικό, αυτό θα έκανε μπαμ «χθες».Από τη στιγμή που ο «Δικέφαλος» δεν εμφανίστηκε με καταρρακωμένη τη ψυχολογία του, το αντίθετο συνέβη, δεν υφίσταται λόγος να γίνονται σκέψεις για άλλον τεχνικό. Κανείς δεν ξέρει αυτή την ομάδα καλύτερα από το δημιουργό της που έχει τον τρόπο να παίρνει από τους παίκτες και πράγματα που δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιατί μη μου πείτε ότι θα υπήρχαν πολλοί στη θέση του χθες, που θα σκέφτονταν να γυρίσουν τον Αθανασιάδη σε ρόλο αμυντικού χαφ και η ομάδα τους με παίκτη λιγότερο να κάνει υπεραριθμίες στην περιοχή του αντιπάλου.

Ο Κλάους είναι γεννημένος για αρχηγός του ΠΑΟΚ

Κλείνοντας, θα ‘θελα να αφιερώσω και δύο αράδες για τον Αθανασιάδη. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύει πως δεν είναι απλά μεγάλος παίκτης αλλά και γεννημένος αρχηγός για τον ΠΑΟΚ. Έχοντας μεγαλώσει μέσα σ’ αυτό το σύλλογο από μικρό παιδί, έχει μάθει να λέει τα πράγματά με το όνομά τους και να βλέπει πολύ πιο μπροστά από τους υπόλοιπους.

Στην Τρίπολη βγήκε και ανέλαβε την ευθύνη της ήττας εκ μέρους όλων των συμπαικτών του και χθες παραδέχθηκε ότι ο Κάτσε έκανε λάθος, βάζοντας όμως και τον εαυτό του στη θέση του, καθώς και αυτός έχει πάρει τσάμπα κάρτες που φέτος κάνει αγώνα να τις κόψει.Κυρίως, όμως, έκανε αυτό που είναι το πλέον απαραίτητο για τον ΠΑΟΚ. Ανέδειξε την μοναξιά των παικτών και κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ, να γεμίσει την Τούμπα.Ήρθε η ώρα, λοιπόν, και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να δώσουν βοήθεια στην προσπάθεια για υπέρβαση που κάνει η ομάδα τους..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ