OPINIONS

Ο Μπερμπάτοφ ήδη έφερε τίτλο στον ΠΑΟΚ

Ο Μπερμπάτοφ ήδη έφερε τίτλο στον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ με υπογραφή Ιβάν Σαββίδη που αλλάζει το επίπεδο του "Δικεφάλου" και στέλνει μηνύματα για το μέλλον του συλλόγου.

Χαλάλι την ταλαιπωρία του καλοκαιριού. Ομάδα, κόσμος, δημοσιογράφοι, όλοι όσοι ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ είχαν τραβήξει μεγάλο λούκι που άρχισε πριν καλά-καλά κλείσει η περσινή σεζόν

Έτρεχαν στις γειτονιές της Ευρώπης για να συμμαζέψουν αυτό που είχε μείνει από το χάλι της περσινής σεζόν και την ίδια ώρα παρακολουθούσαν με αγωνία την προσπάθεια του Φρανκ Άρνεσεν να στήσει ένα καινούριο ρόστερ.

Και στους δύο στόχους ο ΠΑΟΚ έφερε αποτέλεσμα, με μία μόνο εξαίρεση. Δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει τον μεγάλο φορ που προανήγγειλε ο Άρνεσεν και είχε υποσχεθεί ο Γιώργος Σαββίδης μέσω Instagram όταν ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον, πολύ ψηλά στη λίστα του Δανού, αποφάσιζε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό: «Θα πάρουμε καλύτερο».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το «καλύτερος» είναι βέβαια κάτι που μόνο μέσα στο γήπεδο αποδεικνύεται και δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανένας. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι μία δυναμική διαδικασία για κάθε ποδοσφαιριστή και ό,τι πετυχαίνει σήμερα δεν είναι πάντα βέβαιο ότι θα το επαναλάβει αύριο.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη λάμψη του ονόματος Μπερμπάτοφ. Δεν μπαίνει σε σύγκριση με αυτό του Φινμπόγκασον, με συμπάθεια προς τους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Βούλγαρος είναι ένας σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς που έχει αναγκάσει όλη την Ευρώπη να ασχολείται σήμερα με τον ΠΑΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και τα περίπου 4 εκ. ευρώ που θα δαπανήσει ο Σαββίδης (αν υπολογίσουμε και την εφορία), πολλά από τα οποία, μάλιστα, ήδη τα έχει δώσει προκαταβολικά έχουν από τώρα αρχίσει να αποσβένονται.

Απλά σκεφτείτε τα εξής:

- Ο Ιβάν Σαββίδης είχε μέχρι χθες τον τίτλο του νοικοκύρη παράγοντα που πληρώνει μία του μηνός και κάνει μεγάλες μεταγραφές, αλλά μέχρι ένα όριο και πάντα με επιχειρηματική λογική. Από σήμερα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας του και να λειτουργήσει σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας που πιάνει το συναίσθημα του κόσμου του και του δημιουργεί προοπτικές για υπέρβαση και μία άλλη, γεμάτη τίτλους εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

-Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει το κύρος του και αποκτά μεγαλύτερο σεβασμό σε όλη την υφήλιο. Φαντάζομαι ότι αν ο Όλα Τοϊβόνεν γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τον Μπερμπάτοφ δεν θα έμπαινε καν σε σκέψη να ψελλίσει όχι στον Άρνεσεν. Θα ερχόταν χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάθε μεταγραφή που θα επιχειρεί από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ θα γίνεται κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Οι παίκτες με τους οποίους θα διαπραγματεύεται θα έχουν να κάνουν με τον ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ και αυτό είναι ένα τεράστιο διαπραγματευτικό ατού.

-Αλλάζει πλέον και η νοοτροπία στα αποδυτήρια. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έχοντας δίπλα τους τον Μπερμπάτοφ, παίρνουν το μήνυμα ότι τα πράγματα σοβαρεύουν και άλλο και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Συν τοις άλλους θα έχουν την ευκαιρία να παίρνουν καθημερινά μαθήματα συμπεριφοράς από έναν πραγματικό σταρ του ποδοσφαίρου. Από το πώς θα προετοιμάζονται, πώς θα συμπεριφέρονται, πώς θα συμμετέχουν στις προπονήσεις, τι ζωή πρέπει να κάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και φυσικά θα ακούνε ιστορίες βγαλμένες μέσα από μία σπουδαία καριέρα.

-Μπορεί να ακούγεται ελληνικό, αλλά είναι πραγματικότητα. Και οι διαιτητές θα βλέπουν αλλιώς τον ΠΑΟΚ με τον Μπερμπάτοφ μέσα στην ενδεκάδα. Η παρουσία του δημιουργεί άλλο κλίμα γύρω από τον ΠΑΟΚ και ο σεβασμός θα φαίνεται στην αντιμετώπιση της ομάδας. Εδώ θα ‘μαστε και θα το δείτε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτά για τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν οφέλη και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το προϊόν αναβαθμίζεται από την παρουσία ανθρώπων με τεράστια λάμψη. Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει (άλλο το ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός με Χάρα και Μαντούρο και άλλο το ντέρμπι να διεξάγεται με Μπερμπάτοφ και Καμπιάσο), το ενδιαφέρον των φιλάθλων μεγεθύνεται, ο Τύπος έχει πρόσωπα με ενδιαφέρον να προβάλλει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όλοι μας πρέπει να υπογραμμίσουμε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την κίνηση του Σαββίδη να κάνει πράξη μία κίνηση που συνιστά υπέρβαση πρώτου μεγέθους και δείχνει ότι τα μαξιμαλιστικά του λόγια για τα οποία έχει κατηγορηθεί και λοιδορηθεί πολλές φορές, ενίοτε γίνονται και πραγματικότητα.

Άλλωστε, αν δεν βάζεις πολύ υψηλούς στόχους πώς θα τους πετύχεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ