OPINIONS

Ιβάν τράβα μία γραμμή και φτιάξε πραγματικό ΠΑΟΚ

Ιβάν τράβα μία γραμμή και φτιάξε πραγματικό ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την κατάσταση σύγχυσης στην οποία βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης και μαζί του ο ΠΑΟΚ, επισημαίνει όμως ότι παραμένει η μεγάλη ελπίδα του Δικεφάλου να ανέβει στην κορυφή.

Είχε πολύ ΠΑΟΚ και σχεδόν όλες τις μεγάλες μορφές της ιστορίας του συλλόγου η γιορτή που διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά αν κανείς αναλύσει το τι συνέβη εκείνη τη βραδιά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, όντως, ήταν ένα φιάσκο.

Οργανωτικά, σκηνοθετικά και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αδυναμία της εκδήλωσης να στείλει το μήνυμα συσπείρωσης και τεράστιας δυναμικής, ενισχυμένης πλέον και από την οικονομική ισχύ του Σαββίδη, που βγάζει ο ΠΑΟΚ με τη συμπλήρωση 90 χρόνων ιστορίας του .Όμως, όπως κάθε τι στη ζωή, έτσι και αυτό το φιάσκο μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμο για τον Δικέφαλο. Αρκεί να το θέλει ο ίδιος ο Σαββίδης.

Κι αυτό γιατί, με όλα όσα έγιναν το τελευταίο τριήμερο, ο ομογενής επιχειρηματίας έχει πλέον καταγεγραμμένες όλες τις παθογένειες του συλλόγου αλλά και την εικόνα που εκπέμπει αυτή την περίοδο ο ΠΑΟΚ προς τον κόσμο του.Ο σύλλογος πάσχει από έλλειψη οργάνωσης και πραγματικής γνώσης του τι σημαίνει ΠΑΟΚ.

Δυστυχώς, ορισμένοι-όπως αυτοί που οργάνωσαν την εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο-από τους ανθρώπους που έχει μαζέψει γύρω του ο Ιβάν Σαββίδης είναι ακατάλληλοι για τον σύλλογο, πόσο μάλλον για τον πρωταγωνιστή ΠΑΟΚ που ο ίδιος θέλει να οραματίζεται. Είναι πραγματικά πικρή, αλλά πολύ εύστοχη, η διαπίστωση ενός φίλου του ΠΑΟΚ την οποία διάβασα στο διαδίκτυο: "Ο Σαββίδης υποσχέθηκε ότι θα φέρει χαρά στην Τούμπα, αλλά προς το παρόν αυτό που βλέπουμε στον ΠΑΟΚ παραπέμπουν σε παιδική χαρά...".

Δυστυχώς, το περιβάλλον το οποίο έχει φτιάξει και κινείται ο Σαββίδης έχει φέρει και τον ίδιο σε μία κατάσταση σύγχυσης, τόσο έντονη που τον αναγκάζει να διαβάζει τη σκληρή-και δικαιολογημένη σε πολλά σημεία-κριτική των οργανωμένων.Θα μου επιτρέψουν, όμως, οι συντάκτες της ανακοίνωσης των δέκα συνδέσμων να διαφωνήσω μαζί τους στην επιλογή συγκεκριμένων χαρακτηρισμών για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ο Σαββίδης έχει επιδείξει ξεροκεφαλιά σε πολλές στιγμές της τετράχρονης παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, όχι όμως στο θέμα του Καραϊσκάκη. Εκεί η η στάση του χαρακτηρίζεται από την απόλυτη σύγχυση.Άρχισε με τη δήλωση "δεν θα κατέβουμε στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό", αμέσως μετά τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, πήγε στο "θα παίξουμε με την Κ20 ή την Κ17" όπως έλεγε σε παράγοντες του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι μετά την πρόκριση της ομάδας βόλεϊ στους τελικούς του πρωταθλήματος, επανήλθε με το "δεν πάμε να παίξουμε" που μετά την εκδήλωση στο Μέγαρο, έγινε "μίλησα με 50 άτομα και σκέφτομαι ότι πρέπει να κατέβουμε".

Η ξεροκεφαλιά του συνίσταται στο ότι επιμένει να ακούει τους λάθος ανθρώπους.Επίσης, αν ένιωθε Θεός μάλλον θα είχε στήσει όλη την εκδήλωση πάνω του. Αντ' αυτού, οι διοργανωτές της φρόντισαν μέχρι και τον Μπερμπάτοφ να τον ανεβάσουν δύο λεπτά πάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί μετατρέποντάς τον από την μεγαλύτερη (σε χρήμα και πρεστίζ και όχι προσφορά για να μην παρεξηγηθώ) μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου με τα χρήματα του Σαββίδη, στον απόλυτο κομπάρσο.

Τώρα δεν πρέπει να πάει Καραϊσκάκη...

Όλο αυτό το... μπέρδεμα-που θα 'λεγε και ο Άγγελός Αναστασιάδης-δεν μπορεί, όμως, να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Ο Σαββίδης, παρόλα τα λάθη του παραμένει ακόμη μεγάλη ελπίδα για να αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ και αυτό το παραδέχονται έμμεσα και οι συνδεσμίτες σημειώνοντας στην ανακοίνωσή τους "φρόντισε έστω και την ύστατη στιγμή να αποδείξεις ότι δεν ξοδεύεις γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί θέλεις πραγματικά να σε αγαπήσουμε γι αυτό που είσαι και λες ότι πρεσβεύεις".

Πρέπει, όμως, ο Σαββίδης να πάρει, εδώ και τώρα, σοβαρές αποφάσεις.Αρχίζοντας από το θέμα της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, παρόλο που ήμουν υπέρμαχος της άποψης να πάει ο ΠΑΟΚ με την Κ20 για να μην τιμωρηθεί με -3 βαθμούς, τώρα λέω ότι με όλα όσα έχουν συμβεί και με τον τρόπο που χειρίστηκε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του το θέμα, οι συνδεσμίτες έχουν απόλυτο δίκιο: Ο ΠΑΟΚ, εφόσον δεν υπάρχει άλλη συνέπεια πλην της αφαίρεσης βαθμών, δεν πρέπει να κατέβει.

Η ζημιά του -3 στο νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ μικρότερη από αυτό που θα έχει συμβεί αν κατέβει ο ΠΑΟΚ να παίξει αυτό το ματς.Από κει και πέρα, ο ομογενής επιχειρηματίας οφείλει να βρει έναν άνθρωπο, γνώστη της κατάστασης στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα είναι το μάτι του 24 ώρες ώρες το 24ωρο για όλα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ.Από το να παρακολουθεί την προετοιμασία μίας εκδήλωσης μέχρι την καθημερινότητα της ομάδας.

Και φυσικά, οφείλει να κάνει άμεσα επιλογή ενός μεγάλου προπονητή και να δρομολογήσει μεταγραφές επιπέδου που με τα λεφτά που δίνει κάθε χρόνο είναι αδιανόητο που δεν γίνονται. Όπως και να ΄χει, η σεζόν που θα αρχίσει σε λίγους μήνες είναι άκρως κομβική ό,τι κι αν συμβεί μέχρι το τέλος της φετινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ