OPINIONS

Κι αν χρειαστούν λίγο χρόνο;

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός παίρνει αφορμή από την βαριά-κι ας ήταν φιλική-ήττα του ΠΑΟΚ στον Βόλο και καταθέτει έναν προβληματισμό που έχει από χθες μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ, μαζί και ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα που έστειλε ο Ελ Καντουρί

Μου κάνει, πραγματικά, μεγάλη εντύπωση που στον ΠΑΟΚ δεν έχουν αποφασίσει, έστω μια φορά, μετά από ένα κάζο της ομάδας να ρίξουν ένα πρόστιμο στους παίκτες. Έστω κι αν φανεί τραβηγμένο ως ενέργεια κι ας θυμώσουν και οι ποδοσφαιριστές που μέχρι σήμερα έχουν μάθει μόνο να βλέπουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να “μεγαλώνουν”.

Αυτό, άλλωστε, είναι το ζητούμενο. Να θυμώσουν, να τσατιστούν, να αισθανθούν ότι θίγεται η επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Να αντιδράσουν, βρε αδερφέ. Αυτό που δεν έκαναν στον Βόλο, πλην, ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως του Ελ Καντουρί που σε δύο τρεις-φάσεις, έδειχνε πολύ ενοχλημένος από την τελική κατάληξή τους. Ακόμη και μετά το γκολ που σημείωσε, πήγε προς τη σέντρα χειροκροτώντας τους συμπαίκτες του, σε μια προσπάθεια να τους αφυπνίσει.

Το κακό είναι ότι έδειξαν να ενοχλούνται από την εξέλιξη του φιλικού αγώνα, ο Μαροκινός, ο Πέλκας, κατά διαστήματα ο.Μπίσεσβσρ και ως εκεί. Εξαιρούνται οι πιτσιρικάδες από την Κ20 που προσπαθούσαν φιλότιμα και δεν είχε κανείς απαίτηση να πάρουν τον ΠΑΟΚ στις πλάτες τους (ο Γκαργκαλατζίδης πάντως επέδειξε ψυχραιμία στην εκτέλεση στη φάση του δεύτερου γκολ). Στον πάγκο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σίγουρα προβληματισμένος, αλλά σε καμία φάση του αγώνα δεν σηκώθηκε για να βάλει τις φωνές. Ο Ρουμάνος τεχνικός, μέχρι σήμερα, έχει μόνο καλά λόγια να λέει δημόσια για τους παίκτες του, αλλά στον ΠΑΟΚ έχει αποδειχθεί ότι εκτός από το καρότο χρειάζεται και το μαστίγιο. Κι αν θέλει παράδειγμα για να πειστεί, ας σκανάρει την περσινή σεζόν του Ίβιτς.

Όλοι βασίζουν τη μεταμόρφωση στις μεταγραφές

Θα αναρωτηθεί κανείς: “Γιατί στέκεσαι τόσο πολύ σε ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, Πετρωτέ; Λες και θα ξαναπαίξει ποτέ ο ΠΑΟΚ με αυτή τη σύνθεση;”

Φυσικά και δεν θα ξαναπαίξει, ειδικά από εδώ και πέρα που μαζί με τους διεθνείς, κάνα δύο παίκτες που ξεκουράστηκαν (π.χ. Μάτος, Ρέι) εντάσσονται στην ομάδα και οι Βιεϊρινια, Μαουρίσιο, Σαμπράνο.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που διαπιστώνω τις τελευταίες μέρες, έντονα, είναι πως άπαντες στον ΠΑΟΚ έχουν εναποθέσει στα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα τις ελπίδες για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας.

Λογικό, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να κάνουν την δική τους προσπάθεια; Μαουρίσιο και Βιεϊρινια θέλουν δύο-τρεις εβδομάδες να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, κάπου τόσο ίσως χρειαστεί ο Σαμπράνο, ενώ και ο Ελ Καντουρί έδειξε ότι χρειάζεται δύο-τρία ματς στα πόδια του για να βγάζει σε υψηλό επίπεδο ολόκληρο ενενηντάλεπτο.

Μέχρι τότε τι θα γίνει; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να δείχνει τις παθογένειες που εμφάνισε και χθες (2/9) με κυριότερη την τρομερή αδυναμία στην ανασταλτική λειτουργία του; Κι αν βρεθεί να έχει και άλλες βαθμολογικές απώλειες τύπου Λιβαδειάς;

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που εστιάζω στην εμφάνιση στο φιλικό με τον ΝΠΣ Βόλος. Ανέδειξε μια κακή νοοτροπία, έλλειψη διάθεσης για αντίδραση και αυτό είναι κάτι που στον ΠΑΟΚ πρέπει να καταπολεμήσουν.

Ο πρωταθλητισμός αρχίζει από την καθημερινότητα, από τις προπονήσεις και τα φιλικά και φτάνει στα επίσημα παιχνίδια.

Υ.Γ. Φυσικά και υπήρχαν πολύ πιο σοβαρές αφορμές για πρόστιμο από το χθεσινό φιλικό. Το ματς στο Έστερσουντ (αν και μετά το φιλικό στο Βόλο, ίσως όχι τυχαία, διέρρευσε μια συζήτηση που είχε κάνει ο Ιβάν Σαββίδης με τους συνεργάτες του για ένα πρόστιμο μετά τον αποκλεισμό) ή το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στο Κίεβο με την Ολίμπικ είναι, για φέτος, τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι είναι μία τακτική που δεν έχει μπει στον τρόπο διοικείν του Σαββίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ