OPINIONS

Κλάους… κλότσα τη Σάλκε να ξεσπάσεις

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει με αφορμή το αρνητικό ρεκόρ του Κλάους (1000 λεπτά χωρίς γκολ στο Πρωτάθλημα), συστήνει στον 28χρονο επιθετικό να ξεσκονίσει τη βιντεοθήκη του και εξηγεί γιατί τα ματς με τη Σάλκε αποτελούν την τελευταία ίσως ευκαιρία του να το γυρίσει.

Αν ο ΠΑΟΚ βρισκόταν 4, 5 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, το «αγκάλιασμα» του Πρίγιοβιτς από τον Λισγάρα θα αποτελούσε το πρώτο θέμα συζήτησης μετά το 0-0 στην Ξάνθη. Με το -15 από τους «ερυθρόλευκους» στην «πλάτη» κανείς δεν θέλησε να σταθεί σ’ αυτό πλην του ίδιου του Πρίγιοβιτς. Αν είναι σωστό ή λάθος που ο επίσημος ΠΑΟΚ αποφεύγει να "ανεβάσει" την κουβέντα για τη διαιτησία την ώρα που πολύ πρόσφατα ο Ίβιτς σωστά διέγνωσε ότι οι παίκτες του τρώνε πολύ ξύλο το τελευταίο διάστημα υπό την ανοχή των διαιτητών, είναι μεγάλη κουβέντα.

Σίγουρα, όμως, μπορούμε να υποστηρίξουμε δύο πράγματα:

-Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει το πρωτάθλημα επειδή έφερε 0-0 στα Πηγάδια. Υπάρχουν πολλοί χαμένοι βαθμοί πριν από τους δύο στην Ξάνθη (και ελέω διαιτησίας) που εξηγούν το γιατί έμεινε πίσω ο Δικέφαλος.

-Υπάρχει πάντα μία διαφορετική αντιμετώπιση και λιγότερη ένταση στις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, σε κάθε ομάδα όταν αυτή αισθάνεται δυνατή. Και ο ΠΑΟΚ βιώνει αυτό το συναίσθημα αυτή την περίοδο. Πιθανόν, μάλιστα, παρά την πίεση που θα υπήρχε από τον κόσμο να τηρούσε παρόμοια στάση και στο -5 από τον Ολυμπιακό. Το αν το συναίσθημα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ας πάμε, όμως, στο πρώτο θέμα με βάση τα τωρινά δεδομένα. Αυτό έρχεται μέσα από την αντίδραση του Αθανασιάδη όταν αντικαταστάθηκε από τον Πρίγιοβιτς. Πηγαίνοντας προς τον πάγκο κλότσησε ένα μπουκάλι, βγάζοντας όλο τον εκνευρισμό που κουβαλούσε και πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Στην περίπτωσή του ισχύει και το «ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος». Μαζί με τη φόρμα έχει χαθεί και η ρέντα του και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο και τα γκολ που σημείωσε ο Μπεργκ. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία του, τον Σουηδό τον ήθελε και η μπάλα. Με τον Κλάους δεν συμβαίνει αυτό αφού και σε καλά του παιχνίδια (όπως στα Γιάννινα) πέφτει πάνω σε σούπερ βραδιές τερματοφυλάκων.

Πώς μπορεί, όμως, να αλλάξει ψυχολογία ο 28χρονος επιθετικός; Δεν υπάρχει κανένα κουμπάκι να το πατήσει για να ηρεμήσει και μετά να βγει άλλος άνθρωπος μέσα στο γήπεδο. Όσο κι αν τον στηρίζει ο Βλάνταν Ίβιτς, στον αγώνα να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι μόνος. Ο ίδιος πρέπει να καταθέσει προσωπικότητα και να δείξει ότι τελικά μπορεί να ξεφύγει από την πιο δύσκολη φάση της καριέρας του. Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά αυτή την περίοδο, δεν τον βοηθά και η κατάσταση στο στενό περιβάλλον του, αλλά ας μην επεκταθούμε πάνω σ΄ αυτό γιατί θα υπερβούμε τα εσκαμμένα.

Το μόνο που, ταπεινά, μπορούμε να συμβουλέψουμε τον αρχισκόρερ του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι να καθίσει στον καναπέ του και να ανασύρει βίντεο παλιότερων αγώνων του με σούπερ γκολ που έχει πετύχει, για να… θυμηθεί (κάτι που έχει ξεχάσει τελευταία) ότι η ικανότητα δεν του λείπει.

Η ΣΑΛΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΟΡΚΙΣΕΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ

Επί της ουσίας, ο Αθανασιάδης έχει μπροστά του μία τεράστια, την τελευταία ίσως τόσο μεγάλη για φέτος εκτός και να του έρθει άλλη στο Κύπελλο, ευκαιρία να φέρει τα πάνω κάτω στα παιχνίδια με τη Σάλκε. Ο Πρίγιοβιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κι αν ο Κλάους καταφέρει να βάλει τα γκολ που δεν πέτυχε στη ρεβάνς των προκριματικών του Champions League με τον Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι (από τότε τον έχει πάρει από κάτω) βάζοντας τη σφραγίδα του σε μία ιστορική πρόκριση, τότε και οι εμμονικά ενάντιοί του θα βάλουν φρένο στις κατηγορίες απέναντί του. Προφανώς, αυτό περιμένει και ο Βλάνταν Ίβιτς και δεν παύει να δείχνει πόσο πολύ τον πιστεύει. Άλλωστε, ως συμπαίκτης του, τον είχε ζήσει σε πολύ μεγάλες στιγμές.

Υ.Γ 1. Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, πέρα από ταλέντο, κατέθεσε και πάλι θράσος στο παιχνίδι του. Έδειξε ότι μπορεί να γίνει μία πολύ σημαντική μονάδα για τον ΠΑΟΚ όχι πολύ μελλοντικά από τώρα. Και με τη δήλωσή του στο φινάλε «πιστεύω ότι αξίζω περισσότερο χρόνο συμμετοχής», συμπληρώνοντάς το και με το «φυσικά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει», φανέρωσε ότι διαθέτει και προσωπικότητα για να αντέξει το βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ.

Υ.Γ.2. Αν ο ΠΑΟΚ ήταν πλήρης προφανώς ο Ίβιτς θα προτιμούσε να παίξει με το αγαπημένο του 4-2-3-1 στην Ξάνθη. Όμως, το 3-5-2 που τελικά εφαρμόστηκε απόντος και του Ενρίκε απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ο Σέρβος τεχνικός έχει βρει ένα σύστημα για να «θωρακίζει» το μηδέν παθητικό όταν αυτό είναι απαραίτητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ