OPINIONS

Ήπιε το τσάι, ώρα για τη σαμπάνια

Ήπιε το τσάι, ώρα για τη σαμπάνια
Σαββίδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη που κέρδισε τον σεβασμό των οπαδών του ΠΑΟΚ και τώρα πρέπει να δείξει ότι έμαθε και είναι έτοιμος να εισπράξει και τον θαυμασμό τους.

Έγραψε ιστορία ο Ιβάν Σαββίδης πληρώνοντας μετρητοίς 10,8 εκ. ευρώ και απαλλάσσοντας τον ΠΑΟΚ από τον πιο μεγάλο βραχνά του την τελευταία 15ετία.

Δεν έχει ξαναδοθεί, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, τέτοιο ποσό... cash σε οφειλές προς το Δημόσιο. Μόνο σε φόρους μεταβίβασης εταιριών.

Γι' αυτό και την κίνηση του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου συνόδεψε ένα τεράστιο... respect από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων.

Αμφισβήτηση...

Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο για έναν άνθρωπο που έχει βάλει πάνω από 62 εκ. ευρώ από το καλοκαίρι του 2012 και έχει διαγράψει με την συνέπειά του στις πληρωμές οποιοδήποτε ρεπορτάζ για καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών και συμβολαίων σε παίκτες και προσωπικό της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, ουσιαστικά μόλις χθες ο Σαββίδης έδωσε οριστικά και αμετάκλητα στη σκέψη αρκετών τις... αποδείξεις της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την επένδυσή του στον ΠΑΟΚ.

Το ομολόγησε, άλλωστε, και ο ίδιος στις δηλώσεις του όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο πρώτος στόχος του μετά την εξόφληση των χρεών. "Να κοιμηθώ με καλές σκέψεις. Τον τελευταίο καιρό άκουγα διάφορα δυσάρεστα πράγματα. Αυτό ενίσχυε την υπομονή μου. Ήθελα ο κόσμος να πεισθεί" είπε, παραδεχόμενος με έμμεσο τρόπο ότι ένιωσε να τον αμφισβητούν.

Παράπονο...

Δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστο το μήνυμα που έστειλε με αυτή τη δήλωσή του ο Σαββίδης. Έδειξε ότι το πρώτο που τον νοιάζει είναι τι λένε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γι' αυτόν. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού για να καταλήξει στην απόφαση να πάρει τον ΠΑΟΚ, μέτρησε τη δυναμική τους. Τι νόημα έχει να ασχολείται, αν δεν είναι στο πλευρό του;

Αυτή η παραδοχή, προσωπική άποψη εκφράζοντας, αποτελεί και τον πιο σοβαρό λόγο για τον οποίο ο κόσμος του ΠΑΟΚ οφείλει να "αγκαλιάσει" τον ομογενή επιχειρηματία και την προσπάθεια που κάνει στην ομάδα του, παρά το γεγονός ότι αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο μόνο ελκυστικό δεν είναι. Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Προκύπτει και αυτός από μία άλλη αποστροφή των δηλώσεων του Ιβάν: "Ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι να μπει στην 20άδα των καλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων. Δεν μπορώ βα πω ξεκάθαρα πώς θα το πετύχουμε, αλλά είμαι άνθρωπος που ψάχνει το μάξιμουμ".

Με απλά λόγια, ο Σαββίδης λέει ότι θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο αλλά ακόμη ψάχνει τον τρόπο. Αν αυτό δεν είναι αυτοκριτική των επιλογών του τα τρία πρώτα χρόνια στον ΠΑΟΚ, τι είναι;

Σεβασμός...

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι ο Σαββίδης, όπως κάθε επενδυτής στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει ως κινητήρια δύναμή του την αποδοχή του κόσμου. Αυτή τον ζεσταίνει και τον κάνει να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μόνο που αυτή η αποδοχή έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι ο σεβασμός, τον οποίο ο Σαββίδης κέρδισε από χθες οριστικά και αμετάκλητα, αφού πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους ευεργέτες του συλλόγου (την οικονομική υγεία της ποδοσφαιρισκής ομάδας εισπράττουν όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ).

Θαυμασμός...

Ο δεύτερος είναι ο θαυμασμός που θα έρθει όταν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει ομάδα αντάξια της δυναμικής του. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πόσος χρόνος απαιτείται για τον αποκτήσει. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι με γεμάτη Τούμπα και οπαδούς που θα στηρίζουν και στα δύσκολα, αυτός θα γίνει λιγότερος.

Μόνο έτσι θα έρθει η μέρα που ο Σαββίδης θα έχει μετατρέψει το τσάι που του κόστισε 10,8 εκ. ευρώ, σε σαμπάνια που του φέρνει στα ταμεία του ΠΑΟΚ περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, όσα είναι πάνω-κάτω τα κέρδη από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ