OPINIONS

Έχει κι άλλο ξενέρωμα;

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός προσπαθεί να εξηγήσει την μεγαλοπρεπή γκέλα του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά απόρροια των πολλών λαθών που έχουν γίνει από την αρχή του καλοκαιριού και της ακατανόητης νοοτροπίας με την οποία ο Δικέφαλος μπαίνει σε πολλά παιχνίδια του. Και καταθέτει δύο σκέψεις με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

Θέλω να αρχίσω από τον τραγικό θάνατο του 24χρονου Χρήστου. Χωρίς καμία διάθεση να λαϊκίσω και να συμπεριλάβω το «μαύρο» αυτό γεγονός, στις παραμέτρους μέσα από τις οποίες οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου θα έπρεπε να βρουν κίνητρο για να έχουν καλύτερη απόδοση στην Λιβαδειά.

Μακριά από μένα αυτά. Θέλω μόνο δύο πράγματα να σημειώσω: Πρώτον, ότι όλοι μας, ειδικά οι νέοι, πρέπει να κάνουμε δεύτερες σκέψεις όταν πάμε να επιχειρήσουμε πράγματα παράτολμα και ριψοκίνδυνα. Έχω κάνει και ο ίδιος ως νέος αρκετά λάθη, μπορώ να πω ότι υπήρξαν στιγμές που κινδύνεψα και από τύχη τη γλίτωσα (χρειάζεται να την έχεις κι αυτή τη ριμάδα), αλλά εδώ και οκτώ χρόνια που είμαι πατέρας, σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά. Πάντα το μυαλό μου πάει στο «αν ήταν το δικό μου παιδί εκεί…». Δεν αντέχεται παιδιά αυτό. Βάλτε το μυαλό, καλύτερα μερικά πράγματα να τα αποφεύγετε, ειδικά στους δρόμους με τιμόνι στα χέρια και εκδρομές που η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει πάνω από το κανονικό.

Η δεύτερη σκέψη που κάνω έχει να κάνει με τα αντανακλαστικά της ΠΑΕ Άρης να εκδώσει ανακοίνωση. Μπράβο τους. Και επειδή στο καλό (έστω και μέσα από μία τραγωδία) πρέπει να υπάρχει και συνέχεια, ας προτείνει και ένα φιλικό ο ΠΑΟΚ να τιμηθεί η μνήμη του παιδιού. Να βγει και κάτι καλό από αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Άρης και ΠΑΟΚ να βρεθούν ξανά αντίπαλοι στο χόρτο και όχι πουθενά αλλού. Έχει λείψει πολύ από την Θεσσαλονίκη αυτή η κόντρα.

Στην προετοιμασία πήρε κακό βαθμό

Πάμε και στα του ματς της πρεμιέρας. Στη Λιβαδειά βγήκαν στον ΠΑΟΚ όλα τα λάθη που έχει κάνει από την αρχή του καλοκαιριού. Κακή επιλογή προπονητή, καθώς ο Στανόγεβιτς έχει παραδώσει εντελώς αδούλευτη επιθετικά ομάδα στον Λουτσέσκου.

Τόσο στατικό ΠΑΟΚ όσο αυτόν που βλέπουμε από την αρχή του καλοκαιριού, δεν θυμάμαι πότε στο παρελθόν είχαμε ξαναδεί. Ο Ρουμάνος κόουτς έχει πολλή δουλειά να κάνει και δεν ξέρω πότε θα προλάβει χωρίς να κάνει γκέλες. Πάντως, είναι προφανές ότι όλο αυτό το χάλι που παρέλαβε δεν τον βοηθά να κάνει πράγματα που θα έκανε υπό κανονικές συνθήκες. Όπως το να μελετήσει τον αντίπαλο όσο θα ήθελε. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε τον Λεβαδειακό που αντιμετώπισε και αυτό φάνηκε και στην αστοχία που είχε σε κινήσεις που έκανε. Ούτε ο Μακ επιτελικός του βγήκε, ούτε ο Κρέσπο δεξί μπακ και ας είχαν λογική τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε στη συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει γιατί τους επέλεξε, ούτε φυσικά οι αλλαγές, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Σάχοβ που δεν είχε τίποτα να δώσει στο συγκεκριμένο ματς.

Φυσικά, τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν οι παίκτες που δεν είναι δυνατό σε χρονιά ου όλοι τους μιλάνε για τίτλο να εμφανίζουν αυτή την εικόνα στη Λιβαδειά. Δικαιολογημένα τα άκουσαν από τον κόσμο στο φινάλε.

Από το κάδρο της κριτικής τέλος, δεν εξαιρείται η διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ «φωνάζει» ότι χρειάζεται έναν μεγάλο χαφ και ένα στόπερ ηγέτη να χτίζει παιχνίδι από πίσω, φτάνουμε στα τέλη Αυγούστου και ακόμη δεν τους πήρε. Όταν πας για πρωτάθλημα τέτοιες λεπτομέρειες μετράνε.

Ας δούμε το ταρακούνημα στη Λιβαδειά τι θα φέρει από εδώ και στο εξής.

Υ.Γ. 1: Κέρδος η παρουσία του Λημνιού. Μεγάλο το "έγκλημα" που πήγε να κάνει ο Στανόγεβτς και ευτυχώς αποφεύχθηκε.

Υ.Γ.2: Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου για τον Αθανασιάδη που ήθελε να μείνει και τον φορ που πρέπει να έρθει μάλλον γεννούν και θέμα για τον Κουλούρη…

Υ.Γ .3. Για την αποχώρηση του Κλάους που δεν μοιάζει με καμία άλλη, θα υπάρχει ειδική αρθρογραφία.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ