OPINIONS

Με έναν "τρελό" απέκτησε λογική

Με έναν "τρελό" απέκτησε λογική
Αναστασιάδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη έχει βρει ισορροπία και δεν θυμίζει τη ροκ ομάδα των προηγούμενων ετών.

Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να έχεις αρχές και να τις ακολουθείς σε ό,τι κάνεις. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζουν αναχρονιστικές ή παλαιομοδίτικες, σημασία έχει όμως να υπάρχουν. Κι ας φθάνουν ορισμένοι στο σημείο να σε χαρακτηρίσουν ακόμη και τρελό.

Κάπως έτσι φαντάζει στα δικά μου μάτια η.... πανελληνίως γνωστή τρέλα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Τα όσα λέει και πράττει πολλές φορές ξαφνιάζουν γιατί δεν συνηθίζονται στην εποχή μας, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο του μάρκετινγκ, της συνεχούς ανανέωσης του ρόστερ μίας ομάδας για να μην χάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου και να κινείται το χρήμα.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι απλά ένα δικό του καπρίτσιο και ότι δεν στηρίζονται πάνω σε μία λογική, σε μία φιλοσοφία ποδοσφαίρου.

Για κάποιους δεν αναδεικνύει σύγχρονο τρόπο σκέψης να μιλάς για το σύνολο, το οικογενειακό κλίμα, για παίκτες βγαλμένους από τα σπλάχνα της ομάδας που θα ενοχλούνται και θα στεναχωριούνται όταν χάνουν. Για άλλους, όμω-και ο Αναστασιάδης είναι σίγουρα ένας από αυτούς-τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο τρελο-Άγγελος, λοιπόν, με το αγύριστο κεφάλι, ο 61χρονος προπονητής που δεν συχνάζει στα μπαρ και τα ακριβά εστιατόρια της Αριστοτέλους, αλλά προτιμά να βράζει τσίπουρα με τους στενούς φίλους του και να καλλιεργεί τα αμπέλια του, με τις δικές του ποδοσφαιρικές αρχές, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μετατρέψει τον γεμάτο ταλέντο αλλά άναρχο και ανισόρροπο ΠΑΟΚ, σε μία ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος και λογική σε ό,τι (προσπαθεί να) κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ίσως γι' αυτό μας φαίνεται... κάπως που ο “Δικέφαλος” κερδίζει με τρία, τέσσερα και εσχάτως και έξι γκολ τους αντιπάλους του και φθάνει στις νίκες χωρίς άγχος, αγωνία και σασπένς

Σαφώς και αυτό το εντυπωσιακό σερί κάποια στιγμή θα σταματήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν θα κερδίζει με τον ίδιο εύκολο τρόπο ή θα χάνει κιόλας. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει την εικόνα που έχουμε μπροστά μας: Ενός ΠΑΟΚ πειθαρχημένου, με το μυαλό στο ποδόσφαιρο και όχι στους ψευτο-τσαμπουκάδες και στις διαμαρτυρίες που το μόνο που απέφεραν ήταν κάρτες και κατ' επέκταση απώλειες παικτών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, δεν μπορεί ακόμη να το προβλέψει κανείς, αφού ουσιαστικά τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ αρχίζουν από τη Δευτέρα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Σε τέτοια ματς θα αρχίσει να μετρά και η ατομική ποιότητα της ομάδας, το αν υπάρχουν οι παίκτες που με μία ενέργεια μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Όμως, ακόμη κι αν προκύψει έλλειμμα ποιότητας στην πορεία (στο να κοντράρει ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα τον Ολυμπιακό), τουλάχιστον υπάρχει πλέον μία βάση για να συνεχιστεί το χτίσιμο.

Φυσικά, θα παίξουν κι άλλα πράγματα ρόλο από ένα σημείο και έπειτα, όπως η καταπόνηση από τις συνεχόμενες αναμετρήσεις, το πώς θα διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό του ο Αναστασιάδης. Χθες, που βρήκε την ευκαιρία έδωσε ανάσες σε Μακ, Αθανασιάδη και Ρατς, τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές στην ανάπτυξη παιχνιδιού για τον ΠΑΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αν βρει κι άλλες ευκαιρίες να το κάνει και μοιράσει σωστά το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών που διαθέτει, τότε ο 61χρονος τεχνικός έχει πολλές πιθανότητες να δει την ομάδα του να βγει αλώβητη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από την κοπιαστική όσο και δύσκολη περίοδο που διανύει.

Ο Κλάους μιλά με έργα

Και δύο λόγια για τον Κλάους: Αν υπάρχει κάτι που σέβομαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον 26χρονο φορ είναι ο τρόπος που έχει μάθει να "απαντά" στην αδικία. Από τότε που ήταν μικρό παιδί ακόμη. Ο Σάντος είχε αμφισβητήσει ανοιχτά την ικανότητά του πριν ακόμη του δώσει την ευκαιρία και όταν το έπραξε, τον είδε να σημειώνει δύο γκολ στο Αλκζαρά της Λάρισας.

Αυτές τις μέρες γίνεται μεγάλος λόγος για την αστοχία του Ρανιέρι να μην τον χρησιμοποιήσει ούτε για λίγο στο ματς της Εθνικής με τη Ρουμανία. Αντί να πάρει το... μικρόφωνο και να αρχίσει να μιλά δεξιά και αριστερά, φροντίζει να του... στέλνει χαιρετίσματα και μαζί δείγμα του τι χάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας όταν δεν τον έχει στη σύνθεσή του. Πώς μπορεί ο Ομσπονδιακός τεχνικός να μην τον σεβαστεί και να τον υπολογίζει περισσότερο από δω και στο εξής;

Ο Τζανδάρης ανεβαίνει αθόρυβα

Κλείνω με μία μικρή αναφορά στον Φάνη Τζανδάρη. Επειδή παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη των παιδιών που αναδείχθηκαν από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μπορώ να πω ότι ο 21χρονος μέσος είναι από τους λιγότερο προβεβλημένους. Παρότι σωματικά είναι πολύ πιο έτοιμος από άλλους συμπαίκτες του για ομάδα επιπέδου Σούπερ Λίγκας-γι' αυτό άλλωστε και παίζει-ελάχιστες φορές διαφημίστηκε ως ανερχόμενο ταλέντο. Μιλώντας πολύ λίγο δημόσια και προτιμώντας να πάει στην Αναγέννηση Επανωμής και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, “ψήθηκε”, απέκτησε εμπειρίες και τώρα διεκδικεί την ευκαιρία καθιέρωσης στον ΠΑΟΚ. Και δεν τα πάει καθόλου άσχημα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ