OPINIONS

Ο Μάτος αλλάζει τον τρόπο σκέψης του ΠΑΟΚ

Ο Μάτος αλλάζει τον τρόπο σκέψης του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λέο Μάτος είχε δηλώσει στο Sport24.gr ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικό Europa League και ξάφνιασε πολλούς στα πέριξ της Τούμπας και όχι μόνο. Μήπως, όμως, απλά ο Βραζιλιάνος φέρνει "αέρα" που έλειπε από τον Δικέφαλο; Γράφει ο Κώστας Πετρωτός

Μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Βασίλης Τεμπέλης είχε πάρει συνέντευξη από τον Λέο Μάτος για λογαριασμό του Sport24.gr που είχε δημιουργήσει αίσθηση με την ατάκα του Βραζιλιάνου "Ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικό Europa League".

Κάποιοι νόμιζαν ότι τα λεγόμενα του έμπειρου μπακ ήρθαν πάνω στη ευφορία και την χαλαρότητα που ακολούθησε τη νίκη στην Τρίπολη, χθες όμως που ο Βραζιλιθάνος βραβεύτηκε στην Τούμπα ως MVP του μήνα Αυγούστου (ο κόσμος του Δικεφάλου του έχει ήδη δώσει τον τίτλο της πιο πετυχημένες μεταγραφής που έκανε το καλοκαίρι η ομάδα τους) κατάλαβαν ότι όσα είπε τα εννοούσε.

Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής της δήλωσης: "Με Άγιαξ και Φιορεντίνα σταθήκαμε πολύ καλά. Αν αυτές οι δύο ομάδες είναι από τα φαβορί για να προχωρήσουν στο Europa, ο ΠΑΟΚ γιατί να μην είναι;" ήταν το σκεπτικό του που μπορεί να δηλώνει υπερβολική αυτοπεποίθηση όταν μιλάμε για ελληνική ομάδα, αλλά ο ίδιος το βάσισε πάνω σε συγκεκριμένα αγωνιστικά δεδομένα.Ο Βραζιλιάνος μπακ κουβαλά έναν άλλον αέρα, τον οποίο προφανώς απέκτησε στο διάστημα της παρουσίας του στη Ντνίπρο και όχι μόνο.

Έναν αέρα που μεταφράζεται σ' αυτό που πολύ απλά τόνισε ο ίδιος χθες: "Έχουμε στόχο το Πρωτάθλημα, δεν μπορείς να παίζεις απλά για να παίζεις, χωρίς στόχο". Κι ακούγοντας τον Περέιρα και άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ (κυρίως νεοαποκτηθέντες) από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η νοοτροπία σε σχέση με πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια έχει αλλάξει άρδην.Πέρυσι ήταν ο Άρνεσεν και ο Τούντορ που μιλούσαν για τριετές πλάνο και χτίσιμο ομάδας γενικά και αόριστα. Όμως, έπαψαν να πείθουν γι' αυτό όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε... αμέτρητους βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και τελικά αποχώρησαν με την ταμπέλα της αποτυχίας κολλημένη πάνω τους.

Είναι η πρώτη φορά, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες που πιστεύουν στον τίτλο και το φωνάζουν. Που βγαίνουν, όπως, ο Περέιρα και δηλώνουν "τα έχουμε όλα, από εμάς εξαρτάται". Κι αυτό είναι που περιμένει και ο κόσμος της ομάδας από τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Δεν είναι η εποχή Ζαγοράκη που μπήκε μπροστά για να κρατήσει όρθια την ομάδα και παρά το "χαμηλά την μπάλα" έφθασε να δημιουργήσει ένα πολύ αξιόλογο σύνολο από το οποίο όμως έλειπαν τα χρήματα για να γίνει καλύτερο.

Είναι η εποχή που το χρήμα ρέει άφθονο, τα προβλήματα είναι λυμένα και ο Δικέφαλος έχει όλα τα εχέγγυα για να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι το τέλος και όχι απλά να "φωνάζει" τον Αύγουστο και να ξεφουσκώσει τον Δεκέμβριο.Το απόγευμα στην Τούμπα στο ματς με την Ξάνθη, η μαζική παρουσία του κόσμου, θα δείξει ότι πίσω από τον Μάτος και την παρέα του έχει αρχίσει να συσπειρώνεται ο διψασμένος και στερημένος από τίτλους κόσμος του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ