OPINIONS

Mind game ή απλώς νεύρα;

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε για μία ακόμη φορά δηλώσεις που δηλώνουν εκνευρισμό και ο Κώστας Πετρωτός προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι μέρος της προετοιμασίας για τον "τελικό" με την ΑΕΚ ή απλά ο Ρουμάνος δεν έχει "χωνέψει" ακόμη όσα συνέβησαν με τον Ολυμπιακό

Σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του μετά την επεισοδιακή νύχτα της 25ης Φεβρουαρίου, ο Ραζβάν Λουτσεσκου όχι απλά δηλώνει, αλλά "φωνάζει" την ενόχλησή του από την στάση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Από εκείνη τη βραδιά, ο γράφων είχε σημειώσει ότι όποιος έχει κοινό νου μπορεί να βγάλει λογικά συμπεράσματα, ωστόσο, είναι επίσης αλήθεια ότι στις Πειθαρχικές επιτροπές δεν αρκούν αυτά και χρειάζονται αποδείξεις. Γι' αυτό άλλωστε και οι τελευταίες πληροφορίες πριν την εκδίκαση της έφεσηςαναφέρουν ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ θα εστιάσει, κυρίως, στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης. Στο να αποδείξει ότι κακώς εξισώνεται η μη έναρξη με τη διακοπή του αγώνα και άρα η ποινή πρέπει να είναι διαφορετική και όχινα συμπεριλαμβάνει αφαίρεση βαθμών.

Ωστόσο, από τη στιγμή που οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ τηρούν σιγή ιχθύος, καλό είναι να περιμένουμε την απογευματινή διαδικασία για να δούμε τι νέο έχουν να παρουσιάσουν.

Επιστρέφουμε στον Λουτσέσκου και τον εκνευρισμό του, γιατί, κατά την άποψή του γράφοντος, είναι πολύ σημαντική παράμετρος παραμονές του "τελικού" με την ΑΕΚ. Η εικόνα που ο Ρουμάνος κόουτς βγάζει προς τα έξω είναι ενός θυμωμένου ανθρώπου, που το μυαλό του δεν έχει ξεκολλήσει από το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου.Και με δεδομένη την κακή εικόνα, τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και τη δική του στον αγώνα με τον Αστέρα την περασμένη Κυριακήείναι λογικό σε αρκετούς ανθρώπους να δημιουργείται η ανησυχία "θα έχει το καθαρό μυαλό να στήσει και να κοουτσάρει σωστά την ομάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ;".

Αυτό είναι κάτι που μόνο ο αγώνας αυτός καθαυτός θα δώσει πειστική απάντηση, ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε αυτά που άνθρωποι που κινούνται πολύ κοντά στο περιβάλλον του Ρουμάνου κόουτς του ΠΑΟΚ σημειώνουν: "Είναι όσο εκνευρισμένος πρέπει κι αυτό δεν τον επηρεάζει στον σχεδιασμό του ντέρμπι. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν αποτέλεσε άλλοθι στην (αυτό)κριτική του για το κακό παιχνίδι στην Τρίπολη και το ίδιο συμβαίνει με τον σχεδιασμό του ντέρμπι με την ΑΕΚ".

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι, όπως θα έκανε κάθε έξυπνος προπονητής, ο Λουτσέσκου προσπαθεί να εκμεταλλευτείτο αίσθημα αδικίας που νιώθουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους". Τους πωρώνει, χρησιμοποιώντας παράλληλα τις δηλώσεις παικτών της ΑΕΚ, όπως του Μπακάκη, όπως έγραψε το Sport24.gr, οι οποίες μεταφράστηκαν και σε ξένες γλώσσες για τους μη Έλληνες της ομάδας.

Εδώ τίθεται το ερώτημα: Είναι σωστή επιλογή η πώρωση για παίκτες που ήδη είναι τσιτωμένοι από όλα όσα έχουν συμβεί; Αυτό θα το απαντήσει μόνο η ίδια η εξέλιξη του ντέρμπι, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην υπογραμμίσει δηλώσεις όπως αυτές του Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος κουβάλα θυμό, αλλά δείχνειότι τον ελέγχει.

Όχι στα λόγια που πάντα υπάρχουν τρόποι να ντριμπλάρει κανείς, αλλά με έργα, όπως αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα. Ο επιρρεπής σε κάρτες Βραζιλιάνος, έχει να δεχθεί σχεδόν δύο μήνες κίτρινη (από το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 24 Ιανουαρίου), στοιχείο που φανερώνει αυτοέλεγχο.

Ό,τι και να λέμε όμως, τα πάντα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Το αν ο Λουτσέσκου έχει καθαρό ή θολωμένο μυαλό, το αν οι παίκτες μπορούν να κρατήσουν εντός ορίων τα νεύρα τους. Ο Ιβάν Σαββίδης τους πληρώνει για να αντέχουν την πίεση και το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία τους να δείξουν ότι αυτή η φουρνιά παικτών έχει φέρει κάτι διαφορετικό στην Τούμπα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ