OPINIONS

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον Δημήτρη Πέλκα που κάλυψε στη Λιβαδειά τα κενά του Ροντρίγκες και του… Κλάους και θέτει ένα σημαντικό ερώτημα που προκύπτει από την καυτή υπόθεση πώλησης του 26χρονου εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Από το σημείο που μας είχε αφήσει στην Κέρκυρα, στο τέλος του 2016, άρχισε την πορεία του στο 2017 ο ΠΑΟΚ. Παραγωγή φάσεων από τα άκρα αλλά πλέον και από τον άξονα, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να κάνει δεύτερο σερί πολύ καλό παιχνίδι ως βασικός και να πείθει ότι τώρα είναι στο επίπεδο σωματικής ετοιμότητας που μπορεί να βγάλει όλα τα θετικά στοιχεία του.

Είχε και συμπαραστάτη έναν πολύ ορεξάτο επιθετικά Τσίμιροτ, γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ έβγαλε πολλές φάσεις από όλες τις πλευρές του γηπέδου. Οι δυο τους έκαναν να περάσει κάπως απαρατήρητη η μέτρια βραδιά του Λέο Μάτος, αλλά και η απουσία του Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο ΚΑΛΟΣ

Όμως, την δόξα και των δύο έκλεψε ο Δημήτρης Πέλκας. Ο νεαρός μέσος που μπήκε αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο, έδωσε αυτό που είναι πιο πολύτιμο από οτιδήποτε άλλο στο ποδόσφαιρο, το γκολ. Το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα σε τέσσερις συμμετοχές (μία μόνο φορά βασικός, αλλά όχι με 90 λεπτά στο ματς, κόντρα στον Ατρόμητο) έστειλε το μήνυμα στον Ίβιτς, ότι θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τον ρόλο του στην ομάδα.

Ειδικά, από τη στιγμή που ο Πέλκας, με την εξαιρετική ικανότητα που έχει να αγωνίζεται ως κρυφός φορ, μπορεί να κάνει και τη δουλειά του βασικού φορ. Το γκολ που πέτυχε είναι αυτό που όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ίβιτς προφανώς περιμένουν από τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Ο ΑΣΧΗΜΟΣ

Το κακό με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ δεν είναι ότι δεν έσπασε την αφλογιστία του στο πρωτάθλημα χθες στη Λιβαδειά. Είναι που είχε άσχημη εμφάνιση. Δεν βρισκόταν μέσα στις φάσεις, ήταν μπλοκαρισμένος ανάμεσα στους Ουόν και Τριποτσέρη και η απουσία του φάνηκε έντονα όταν τη θέση του πήρε στο παιχνίδι ο Κουλούρης που και ορεξάτος ήταν και έβαλε δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Δυστυχώς για τον Κλάους και όσα έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ η χθεσινή εμφάνισή του έκανε ακόμη πιο έντονη την συζήτηση για την άκρως αναγκαία απόκτηση επιθετικού περιοχής. Με τέτοια εμφάνιση δεν μπορούν οι φανατικοί οπαδοί του να στηρίξουν τη θέση ότι πρέπει να συνεχίσει να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ίβιτς.

ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ

Κράτησα για το τέλος μερικές αράδες για τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ήταν ξεκάθαρη η ενόχληση του Βλάνταν Ίβιτς για το γεγονός ότι δήλωσε… ψυχολογικά ανέτοιμος για τον αγώνα στη Λιβαδειά. "Μαζί μου θα πολεμάνε εκείνοι που θέλουν", τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, υπερτονίζοντας τη δυσφορία του για την στάση του 26χρονου εξτρέμ.

Παρόμοια στάση, όχι τόσο έντονη βέβαια, είχε κρατήσει και ο Γιώργος Σαββίδης στην ανάρτησή του στο Instagram. Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να λειτουργούν έχοντας σχεδόν ως δεδομένο ότι ο παίκτης θα φύγει από την ομάδα. Προφανώς και ο Ροντρίγκες θέλει πολύ να πάει στην Γαλατασαράι, αλλά αν ξεφύγουμε από το κλίμα των ημερών, πόσο καλό είναι για το πρεστίζ του ΠΑΟΚ να φαίνεται ότι "χαλάει" τις σχέσεις του με έναν από τους καλύτερους παίκτες του, από τον οποίο θα καρπωθεί μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Προσπαθήστε να δείτε το όλο ζήτημα στη βάση του πώς αντιμετωπίζει ένας τρίτος παίκτης, οι άνθρωποι που κινούνται στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το όλο θέμα. Αν, τελικά, κερδίζει από το να ολοκληρώνει τις σχέσεις τους με τους παίκτες με εντάσεις. Γιατί είναι προφανές ότι αν συνεχιστεί αυτού του είδους η δράση θα φέρει και αντίδραση από την άλλη πλευρά που δεν έχει μιλήσει ακόμη και-ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει δίκιο-δεν θα φέρει κανένα όφελος στον σύλλογο.

Υ.Γ. Ενδιαφέρον το πείραμα με τον Μπίσεσβαρ και τον Πέλκα μαζί στην ενδεκάδα. Κι αν αποδείχθηκε κάτι στην Λιβαδειά είναι ότι πρέπει να το δούμε ξανά σε αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με λυτρωτή τον Πέλκα, 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό
Ίβιτς: "Μαζί μου θα πολεμάνε εκείνοι που θέλουν"
Πέλκας: "Δίκαια κερδίσαμε"
Λέοβατς: "Απόλυτα ικανοποιημένος στον ΠΑΟΚ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ