OPINIONS

Φούλαραν το ντεπόζιτο

Φούλαραν το ντεπόζιτο
EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέταξε από πάνω του τις μίζερες εμφανίσεις του τελευταίου ενάμιση μήνα και μοίρασε χαμόγελα σαν κι αυτό του Ίβιτς που πόσταρε ο Γιώργος Σαββίδης. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τη μεταμόρφωση; Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί.

Όταν με το "καλημέρα" στον αγώνα ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κάνει τέτοιο... ξεπέταγμα με τη μπάλα και πλασάρει αλά Λέο Μέσι, είναι λογικό να κόβονται τα πόδια των παικτών του Ατρομήτου. Το 0-1 του ΠΑΟΚ ήταν μία φάση βγαλμένη από άλλο πρωτάθλημα και όχι τη Super League και προφανώς έδωσε ψυχολογικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Μόνο με αυτό, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να πάρει τόσο άνετη νίκη όσο αυτή που πέτυχε στο Περιστέρι, πρώτη φέτος στο Λεκανοπέδιο και πρώτη στο πρωτάθλημα μετά το διπλό στη Λάρισα στις αρχές Φεβρουαρίου. Χρειάστηκαν κι άλλα πράγματα, με πιο σημαντικό απ' όλα την ενέργεια. Ο ΠΑΟΚ που στα τελευταία παιχνίδια του έμοιαζε... ξεζουμισμένος, εμφανίστηκε κόντρα στον Ατρόμητο με το ντεπόζιτό του φουλαρισμένο.

Τον γέμισε ενέργεια η παρουσία παικτών όπως ο Κρέσπο και ο Κίτσιου στην άμυνα, ο Κάτσε και ο Τσίμιροτ στη μεσαία γραμμή, ο Κάμπος και ο Κουλούρης στην επίθεση. Η ενδεκάδα που επέλεξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε συνεχή κίνηση, διάθεση για πρέσινγκ σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και κυρίως, πολύ καλή "χημεία". Σ' αυτό είναι που πέτυχε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό ο Σέρβος κόουτς.

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η τριάδα που επέλεξε για τη μεσαία γραμμή ο 40χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Τα δυνατά πνευμόνια των Κάνιας, Κάτσε και Τσίμιροτ (ο οποίος έχει και τη μοναδική ικανότητα να βελτιώνει κατακόρυφα το passing game της ομάδας) κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και πρώτοι απ' όλους το αντιλήφθηκαν ο Ούμπιντες και ο Μανιάτης. Οι τρεις μέσοι του Δικεφάλου τους έθεσαν... εκτός μάχης και έτσι οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, με τα χιλιόμετρα που κάλυπταν οι τρεις χαφ του ΠΑΟΚ, ούτε ο Μπίσεσβαρ είχε την ανάγκη να γυρίσει πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο και αυτό τον απελευθέρωσε επιθετικά. Κουλούρης και Καμπος πίεζαν πολύ ψηλά, ο Κίτσιου με τον Λέοβατς ανεβοκατέβαιναν τις δύο πλευρές δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα κι όλο αυτό το σκηνικό μεταφραζόταν σε πλήρη κυριαρχία του ΠΑΟΚ και σε παραγωγή διαδοχικών φάσεων.

Το σκορ στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν υπήρχε ευστοχία σε μία-δύο φάσεις ακόμη, όμως τα δύο γκολ αυτή τη φορά ήταν αρκετά, μιας και ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός και δεν είχε καμία διάθεση να... αυτοκτονήσει, όπως είχε κάνει στο ματς του πρώτου γύρου. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν.. αέρας από το Περιστέρι και έδειξαν ότι βαδίζουν σε πολύ καλό δρόμο.

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Παραμονές τόσο σημαντικών παιχνιδιών, όπως αυτά που θα δώσει ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, φυσικά και η εμφάνιση με τον Ατρόμητο δεν μπορεί να εξεταστεί μεμονωμένα. Το timing της αφύπνισης του ΠΑΟΚ δείχνει πολλά σημαντικά πράγματα. Το πρώτο και βασικό είναι ότι ο προβληματισμός που είχε ο Βλάνταν Ίβιτς για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας του, τον οδήγησε στα σωστά συμπεράσματα.

Κατάλαβε ότι ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο είχε ανάγκη από ενέργεια και ταχύτητα που θα έδινε τα απαραίτητα στηρίγματα σε παίκτες που έχουν το κάτι παραπάνω για να κάνουν την διαφορά στην επίθεση (π.χ. Μπίσεσβαρ). Φυσικά, ήταν σημαντικό που σ' αυτήν την περίοδο επιστρέφουν παίκτες- κομβικοί για τον φετινό ΠΑΟΚ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΚΟΛ ΠΙΣΕΣΒΑΡ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ (27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΚΟΛ ΠΙΣΕΣΒΑΡ ICON

Ο Κρέσπο που με την ταχύτητά του δίνει την άνεση στους συμπαίκτες του να ανέβουν μερικά μέτρα παραπάνω στο γήπεδο, ο Τσίμιροτ που κουβαλά άριστα τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση και ο Κάμπος, που μπορεί στο γκολ να είναι δυσκοίλιος, αλλά είναι ο ικανότερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην υποδοχή τη μπάλα, βάζοντας πλάτης στους αντιπάλους.

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά των παικτών του ρόστερ του ΠΑΟΚ καταφέρει ο Ίβιτς να τα μπολιάσει σωστά. Το καλό είναι ότι με τη χθεσινή νίκη κέρδισε την... άνεση να κάνει εκτεταμένο ροτέισιον την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, το οποίο άρχισε από χθες με τη μη χρησιμοποίηση του Λέο Μάτος στη βασική ενδεκάδα.

Και κάτι τελευταίο για το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Πολλοί το… προσπερνούν από τώρα, πηγαίνοντας απευθείας στον πρώτο ημιτελικό στη Λεωφόρο. Ξεχνούν, μάλλον, πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο και προφανώς το ματς της Κυριακής με τις ελλείψεις που θα έχουν οι "πράσινοι", δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να αποκτήσει… εγκεφαλικό προβάδισμα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ