OPINIONS

Ο Ολυμπιακός τον στέλνει στον ΠΑΟ!

Ο Ολυμπιακός τον στέλνει στον ΠΑΟ!
Τζαβέλλας Πέλκας INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός περνά από το μικροσκόπιο το ντέρμπι της Τούμπας και καταλήγει σ’ αυτά που ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει για να πορευτεί με επιτυχία στη συνέχεια της σεζόν.

Η ήττα από τον μεγάλο σου αντίπαλο είναι ήττα. Αυτό δεν αλλάζει απ’ όποια γωνία κι αν θες να δεις ένα ντέρμπι. Ναι ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας 62-38, είχε 11 κόρνερ έναντι ενός, 7-3 σουτ εντός περιοχής.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν αυτός που κέρδισε με καθαρό προβάδισμα. Ίσως αν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο, η επικράτηση των «ερυθρολεύκων» να ερχόταν, αν θα ερχόταν τελικά, με πολύ ιδρώτα και μεγάλη αγωνία. Αλλά και ο Ρομπέρτο στο ρόστερ του Ολυμπιακού ανήκει και μάλιστα πλήρωσε και ακριβά η πειραιώτικη ΠΑΕ για να τον αποκτήσει. Άρα δεν μπορεί κανείς να στηριχτεί σε τέτοια επιχειρηματολογία για να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Οπότε, μπορεί κανείς να εστιάσει σε δύο θέματα. Στην διαφορά ποιότητας για την οποία μίλησε έξι, επτά φορές στη συνέντευξη Τύπου ο Τούντορ και στην διαχείριση του υλικού από τον Κροάτη τεχνικό.

Ο ΠΑΟΚ έχει όντως διαφορά στο υλικό του συγκρινόμενος με τον Ολυμπιακό. Θα ήταν παράλογο να συμβαίνει το αντίθετο από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την άνεση να διαχειριστούν το μεγάλο πακέτο χρημάτων από την παρουσία στους ομίλους τουChampionsLeagueκαι ο Δικέφαλος ήταν υποχρεωμένος να στηριχτεί κατά βάση στην τσέπη του ιδιοκτήτη του που λίγους μήνες πριν είχε «σκάσει» μετρητά άλλα 11 εκ. ευρώ για να ξεχρεώσει το σύλλογο.

Το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ και την πολιτική που ασκούν Άρνεσεν –Τούντορ από το καλοκαίρι είναι, αν παίρνοντας έναν παίκτη των 500.000 ευρώ μπορούν να τον ανεβάσουν στα 3 ή 4 εκατομμύρια. Κάτι όπως με την περίπτωση Βιεϊρίνια δηλαδή. Αυτό είναι κάτι που θα κριθεί στην πορεία και το μόνο που μπορεί κανείς να θέσει ως ερώτημα τώρα είναι: Γιατί ο 37χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ επιμένει να μιλά για έναν κορμό 14-15 παικτών στους οποίους βασίζεται, τη στιγμή που μόνο το καλοκαίρι έγιναν έντεκα μεταγραφές και επέστρεψαν και άλλοι δύο παίκτες δανεικοί (Πέλκας και Μυστακίδης).

Προεκτείνοντας το σχολιασμό στα όσα είπε ο Τούντορ, από τη στιγμή που βάζει ως βασική παράμετρο τα χρήματα για την ποιότητα των μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει την δεύτερη θέση. Έχει την δεύτερη πιο ακριβή ομάδα πίσω από τον Ολυμπιακό και άρα ξεκάθαρα οφείλει να αφήσει πίσω του στο τέλος της σεζόν τον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά, το ντέρμπι με τον Ολυμπκιακό έδειξε στον ΠΑΟΚ ότι τα πραγματικά ντέρμπι για φέτος είναι αυτά με τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο, την ΑΕΚ (με τις δύο τελευταίες μετρά από μία νίκη) και τον Αστέρα Τρίπολης, ειδικά στα πλέι οφ, γιατί αυτά θα κρίνουν το αν μπορέσει να πάρει τη δεύτερη θέση.

Πολύ θετική η ειλικρίνειά του, αλλά ενέχει και κινδύνους

Και κάτι ακόμη για τον τρόπο που ο Τούντορ προσεγγίζει τα πράγματα. Είναι σαφές ότι νιώθει πιεσμένος μετά από ήττες όπως αυτή με τον Ολυμπιακό, γιατί ο Σαββίδης του έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Και το γεγονός ότι μέσα σε συνθήκες πίεσης τολμά και λέει ωμά αυτό που πιστεύει, έστω κι αν ακούγεται σκληρό (περί ποιότητας), είναι απόλυτα θετικό και μόνο καλό θα κάνει στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε με τη σκληρή αλήθεια του Σαββίδη για τους ταραξίες της περασμένης Πέμπτης αφυπνίστηκε η Τούμπα και έβγαλε το ένστικτό αυτοσυντήρησής της χθες.

Μόνο που ενέχει και έναν κίνδυνο αυτή η τακτική. Να δημιουργηθεί γκρίνια στα αποδυτήρια, αν οι παίκτες δυσφορήσουν με αυτά που λέει ο προπονητής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Όλσεν τον οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, ο Τούντορ έβαλε σε σύγκριση με τον Ρομπέρτο.

Χρειάζεται καλή διαχείριση, λοιπόν, για να μην χαθεί η πειθαρχία και ξεστρατήσει από το δρόμο που βαδίζει ο ΠΑΟΚ. Αυτός, όμως, είναι κυρίως θέμα διοίκησης. Άρνεσεν και Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος έχει καταλάβει ότι χρειάζεται χρόνος για να στηθεί κάτι σωστό. Και πρέπει πάντα να το έχει στο μυαλό του. Ακόμη και σε βραδιές που τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμένει.

Όταν θέλει μία διοίκηση όλα γίνονται

Κλείνοντας, δύο λόγια για την καταπληκτική εικόνα της Τούμπας χθες. Αποδείχθηκε, πώς όταν θέλει μία ισχυρή διοίκηση, όπως αυτή του Σαββίδη, μπορεί να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Χθες και η θύρα 4 ήταν γεμάτη, όπως και οι υπόλοιπες κερκίδες, χωρίς να υπάρχουν αυτοί οι λίγοι που δημιουργούν το πρόβλημα. Άρα, ο ΠΑΟΚ δεν τους έχει ανάγκη αν δεν αλλάξουν μυαλά. Και το μήνυμα το πήραν χθες με τα σκληρά μέτρα ξέω από το πέταλο των οργανωμένων.

Διαβάστε επίσης:

Τούντορ: "Ο Ολυμπιακός σκόραρε στις ευκαιρίες του, εμείς όχι"

Μαγνητική ο Κωνσταντινίδης

Μακ: "Δίκαια κέρδισε ο Ολυμπιακός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ