OPINIONS

Ο Γλύκος αλλάζει τα δεδομένα στη θέση "1"

Ο Γλύκος αλλάζει τα δεδομένα στη θέση "1"
Γλύκος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τις ανανεώσεις συμβολαίων του Γλύκου και του Τσίμιροτ και εξηγεί γιατί ο 30χρονος τερματοφύλακας από τη Σκόπελο έχει τη χρυσή ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα των πορτιέρε στον ΠΑΟΚ.

Είχε ανάγκη από θετικές ειδήσεις ο ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα και σαφώς οι ανανεώσεις συμβολαίων των Γλύκου και Τσίμιροτ (είχαν επιτευχθεί εδώ και αρκετές μέρες), του έδωσαν τη δυνατότητα να το πετύχει επικοινωνιακά.

Στην περίπτωση του Τσίμιροτ, ο ΠΑΟΚ προνόησε για να μην τρέχει αργότερα, καθώς είναι σαφές ότι υπάρχει κινητικότητα γύρω από το όνομα του Βόσνιου και ειδικά από τη στιγμή που άρχισαν οι κλήσεις στην Εθνική ομάδα, είναι θέμα χρόνου να έρθουν σοβαρές προτάσεις για αγορά του από ομάδες της Μπουντεσλίγκα ή άλλου πρωταθλήματος πρώτης γραμμής.

Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω, αφού δικαιώνεται η λογική της επένδυσης με την οποία ο Φρανκ Άρνεσεν είχε κινηθεί για να τον αποκτήσει πέρσι από τη Σαράγεβο. Το μόνο σημείο που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος και αξίζει να τονίσουμε, είναι η έντονη φιλοδοξία και εργασιομανία του παίκτη που έχει προσαρμόσει την ζωή του πάνω στο επάγγελμά του και προσέχει πολύ το σώμα του και τη διατροφή του. Με απλά λόγια μιλάμε για έναν αθλητή με τα όλα του που, όπως και ο Μακ, είδε τον ΠΑΟΚ ως σκαλοπάτι για να πάει παρακάτω.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕ ΤΩΡΑ Ο ΓΛΥΚΟΣ

Η περίπτωση του Γλύκου είναι διαφορετική από αυτή του Τσίμιροτ. Η ανανέωση του συμβολαίου του ήρθε πολύ απλά γιατί είναι ο τερματοφύλακας που περισσότερο από κάθε άλλο που πέρασε από τον ΠΑΟΚ άντεξε στον ανταγωνισμό (θυμηθείτε ότι από τότε που άρχισε να παίζει ο Γλύκος, αντικαθιστώντας ουσιαστικά στη θέση 1 τον Χαλκιά, άφησε ως δεύτερους τερματοφύλακες όπως ο Κρέσιτς, ο Χακόμπο, ο Ιτάνζ, ο Όλσεν, από πέρσι ο Βελλίδης και φέτος και ο Μπρκιτς).

Δεν είναι καθόλου εύκολο σε ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, να πετύχει ένας τερματοφύλακας αυτό που κάνει ο Γλύκος. Εδώ και μία πενταετία είναι στην πρώτη γραμμή, έχοντας να αντιμετωπίσει την καθιερωμένη εδώ και χρόνια αμφισβήτηση που δέχονται οι γκολκίπερ στον ΠΑΟΚ. Ο Σκοπελίτης τερματοφύλακας είχε, άλλωστε, πρώτο δάσκαλο τον Νίκο Μιχόπουλο που πέρασε τα μύρια όσα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στην περίπτωση του Γλύκου, μάλιστα, υπάρχει εκείνο το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο τη σεζόν 2011-2012 και ο λάθος υπολογισμός στο γέμισμα του Φυτανίδη στο 89' που στοίχισε πρόκριση στον ΠΑΟΚ και έγινε ο λόγος για να πάρουν με στραβό μάτι πολλοί ΠΑΟΚτσήδες τον 30χρονο τερματοφύλακα.

Η ατυχία του Γλύκου είναι ότι οι μεγάλες εμφανίσεις του (χαρακτηριστικό παράδειγμα το επικό παιχνίδι που έκανε κόντρα στη Ντόρτμουντ) δεν συνδυάστηκαν με μεγάλες προκρίσεις ή τίτλους.

Όμως, είναι ακόμη στα 30, τα καλύτερα χρόνια για έναν τερματοφύλακα έρχονται και ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί ότι ο πιτσιρικάς από τη Μαγνησία στον οποίο επένδυσε πριν 9 χρόνια (θυμάμαι σαν τώρα το πρώτο του φιλικό παιχνίδι, στο Αμβούργο κόντρα στην Σεντ Πάουλι και τον Γιώργο Παράσχο να σχολιάζει στους απεσταλμένους των ελληνικών μέσων τα πολύ καλά χτυπήματα του Γλύκου με τα πόδια) θα αλλάξει το στάτους των τερματοφυλάκων στον ΠΑΟΚ.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ