OPINIONS

Δεν υπήρχε ΠΑΟΚ χωρίς Γκάρι

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το νέο αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και κυρίως για την πολύ μίζερη εμφάνιση που έχει βυθίσει ακόμη περισσότερο σε προβληματισμό τους πάντες.

Ένας τίτλος συνόδευε την ομάδα του ΠΑΟΚ φέτος, τον έχασε κι αυτόν. Ο "Δικέφαλος" που μέχρι σήμερα ήταν η ομάδα με τις πολύ καλές εμφανίσεις σε ντέρμπι, στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό "πέταξε" από πάνω της και αυτή την εικόνα.

Απέδειξε ότι βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής κρίσης για την οποία κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πότε θα τελειώσει. Αν κανείς γυρίσει λίγο το χρόνο πίσω και προσπαθήσει να ξαναδιαβάσει το παιχνίδι θα διαπιστώσει ότι το βασικό μέλημα του Ίβιτς ήταν η ομάδα του να επαναλάβει μία εμφάνιση όπως αυτή που έκανε στο Αρτέμιο Φράνκι κόντρα στη Φιορεντίνα.

Λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο Μαρίνο Ουζουνίδη που δεν είχε την "μπλαζέ" αντιμετώπιση του Πάουλο Σόουζα που είχε στηριχθεί στο γεγονός ότι η Φιορεντίνα είναι ποιοτικά ανώτερη από τον ΠΑΟΚ και δεν είχε φροντίσει να περιορίσει τη δράση των Ροντρίγκες και Κάμπος. Αντίθετα, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού προσάρμοσε όλο το αμυντικό πλάνο του "τριφυλλιού" στο αγωνιστικό στυλ των δύο παικτών και ειδικά τον Ροντρίγκες κατάφερε να τον θέσει εκτός αγώνα. Και ΠΑΟΚ χωρίς ενεργό Ροντρίγκες στην επίθεση, απλά δεν υπήρχε. Η όλη του παρουσία εξαντλήθηκε στο σουτ του Λέοβατς στο 17΄ που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος και αυτό ήταν όλο.

Τι είδε και επέλεξε τον Μπίσεσβαρ

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε μπλοκαρισμένα τα άκρα του και με τον Λέο Μάτος που μπήκε ενεργητικά στο ματς αλλά όσο περνούσε η ώρα έμενε από δυνάμεις και δεν μπορούσε να βοηθήσει από τα μετόπισθεν, το βάρος επικεντρωνόταν στους χαφ της ομάδας. Ο Κάνιας ξέρει να παίζει μόνο άμυνα, ο Σάχοβ δεν έχει δείξει ποτέ μέχρι σήμερα ότι μπορεί να βοηθήσει οργανωτικά και άρα ήταν λογικά να μη το κάνει ούτε στη Λεωφόρο και έμεινε μόνο ο Τσίμιροτ ο οποίος παραγωγικά ήταν σε κάκιστη βραδιά.

Ο Βλάνταν Ίβιτς είχε στον πάγκο Χαρίση, Πέλκα και Μπίσεσβαρ και επέλεξε τον τελευταίο, ο οποίος μόλις λίγες μέρες πριν στα Τρίκαλα είχε κάνει μία αποκαρδιωτική εμφάνιση. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δικαιολογήθηκε στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι περιμένει μέσα από διαδοχικά παιχνίδια ο Σουριναμέζος να πάρει ρυθμό, ξέχασε όμως να κοιτάξει το ημερολόγιο, που λέει 4 Δεκέμβρη. Ήδη μετράει τέσσερις μήνες στην ομάδα ο Μπίσεσβαρ και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ακόμη τον περιμένουν να πάρει ρυθμό.

Οι ελπίδες...μεταφέρονται στη Σλόβαν, αρκεί όμως αυτό;

Θα ήταν κουραστικό να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε περισσότερο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και το μόνο που αξίζει να προσθέσουμε είναι ότι η ομάδα και ψυχολογικά ήταν πολύ πεσμένη. Θα περίμενε κανείς μετά από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και και από ένα "κρύο" γκολ (ο Μπρκιτς ακύρωσε ό,τι θετικό είχε κάνει μέχρι εκείνη την ώρα στο παιχνίδι), οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν μία αντίδραση, να δείξουν κάτι μέσα στο παιχνίδι. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά συνέχισαν το ίδιο υπνωτισμένοι όσο και στα υπόλοιπα 69 λεπτά, αρκούμενοι στο ότι δεν απειλούσε ο Παναθηναϊκός.

Προφανώς, στο μυαλό τους το 1-0 είχε τον τίτλο της... τιμητικής ήττας. Αλλά αν συνέβη κάτι τέτοιο μάλλον θα πρέπει επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη να παραδώσουν τις φανέλες τους και να αναζητήσουν αλλού ποδοσφαιρική στέγη.
Το ζητούμενο πλέον είναι η επόμενη μέρα και γι αυτή ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έδειξε διατεθειμένος να κάνει κάτι διαφορετικό, εκτιμά ότι θα έρθει μία νίκη κόντρα στη Σλόβαν και ο ΠΑΟΚ θα πάρει μπρος.

Πιστεύει άραγε το ίδιο ο Ιβάν Σαββίδης; Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ήδη εδώ και 2-3 μέρες έχει ανοίξει έναν κύκλο συζητήσεων με τους συνεργάτες του καθαρά για το αγωνιστικό τμήμα και το ερώτημα είναι αν θα κρίνει ότι χρειάζεται και άλλη άμεση παρέμβαση ή θα δώσει λόγο ακόμη χρόνιο στον Ίβιτς και τους παίκτες του να επαναφέρουν τα χαμόγελα στην Τούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Παναθηναϊκός 1-0 τον ΠΑΟΚ, χειροκρότημα για Ουζουνίδη
Ίβιτς: "Ντρεπόμαστε για τη βαθμολογική μας θέση"
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Photocredits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ