OPINIONS

Ο Μυστακίδης δεν ζαλίζεται όταν βλέπει δίχτυα

Ο Μυστακίδης δεν ζαλίζεται όταν βλέπει δίχτυα
Μυστακίδης, ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τους σκόρερ Μυστακίδη και Περέιρα που συζητιούνται όσο κανείς άλλος μετά τη νίκη (2-0) του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας και το ζεστό χειροκρότημα στον Κάνιας.

Όταν οι οπαδοί του έχουν δει τον Τζάλμα Κάμπος να χάνει τα άχαστα, όχι μία και δύο αλλά άπειρες φορές και τον ΠΑΟΚ να κουβαλά τη στάμπα της πλέον άστοχης από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, τότε είναι λογικό πηγαίνοντας το απόγευμα στο γήπεδο το βλέμμα τους να είναι στραμμένο στους παίκτες που θα έπαιρναν την ευκαιρία στην γραμμή κρούσης της ομάδας.

Κουλούρης και κυρίως Περέιρα και Μυστακίδης ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της πρεμιέρας του Δικεφάλου στο Κύπελλο με την ΑΕΛ και το ευχάριστο για τους ίδιους και την ομάδα τους είναι ότι οι δύο από τους τρεις (αν και ο Κουλούρης επίσης δεν τα πήγε άσχημα) παραμένουν το ίδιο και μετά από αυτό. Τόσο ο 23χρονος Έλληνας, όσο και ο 29χρονος Αργεντινός έστειλαν μηνύματα στον προπονητή τους στο παιχνίδι με την Λάρισα. Με τα δύο γκολ που σημείωσαν «φώναξαν» στον Ίβιτς «είμαστε εδώ για να σου δώσουμε λύση στο σκοράρισμα».

Ο Σέρβος τεχνικός είναι βέβαιο ότι πήρε το μήνυμα. Φάνηκε από το πώς μίλησε για τον Μυστακίδη για τον οποίο ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου. «Τον αντικατέστησα-στο 59’ έγινε η αλλαγή-γιατί στο ημίχρονο αισθανόταν ζαλάδες από ένα μαρκάρισμα στο πρώτο μέρος, μου ζήτησε να συνεχίσει και λίγο μετά το δεκάλεπτο τον έβγαλα. Ίσως παίξει και την Κυριακή…» είπε ο 39χρονος κόουτς του Δικεφάλου που δεν μπορεί να προσπεράσει ότι ο Μυστακίδης δεν ζαλίζεται όταν βλέπει τα αντίπαλα δίχτυα.

Η φάση του γκολ είναι μία πολύ πειστική απόδειξη γι’ αυτό. Πιθανόν, αν στη θέση του Κατερινιώτη ήταν ο Τζαλμα Κάμπος αντί για άμεση εκτέλεση να επιχειρούσε να κάνει πρώτα ένα κοντρόλ και μετά να είχε δεύτερες και τρίτες σκέψεις για το τι έπρεπε να κάνει, όπως έχει συμβεί πολλές φορές φέτος. Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι ο Μυστακίδης αξίζει την ευκαιρία και μάλλον ωρίμασε και στο μυαλό του Ίβιτς ότι ο Τζάλμα Κάμπος πρέπει να μείνει λίγο στον πάγκο, μπας και αλλάξει η ψυχολογία του.

Η διαχείριση του Κάμπος

Με τον Ανγκολέζο, ο Βλάνταν Ίβιτς είχε επιλέξει ξεκάθαρα να κάνει υπομονή, περιμένοντας πότε θα σκοράρει. Είχε μελετήσει τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα στις προηγούμενες ομάδες του και περίμενε ότι θα του είχε δώσει, όχι πολλά, αλλά ένα-δύο γκολ μέχρι τώρα. Αν το είχε κάνει μία φορά στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ μάλλον θα είχε φύγει νικητής και ο Ανγκολέζος θα ήταν αυτή την περίοδο ο πιο δημοφιλής άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Δεν έγινε, όμως, και μάλλον θα χρειαστεί να φύγει λίγο από την επικαιρότητα ο Κάμπος για να ηρεμήσει και να επιχειρήσει ένα restart. Έφθασε, όπως όλα δείχνουν λοιπό, η ώρα του Μυστακίδη που έχει ένα μεγάλο, προσωπικό στοίχημα, να κερδίσει από εδώ και πέρα. Να αποδείξει ότι μπορεί να είναι βασική μονάδα σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ και όχι μία αξιόλογη εναλλακτική λύση.

Του Φακούντο «κολλάει» στη διάταξη

Θα μπορούσε να είναι παρόμοιο ένα κείμενο και για τον Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός έκανε μάθημα κοντρόλ και εκτέλεσης στη φάση του 2-0 και σίγουρα έδωσε επιχειρήματα υπέρ της χρησιμοποίησής του στη βασική ενδεκάδα, σε όσους επιμένουν σ’ αυτό. Η διαφορά σε σχέση με τον Μυστακίδη είναι ότι ο Αργεντινός δεν είναι ούτε καθαρός εξτρέμ, ούτε επιτελικός, ούτε καθαρός φορ. Είναι άριστος να παίζει δεύτερος επιθετικός σε 4-4-2 κάτι όμως που σπάνια συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, όμως, είναι παίκτης που μέσα στην περιοχή δεν χαρίζεται στον αντίπαλο όπως κάνουν άλλοι συμπαίκτες του. ‘Αρα, ο Ίβιτς έχει μία δύσκολη σπαζοκεφαλιά να λύσει για να πάρει τα γκολ που μπορεί να του προσφέρει ο 29χρονος άσος.

Ο Κάνιας είναι ο πιο σημαντικός μέσος

Τέλος, δύο λόγια για το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας στον Χοσέ Κάνιας. Ο Ισπανός μπορεί να μην έχει κάνει το εντυπωσιακό παιχνίδι ακόμη στη θητεία στον ΠΑΟΚ, όμως, ο κόσμος έχει καταλάβει τι προσφέρει στην ομάδα. Φάνηκε, με την απουσία στου στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν βρήκε την ευκαιρία να δράσει ο Φορτούνης. Ο Κάνιας είναι ο πιο σημαντικός μέσος αυτή την περίοδο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, γιατί διαθέτει άριστη τακτική παιδεία, εμπειρίες και τρεξίματα. Αν βελτιώσει τις επιδόσεις του στο παραγωγικό κομμάτι-με τη Λάρισα έδειξε για πρώτη φορά οργανωτικές ικανότητες-τότε θα γίνει πραγματικά άκρως κομβικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ