OPINIONS

Ο Κλάους έχει το κλειδί της επιτυχίας

Ο Κλάους έχει το κλειδί της επιτυχίας
Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί ο Αθανασιάδης έστειλε το μήνυμα στον Ίγκορ Τούντορ ότι μπορεί να του δώσει όλα όσα έλειπαν στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μαζί με τον Μπερμπάτοφ να τον βγάλουν από τη σπαζοκεφαλιά «κλειστές άμυνες».

Μία ωραία εκδρομή ήταν για τους ΠΑΟΚτσήδες (για τους περισσότερους γιατί υπήρχαν και οι λίγοι που πάντα θέλουν να δημιουργούν προβλήματα, ακόμη και σε γιορτινές μέρες, πετώντας κροτίδες στο… άσχετο και επιφέροντας βαριά πρόστιμα) το παιχνίδι της ομάδας τους στη Βέροια.

Πήγαν από νωρίς, γέμισαν τα καφέ της πόλης για να πιουν το καφεδάκι τους και μετά είδαν το σύνολο του Ίγκορ Τούντορ μόλις στο 55΄ να έχει κάνει 0-3. Ούτε άγχος, ούτε προβληματισμός, ούτε κατήφεια, όπως στα δύο πρώτα ματς της Σούπερ Λίγκας. Η παρέα του Πέλκα φρόντισε να τους φτιάξει τη διάθεση για να υποδεχθούν τον Μπερμπάτοφ όπως του αρμόζει. Με συνθήματα «Είναι τρελός ο Βούλγαρος» και αποθέωση την ώρα που μπήκε αλλαγή στο 58΄ στη θέση του Κλάους.

Όλα ωραία και καλά κι αν ο Βούλγαρος σκόραρε θα έμπαινε και το κερασάκι στην πολύ ωραία τούρτα που του προσφέρθηκε χθες, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Καλά είναι όλα αυτά, καλύτερο όμως, για να μείνει και κάτι στο φινάλε, είναι να σκεφτεί κανείς πώς έφτασε ο ΠΑΟΚ να κάνει ένα φαινομενικά δύσκολο παιχνίδι… περίπατο. Καντεrewindστη μνήμη σας και θυμηθείτε την εξέλιξη μέχρι το 17΄. Ένα ματς με μία υποψία ευκαιρίας στα πρώτα λεπτά όταν ο Όλσεν έδιωξε σε κόρνερ αντί να μπλοκάρει και μετά… πάμε στο 17΄.

Φάση διαρκείας, ο Πέλκας επιμένει και από το σουτ του που κόντραρε, η μπάλα στα πόδια του Κλάους. Κοντρόλ σουτ 0-1. Η εξίσωση απλοποιείται. Ούτε κλειστές άμυνες μπορούσε να σκέφτεται ο Γεωργιάδης μετά, ούτε ο Τούντορ να ανησυχεί για το πώς η ομάδα του θα απειλήσει χωρίς να απειληθεί. Η διαχείριση του 0-1, για έναν ΠΑΟΚ με αποδεδειγμένη ικανότητα να βγαίνει γρήγορα στους κενούς χώρους, ήταν εύκολη όπως αποδείχθηκε.

Η αξία και η διαχείριση του σκόρερ

Ο Τουντορ πήρε το μήνυμα και το έδειξε στη συνέντευξη Τύπου. «Είναι σημαντικό να φτιάχνεις μία ενδεκάδα και να ξέρεις από πού περιμένεις τα γκολ». Δίπλα στη φράση, αν μιλούσαμε για λεξικό, θα μπορούσε να μπει το όνομα του Στέφανου Αθανασιάδη. Ναι, ο 27χρονος φορ κρατά το κλειδί για να ανοίγουν οι κλειστές άμυνες. Το κλειδί για τον ΠΑΟΚ του Τούντορ που έχει σχεδιαστεί για να παίζει με κατοχή μπάλας και να δημιουργεί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά, ένα ματς δεν σημαίνει ότι και όλα τα υπόλοιπα θα εξελιχθούν με τον ίδιο τρόπο. Εδώ, όμως, μπαίνει η παράμετρος της διαχείρισης του Αθανασιάδη. Τον πιστεύει ο Τούντορ σαν σκόρερ; Τον κρατά μέσα στην περιοχή, τον φορτώνει με μπάλε, ποντάρει στην εκτελεστική δεινότητά του, σε σημείο που να ανέχεται και την κακή του μέρα Αυτός είναι ο Κλάους. Λόγω χαρακτήρα και δεσίματος με τον ΠΑΟΚ, μπορεί να γυρίσει και δεξί μπακ, μπορεί να παίξει και αμυντικός χαφ, μπορεί, μπορεί… Αυτό, όμως, δεν είναι το φόρτε του. Δεν είναι ο ρόλος που μπορεί να αναδείξει το ξεχωριστό ταλέντο που διαθέτει στην εκτέλεση. Μένει να φανεί κατά πόσο ο Τούντορ έχει την ίδια άποψη.

Ο Μπερμπάτοφ και ο Πέλκας, ο καλύτερος φίλος τους

Το γεγονός ότι ο Κροάτης τεχνικός έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει την συνεργασία Κλάους Μπερμπάτοφ συνηγορεί στην άποψη ότι περιμένει πολλά από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ και θέλει να τον «δέσει» με την παγκόσμια κλάση του Βούλγαρου. Μπορεί να επέλθει χημεία από τη στιγμή που και ο Μπερμπάτοφ, όπως καταλήγουν όλες οι πληροφορίες και από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και από το παρελθόν του, δεν είναι ο σταρ του στυλ « παίξτε όλοι για να σκοράρω εγώ».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπάρχει, όμως, και ένας ακόμη παίκτη που πραγματικά μπορεί να απογειώσει τον Αθανασιάδη και να δείξει στον Μπερμπάτοφ ότι μπορεί να έχει συνεργάτη σε στιγμές υψηλής τεχνικής. Αυτός είναι ο Πέλκας. Η ομολογία του Τούντορ ότι «βλέποντας τα ματς της εθνικής Ελλάδας το μυαλό μου πήγαινε στον Πέλκα» είναι κάτι που απηχεί σε όλο τον απλό φίλαθλο κόσμο. Δεν έχει καμία λογική η Εθνική να στερείται αυτόν τον χαρισματικό παίκτη που έχει ανδρωθεί πλέον και είναι πολύ μειωτικό να χαρακτηρίζεται απλά ταλέντο.

Δείτε απλά προσεκτικά τη φάση του 0-2 όταν τρεις φορές στην ίδια φάση αποδεικνύει ότι ξέρει να παίζει και με το σώμα του και τελικά δικαιώνεται.

Υ.Γ. Επειδή έχουμε γράψει αρκετά για τις εμφανίσεις του Όλσεν που προβλημάτισαν πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η παρουσία του στη Βέροια είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνει μία επανεκκίνηση για να θυμίζει πλέον τον παίκτη επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διαδικασία να δώσει 650.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ