OPINIONS

Νίκη... πρόκριση Στανόγεβιτς στα αποδυτήρια

Νίκη... πρόκριση Στανόγεβιτς στα αποδυτήρια
EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την επίσημη πρεμιέρα του ΠΑΟΚ, την υποχρέωση της νίκης-πρόκρισης και το πραγματικό στοίχημα στους προκριματικούς του Europa League που βρίσκεται στα αποδυτήρια της ομάδας και το γνωρίζουν και οι επτά αρχηγοί της.

Κυπελλούχος Ελλάδας είναι ο ΠΑΟΚ, με τον αέρα της ομάδας που έχει ισχυρό ιδιοκτήτη και θέλει κάθε χρόνο να καλπάζει προς την κορυφή, αλλά ειδικά φέτος έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι μπορεί να το καταφέρει.

Θα περίμενε κανείς η πρεμιέρα στη σεζόν, ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι σε μία άσημη ουκρανική ομάδα όπως η Ολίμπικ να αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να φωνάξει όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ "ερχόμαστε" προς τους αντιπάλους του. Αντ' αυτού, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι διακρίνει κανείς μία ξεκάθαρη επιφυλακτικότητα από πλευράς Στανόγεβιτς να μιλήσει ξεκάθαρα για τους στόχους του ΠΑΟΚ και να χαμηλώσει τους τόνους και τις απαιτήσεις.

Ακόμη και για τις ευρωπαϊκές βλέψεις της ομάδας του, ο 43χρονος Σέρβος ήταν πολύ συντηρητικός στην τοποθέτησή του: "Πρώτος στόχος να μπούμε ομίλους και βλέπουμε". Στο επίπεδο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, το να περάσει δύο προκριματικούς γύρους δεν το λες στόχο αλλά υποχρέωση και ενδεχόμενο στραβοπάτημα συνιστά τεράστιο πισωγύρισμα.

Για μια ακόμη φορά μια δημόσια τοποθέτηση του Στανόγεβιτς για το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα του χαρακτηρίστηκε από επιφυλακτικότητα και ειδικά όταν κλήθηκε να ιεραρχήσει τους στόχους, έβαλε στην κουβέντα τις μεταγραφές που θα γίνουν για να μπορέσει να απαντήσει στο αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

"Πολύ καλά κάνει" θα μπορούσε να πει κάποιος, αφού στον ΠΑΟΚ υπήρξαν προπονητές που δεν ζητούσαν τίποτα από την διοίκηση και στο τέλος όταν απομακρύνονταν βασανίζονταν με τη σκέψη του "αν είχα ζητήσει παίκτες".

Από την άλλη, όμως, το να λες κάθε τρεις και λίγο "θέλω μεταγραφές" δημιουργεί τον κίνδυνο να περάσει ένα κλίμα αμφισβήτησης προς το υπάρχον ρόστερ και αυτή την εποχή κάτι τέτοιο θα είναι ό,τι χειρότερο.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ

Και εδώ είναι που ερχόμαστε στο ουσιαστικό διακύβευμα των αγώνων που δίνει ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Europa League: Ο Στανόγεβιτς να κρατήσει γερά το τιμόνι της ομάδας και να κοντρολάρει χωρίς κραδασμούς τα αποδυτήρια της ομάδας.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα γιατί υπάρχει τέτοιο πρόβλημα τώρα; Όχι, είναι η απάντηση, αλλά επειδή η σχέση προπονητή-παικτών είναι κάτι δυναμικό και μεταβάλλεται καθημερινά δεν πρέπει να καλλιεργηθεί το έδαφος να φυτρώσει η αμφισβήτηση για τις επιλογές του Σέρβου κόουτς.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Κάθε τι που συμβαίνει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα είναι ακριβώς απόρροια της προσπάθειας να μην χαθούν ισορροπίες. Ο Στανόγεβιτς "έκοψε" τον Ουάρντα γιατί, με τη συμπεριφορά του, δεν σεβάστηκε ούτε την ευκαιρία που του έδωσε να τον ενεργοποιήσει και να του δώσει το δικαίωμα να παίξει στο φιλικό με την Ανόρθωση έχοντας μόλις 2-3 προπονήσεις στα πόδια του και ενώ άλλοι παίκτες είχαν λιώσει στην προετοιμασία.

Επίσης, ο 43χρονος τεχνικός και ο Λούμπος Μίχελ επέλεξαν να βγάλουν επτά αρχηγούς, πράγμα ασυνήθιστο (πέρυσι ο Ίβιτς είχε βγάλει παρόμοιο αριθμό παικτών ως εκπροσώπων της ομάδας αν χρειάζονται κάτι οι συμπαίκτες τους). Ήθελαν να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ των "παλιών" που όμως δεν παίζουν πλέον πολύ και των ξένων που είναι τα βαριά χαρτιά της ομάδας.

Την ίδια ώρα, η σεζόν αρχίζει με παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Ενρίκε, ο Λέοβατς να είναι αναπληρωματικοί και φυσικά, όπως κάθε ποδοσφαιριστής και αυτό είναι θεμιτό γιατί δείχνει φιλοδοξία, να αισθάνονται ότι αυτοί θα έπρεπε να είναι βασικοί.

Αντιλαμβάνεται κανείς γιατί η σεζόν για τον ΠΑΟΚ πρέπει να αρχίσει με νίκη πρόκριση και πειστική εμφάνιση κόντρα στην Ολίμπικ. Τα παιχνίδια με την ουκρανική ομάδα και αυτά που θα ακολουθήσουν (αν δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας ο ΠΑΟΚ) προσφέρονται για να δείξει ο Στανόγεβιτς ότι το πλάνο του προχωρά καλά και να πατήσει γερά στα πόδια του.

Μένει να αποδειχθεί έτσι και στη πράξη. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον πρώτο αντίπαλό του στη σεζόν έχει τεράστια διαφορά και είναι σαφές ότι όλα κρίνονται στη σοβαρότητα που θα βγάλει η ομάδα του Στανόγεβιτς στο παιχνίδι της.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ