OPINIONS

Ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ έχει άλλο αέρα

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κώστας Πετρωτός διαπιστώνει την άκρως θετική επίδραση που έχει φέρει η κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου στην ομάδα του ΠΑΟΚ και εξηγεί γιατί οι φίλοι του Δικεφάλου μπορούν να ονειρεύονται ακόμη και νταμπλ.

Αλίμονο εάν πανηγύριζε κανείς επειδή ο ΠΑΟΚ πέρασε με νίκη πρόκριση από τα Τρίκαλα, μετατρέποντας σε τυπική υπόθεση τη ρεβάνς της Τούμπας.

Σίγουρα το γεγονός ότι η επικράτηση ήρθε με το εμφατικό 5-1 δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα και πάλι όμως η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη που δεν επιτρέπει θριαμβολογίες.

Για να μην αφήσουμε το θέμα του δεύτερου γκολ να αιωρείται πάνω από το συγκεκριμένο άρθρο και να μας αποσυντονίζει από αυτό στο οποίο θέλουμε να εστιάσουμε, ας τονίσουμε ευθείς εξαρχής ότι ο Λέο Μάτος βάζει με αντικανονικό τρόπο το χέρι του πάνω στον Βέρτζο και ο διαιτητής Φωτιάς θα έπρεπε να είχε δεχθεί την αρχική υπόδειξη του βοηθού Δημητριάδη.

Βέβαια, κάποιος φίλος του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι 9 λεπτά πριν, όταν ο Μπίσεσβαρ είχε βρεθεί στο έδαφος από μαρκάρισμα του Γιαννίτση στην περιοχή, ο διαιτητής από την Πέλλα θα μπορούσε να δώσει πέναλτι και να γίνει εκεί το 1-2. Προσωπικά μιλώντας όμως, η συζήτηση για την διαιτησία είναι άκυρη γιατί η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα ο Δικέφαλος θα έπαιρνε καθαρό προβάδισμα. Όχι γιατί έκανε κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά γιατί στο δεύτερο 45λεπτο είχε την ουσία και το καθαρό μυαλό που πρέπει να διαθέτει μία ομάδα που θεωρείται από τα φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Αυτό ακριβώς το σημείο είναι και η... ευεργετική επίδραση της περσινής κατάκτησης του Κυπέλλου στον φετινό ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κουβαλά την τεχνογνωσία, το know how του πώς κατακτάει το τρόπαιο σε έναν τόσο ιδιαίτερο θεσμό όπως είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Γνωρίζει ποιες είναι οι "παγίδες" και πώς πρέπει να τις αποφεύγει. Και είναι επίσης εμφανές ότι η αυτοπεποίθηση είναι σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα σε σχέση με πέρσι. Εδώ ίσως είναι και η λεπτή διαφορά σε σχέση με το πρωτάθλημα. Όταν έχουν περάσει μερικοί μόλις μήνες από την κατάκτηση του Κυπέλλου, κάθε ματς στον συγκεκριμένο θεσμό φέρνει τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στο γήπεδο με τον "αέρα" του Κυπελλούχου. Αντίθετα στο πρωτάθλημα υπάρχει πάντα η υποχρέωση της επιβεβαίωσης ότι "μπορούμε να το πάρουμε". Όπως και να 'χει, ο τίτλος του Κυπελλούχου βοηθά και τον υποψήφιο Πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που οι οπαδοί του Δικεφάλου δικαιούνται να ελπίζουν ακόμη και στην κατάκτηση του νταμπλ.
Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς όμως, αυτό ακριβώς που είναι το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ στα Κύπελλο είναι αυτό που δίνει ψυχολογικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" το... ξέρουν το έργο και μένει να αποδειχθεί ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει καλύτερος μαθητής. Ειδικά από την στιγμή που οι ομάδες πάνε στην κορυφή της βαθμολογίας χέρι-χέρι.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

Και κάτι ακόμη. Θα ήταν αυτοκτονικό για τον ΠΑΟΚ να βάλει σε δεύτερη μοίρα στη λογική "ρίχνουμε όλο το βάρος στο πρωτάθλημα". Ο ΠΑΟΚ έχει το βάθος στο ρόστερ του για να κυνηγήσει και τους δύο στόχους. Η αλήθεια είναι ότι οι διαθέσιμες επιλογές του έφταναν ακόμη και για ευρωπαϊκή πορεία. Και αν ρωτήσει κανείς τον Ραζβάν Λουτσέσκου είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε να έχει και ματς Europa League για να έχει όλους τους παίκτες του ικανοποιημένους. Στην ιεράρχηση σίγουρα το πρωτάθλημα θα ήταν ο πρώτος στόχος, ο ΠΑΟΚ όμως σίγουρα θα μπορούσε να είναι αξιοπρεπής και στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Αυτή πάντως είναι μία υποθετική συζήτηση και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο. Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι τι κάνει ο ΠΑΟΚ στις εγχώριες διοργανώσεις. Και σ' αυτές, οι προοπτικές του είναι πολύ μεγάλες.

Ο ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΉ

Τέλος, δύο λόγια για την επιστροφή του Μυστακίδη μετά από οκτώ μήνες. Ακόμη και στα λίγα (μόλις δέκα) λεπτά που αγωνίστηκε έστειλε μήνυμα πόσο μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο "Μύστα" είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για το 2018 και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και από τις πιο καθοριστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ