OPINIONS

Γκάζι πότε θα πατήσεις ΠΑΟΚ;

Γκάζι πότε θα πατήσεις ΠΑΟΚ;
ΠΑΟΚ ομαδική INTIME SPORTS

Τα χειρότερα που αποφεύχθηκαν είναι ένα μίνιμουμ κέρδος για τον “Δικέφαλο”. Όμως, ούτε ο Σαββίδης, ούτε ο Αναστασιάδης και οι παίκτες του μπορούν να μείνουν εκεί. Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την επόμενη μέρα του ντέρμπι της Τούμπας.

Δεν έχει μάθει ο κόσμος του ΠΑΟΚ την ομάδα του να παίζει για να μη χάσει, ειδικά μέσα στην Τούμπα, και ως εκ τούτου είναι λογικό που περίπου 28.000 φίλοι του “Δικεφάλου' αποχώρησαν “βουβοί” από το γήπεδο και σίγουρα χωρίς να δουν αυτό που περίμεναν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για τον τίτλο και, όμως, ελάχιστες φορές στη διάρκεια του αγώνα απείλησε την εστία του Ρομπέρτο. Είναι προφανές πως ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι (“πήγαμε να κλέψουμε το ματς” είπε ο Άγγελος) και η διαχείριση του Αναστασιάδη από τον πάγκο (με τις αλλαγές να γίνονται από το 84ο λεπτό και μετά) οδηγούσαν εύκολα στο συμπέρασμα πώς αυτό που κατηύθυνε τη σκέψη τους ήταν ο φόβος της ήττας.

Το ομολόγησε και ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός, άλλωστε, ότι σημασία είχε τοcomeback.Το ότι δεν χάσαμε θα μας ηρεμήσει” τόνισε, προφανώς σκεπτόμενος τα λαϊκά δικαστήρια που θα στήνονταν αν οι “ερυθρόλευκοι” έφευγαν με το “διπλό” από την Τούμπα.

Το στοπ στον κατήφορο δεν είναι το ζητούμενο

Στόχος, λοιπόν, ήταν να σταματήσει ο κατήφορος, αλλά για μία ομάδα που μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές έκανε φρενήρη κούρσα για τον τίτλο, δεν μπορεί αυτό να ικανοποιεί κανέναν. Αυτό που “καίει” στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι να αρχίσει να... τραβά προς τα πάνω. Να αποδείξει ότι αρχίζει να βρίσκει και πάλι τα πατήματά του και να θυμίσει το σύνολο των αρχών της σεζόν.

Από αυτή την άποψη είναι καλό που ο ΠΑΟΚ κέρδισε χρόνο. Ο προπονητής του, κυρίως για να δει πως θα βρει λύσεις τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά προβλήματα. Διότι όταν μία ομάδα φτάνει στο σημείο να περιμένει στο 60%-70% των επιθέσεων της να δημιουργήσει ένας παίκτης που αποκτήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν (Νομπόα), αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένδεια άλλων λύσεων.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν βγάζουν την ενέργεια προηγούμενων αγώνων. Ο Ρατς, ο Κλάους, ο Σαλπιγγίδης, ακόμη και ο Περέιρα είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο Αναστασιάδης αρνήθηκε ότι το πρόβλημα είναι στο ότι η ομάδα του δεν τρέχει φέρνοντας και παραδείγματα αγώνων που ο ΠΑΟΚ έκανε περισσότερα χιλιόμετρα από τους αντιπάλους του (βέβαια τα ματς με Φιορεντίνα και Παναθηναϊκό που επικαλέστηκε, έγιναν πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μετά από το οποίο άρχισε ο κατήφορος του “Δικεφάλου”).

Ποδοσφαιριστής, όμως, δεν σημαίνει μαραθωνοδρόμος-κάτι που προφανώς γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ο 61χρονος τεχνικός)-αλλά ένας αθλητής που στη διάρκεια του αγώνα μπορεί να ανεβάζει ρυθμό, να κάνει σπριντ, να πιέζει με ένταση τους αντιπάλους. Ότι δεν κάνει, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς και έχει τρομερή πτώση στις τελικές προσπάθειες ανά αγώνα. Από τις 18, τις 20 και τις 21 που έκανε με ΟΦΗ, Βέροια και Νίκη Βόλου αντίστοιχα στον πρώτο γύρο, έχει πέσει κάτω από τις δέκα στα τελευταία του παιχνίδια. Άρα, λοιπόν, ο Αναστασιάδης που είναι ο αρχιτέκτονας αυτού του συνόλου, πρέπει να βρει τον τρόπο να το “ζωντανέψει”. Προφανώς με τον στόχο από 'δω και πέρα να μεταφέρεται στα πλέι οφ και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Έλληνας τεχνικός έχει την υποχρέωση να φορμάρει την ομάδα του στο κατάλληλο σημείο.

Πολύτιμος και για τον Σαββίδη ο επιπλέον χρόνος

Χρόνο, όμως, μετά την λευκή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δεν κέρδισε μόνο ο Αναστασιάδης και το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, αλλά και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης. Αν ο ΠΑΟΚ έχανε, θα δεχόταν πολύ μεγάλη πίεση να πάρει εδώ και τώρα αποφάσεις. Τώρα έχει την ηρεμία και ένα εύλογο χρονικό διάστημα να σκεφτεί τι δεν πάει καλά στον τρόπο που έχει δομημένη την εταιρία και να οδηγηθεί σε αποφάσεις κομβικές για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Προφανώς, δεν μπορεί να εστιάζει μόνο στο θέμα προπονητή, καθώς οι αλλαγές ανθρώπων που κάθονται στον πάγκο από μόνες τους δεν φέρνουν κάτι διαφορετικό και απόδειξη αυτό που συμβαίνει στην “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ στα 2,5 τελευταία χρόνια που άλλος αρχίζει και άλλος ολοκληρώνει την σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, “ζητά” από τον μεγαλομέτοχό του ένα ξεκάθαρο πλάνο για να κάνει επιτέλους άλματα μπροστά και να πετύχει αυτά που θέλει τώρα, αλλά δεν μπορεί. Είναι και το μήνυμα που στέλνει σύσσωμη η ΠΑΟΚτσήδικη κερκίδα το τελευταίο διάστημα.

Υ.Γ. Θέλω να σημειώσω μερικά πράγματα που αφορούν στο περιστατικό με την ρίψη αντικειμένων στον Ντομίνγκες που συνιστούν κίνδυνο τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Την ευθύνη φέρει 100% η ΠΑΕ που εδώ και χρόνια δεν μπορεί να βρει λύση γι΄ αυτό που συμβαίνει στην γωνία των θυρών 4 και 5. Ακόμη και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει, ότι εκεί υπάρχει πρόβλημα, καταγράφεται κάθε χρόνο και η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είχε βρει ένα αποτελεσματικό τρόπο για να το σταματήσει γιατί γυρίζει μπούμερανγκ στην ίδια την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ