OPINIONS

Μπλακ άουτ λόγω κούπας

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η «εξαφάνιση» στο πρώτο 20λεπτο και η… απόδοση του Λέο Μάτος λένε όλη την αλήθεια για το μπλακ άουτ του ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την πρεμιέρα των playoffs που έβαλε μπελάδες στον Δικέφαλο και αναμένει την αντίδραση από το ματς της Λεωφόρου και έπειτα.

Πολύ γλαφυρά το είπε ο Βλάνταν Ίβιτς. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δενζούσανστην… πραγματικότητα την εβδομάδα που προηγήθηκε της πρεμιέρας των playoffs και-κυρίως αυτό-ακολούθησε της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πολύ το πόσο επηρεάστηκαν οι παίκτες του Δικεφάλου από το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη. Όταν ένας παίκτης όπως ο Λέο Μάτος που έχει πάρει μέρος σε τελικό Europa League εμφανίζει τόσο κακό πρόσωπο όσο είχε χθες ο Βραζιλιάνος και ο προπονητής του τον αντικαθιστά στο ημίχρονο, τα λόγια περιττεύουν. Τι να περιμένεις από όλους τους υπόλοιπους;

Αν ψάξεις να βρεις παίκτες που είχαν το μυαλό τους στο ματς, εκτός του Γλύκου που γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από τα πολύ χειρότερα, θα σταθείς στον Κάμπος, τον Πρίγιοβιτς (που δεν τροφοδοτήθηκε όπως έπρεπε) και από ένα σημείο και έπειτα, κατά διαστήματα, τον Μπίσεσβαρ.

Συνολικά ήταν μία πολύ κακή βραδιά για τον ΠΑΟΚ που μόνο ως κακή παρένθεση μπορεί να εκληφθεί. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί τοτραγικόπρώτο 20λεπτο και γι’ αυτό υπάρχει και αισιοδοξία ότι η εικόνα του Δικεφάλου θα είναι εντελώς διαφορετικήστη συνέχεια των playoffs.

Πριν προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα μετά την «μαύρη» πρεμιέρα, ας υπογραμμίσουμε και ένα συμπέρασμα αγωνιστικού χαρακτήρα: Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στο να φτιάξει παιχνίδι από τα μετόπισθεν και δεν μιλάω για τα άκρα, γιατί Μάτος και Λέοβατς, για μεγάλο διάστημα ήταν οι κύριοι εκφραστές της επιθετικότητας του Δικεφάλου,αυτή την περίοδο όμως είναι ντεφορμέ.Μιλάω για τον άξονα. Ούτε από τους στόπερ του (Κρέσπο, Βαρέλα), ούτε από τον αμυντικό μέσο του (Κάνιας), ο ΠΑΟΚ παίρνει μπαλιές που θα βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν οι αντίπαλες άμυνες. Κι αν ο Τσίριμιροτ είναι σε κακή βραδιά όπως χθες, τότε το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Εδώ που φτάσαμε, προφανώς, είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει στις μεταγραφικές συσκέψεις των επόμενων ημερών. Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω για πολλοστή φορά είναι ότι, με το παραπάνω ως δεδομένο, ο Έργκους Κάτσε μπορεί να έχει πιο ενεργό ρόλο σ’ αυτά τα playoffs.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Ο ΠΑΟΚ έχασε με το καλημέρα τον τίτλο του φαβορί και πλέον πρέπει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Η ΑΕΚ του πήρε τρεις βαθμούς που, βάσει της εικόνας που είχε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, υπολόγιζε ότι θακερδίσεικαι πλέον καλείται να τους αναπληρώσει σε εκτός έδρας ματς.

Από αυτή την άποψη το ματς της Τετάρτης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο είναι μία μεγάλη πρόκληση και κλειδί για τη συνέχεια της πορείας στα playoffs. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, έχοντας δεχθεί το «χαστούκι» από την "Ένωση", οφείλει να ανασυνταχθεί και να αντιδράσει άμεσα.

Η συγκυρία είναι καλή από την άποψη ότι και ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα απουσιών. Ένας ΠΑΟΚ που θέλει να νιώθει ότι είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του σ’ αυτό το ματς δεν έχει καμία δικαιολογία να εμφανίσει μέτριο πρόσωπο. Πόσο μάλλον όταν έχει προηγηθεί ο πρώτος ημιτελικός και το 2-0 που είχε έρθει με κάτω τα χέρια (και ευτυχώς ξεπεράστηκε στη ρεβάνς).

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο και τα πολλά λόγια είναι θεωρία και φτώχεια.

Ο Ίβιτς γνωρίζει την ιδιαιτερότητα των αγώνων ανά τρεις μέρες και πλέον για τον ίδιο το στοίχημα είναι να αλλάξει άμεσα την ψυχολογία και τη νοοτροπία των παικτών του. Αυτό είναι το κλειδί και δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη.

Υ.Γ. Δεν έδωσε σοβαρά δικαιώματα ο Καλογερόπουλος για να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Προφανώς, όμως, η παρουσία του επιβεβαίωσε πόσο πρόωρες και ρηχές ήταν οι απόψεις περί χαλίφη Σαββίδη που πήρε όλα τα κουμάντα στη διαιτησία. Όταν τα πάντα είναι… προσωρινά στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνεται να εκφέρει κανείς τέτοιες κρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σούπερ πρεμιέρα για την ΑΕΚ, 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Ίβιτς: "Τίποτα δεν έχει χαθεί"
Κρέσπο: "Θέλουμε να παίξουμε στο Champions League και θα τα καταφέρουμε"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ