OPINIONS

Ο Σαββίδης ξέρει γιατί έφυγε ο Μπερμπάτοφ

Ο Σαββίδης ξέρει γιατί έφυγε ο Μπερμπάτοφ
Μπερμπάτοφ INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον εκνευρισμό που συνοδεύει τον Μπερμπάτοφ στα τελευταία του παιχνίδια στον ΠΑΟΚ και την ιδιαίτερη σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη που του επιτρέπει να φεύγει χωρίς πρόβλημα από το γήπεδο.

Αλίμονο αν ενοχλούσε τον Ίγκορ Τούντορ το γεγονός ότι ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ έφυγε απευθείας στα αποδυτήρια και λίγο αργότερα αποχώρησε και από το γήπεδο στο χθεσινό ματς με τη Γκαμπάλα. Ο Βούλγαρος σταρ ήρθε στον ΠΑΟΚ, κατ΄εντολή Σαββίδη, "για να βοηθήσει τη νεανική ομάδα και τον επίσης νεαρό προπονητή" και όλοι μαζί να κάνουν κάτι καλό στην επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Δεν είναι ένας απλός παίκτης, αλλά ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που στη σκέψη του Σαββίδη μπορεί να δώσει πολλαπλή βοήθεια για την εξέλιξη της ομάδας του. Για τον ομογενή επιχειρηματία, παραφράζοντάς το "προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου" που χρησιμοποιούν συνήθως οι τεχνικοί των ομάδων για να περιγράψουν τον ιδιαίτερο ρόλο κάποιων παικτών, ισχύει το " σύμβουλος εντός αγωνιστικού χώρου".

Οι δυο τους μιλάνε αρκετά τακτικά για θέματα που αφορούν στον ΠΑΟΚ και για τον Σαββίδη είναι σημαντικό να ακούει αναλύσεις για την ομάδα του κάτω από το πρίσμα ενός ανθρώπου που έχει παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Γι' αυτό, άλλωστε, για τον "Μίτκο" ισχύει άδεια διαρκείας να μιλά στα αποδυτήρια όταν κρίνει ο ίδιος ότι είναι απαραίτητο. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα, μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή όταν μιλούσε αρκετή ώρα στους συμπαίκτες του, ενώ είχε τετ-α-τετ με τον Τούντορ.Επομένως, δεν είναι είδηση ότι πήγε στα αποδυτήρια μετά την αντικατάστασή του, ούτε ακόμη ότι αποχώρησε και από το γήπεδο λίγα λεπτά αργότερα.

Ο εκνευρισμός είναι που κάνει τη διαφορά

Το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με το "γιατί" είναι τόσο εκνευρισμένος στα τελευταία ματς. Γιατί του βγαίνουν νεύρα (χθες πάντως ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό που κλοτσούσε και τα δοκάρια στις ευκαιρίες που έκανε), φθάνοντας στο σημείο να παραπονιέται στους συμπαίκτες του την ώρα του παιχνιδιού; Ο Μπερμπάτοφ είναι φιλόδοξος από τη φύση του (αλλιώς δεν θα έφτανε εδώ). Του αρέσει να ανταποδίδει την οικονομική ή ηθική αμοιβή που λαμβάνει και να είναι πρωταγωνιστής. Στον ΠΑΟΚ, όμως, προς το παρόν δεν του βγαίνει. Ο Σαββίδης τον έχει χρυσοπληρώσει (στον "Μίτκο" έχει δοθεί προκαταβολικά το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του που με τα μπόνους μπορεί να φτάσει τα 2 εκ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν), ο κόσμος τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία, όπου κι αν τον συναντά στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος έχει εντυπωσιαστεί από αυτή τη λατρεία λέγοντας, μάλιστα, κατά την παρουσίασή του "δεν την αξίζω".

Αυτό το περιβάλλον τον ωθεί στο να θέλει να να τους κάνει όλους να νιώθουν χαρούμενοι για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και κυρίως τον Σαββίδη που τον κυνηγούσε επί δύο χρόνια μέχρι να τον "ψήσει" να έρθει στην Τούμπα.Οι δύο άνδρες συζητάνε αρκετά συχνά, όπως λένε άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Σαββίδη και από τη στιγμή που και ο Μπερμπάτοφ περνά αρκετό χρόνο στο "Μακεδονία Παλλάς", κάποιες από τις επαφές τους ξεφεύγουν από την κοινή θέα. Χθες, την ώρα που ο Μπερμπάτοφ έφευγε εκνευρισμένος προς το αποδυτήρια, ο Σαββίδης παρατηρούσε όλο το σκηνικό από τη σουίτα του. Αμέσως μετά πληροφορήθηκε την αποχώρησή του Μπερμπάτοφ και από το γήπεδο. Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν είναι βέβαιοι ότι το επόμενο τετ-α-τετ των δύο ανδρών θα γίνει άμεσα και θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε διάρκεια, αφού ο Σαββίδης θέλει πολλά να μάθει για τον εκνευρισμό του Μπερμπάτοφ, αν δεν του τα έχει πει ήδη...

Το πρόβλημα που εντόπισε και ο Τούντορ

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τον Μπερμπάτοφ και ενισχύει τον εκνευρισμό του; Ο Βούλγαρος, χωρίς να έχει κάνει την παραμικρή αναφορά δημόσια έτσι ώστε να θίξει τους συμπαίκτες του, υπολόγιζε αλλιώς τον ΠΑΟΚ και αλλιώς τον βρήκε. Γνώριζε ότι έρχεται σε μία νέα ομάδα που τώρα διαμορφώνει χαρακτήρα και αυτός θα μπορούσε να την ενισχύσει αγωνιστικά και ψυχολογικά, όμως μέσα από τα παιχνίδια, διαπιστώνει κενά που δεν τα είχε κατά νου.Μέσα από το ρεπορτάζ, προκύπτει ότι ο ο "Μίτκο" έχει πανομοιότυπη σκέψη με τον Τούντορ. Διαπιστώνει ένα έλλειμμα σε παίκτες με τους οποίους θα μπορούσε να συνεργαστεί για να κάνουν υπεροχή έναντι οποιουδήποτε άλλου αντιπάλου. Φυσικά και η γνώμη του έχει πάει-κι απ' ότι φαίνεται-θα ξαναπάει εκεί που πρέπει.

Το θέμα είναι με ποιον τρόπο ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να δείξει στον Μπερμπάτοφ, ότι αυτή η ομάδα του δίνει την δυνατότητα να εκφράζει την ποιότητά του χωρίς να υπάρχουν εντάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ