OPINIONS

Αυτήν την Τούμπα δεν την κρύβει κανένα ρολό

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τα λανθασμένα συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του στα οποία οδηγεί το ρολό ταμειακής μηχανής που έπεσε στον Όσκαρ Γκαρθία και οδήγησε στη μη διεξαγωγή ενός αγώνα που προμηνυόταν φιέστα.

Θα μπορούσα κάλλιστα να μπω κι εγώ στη διαδικασία να κάνω συγκρίσεις μεταξύ του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς πέρυσι τον Μάη στη Λεωφόρο και του Όσκαρ Γκαρθία χθες (25/2) στην Τούμπα. Ως νοήμων άνθρωπος, ΚΑΙ κρίση διαθέτω ΚΑΙ "φίλτρα" για να μπορώ να διακρίνω τις διαφορές.

Δεν θα το κάνω, όμως. Ακριβώς γιατί είμαι νοήμων και θέλω να ιεραρχώ σωστά τα ζητήματα. Και, όπως και στη Λεωφόρο, έτσι και στην Τούμπα το πρώτο και κύριο είναι ότι ένα αντικείμενο έφυγε από το χέρι οπαδού σε βάρος του αντίπαλου προπονητή. Αυτό, ο επίσημος ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είχε κάνει τα πάντα για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συμβεί. Ειδικά από τη στιγμή που το "πιστεύω" όλων εντός ΠΑΕ, από τον Σαββίδη μέχρι το τελευταίο στέλεχος, ήταν ότι στο συγκεκριμένο ντέρμπι ο Ολυμπιακός κατέβαινε με διάθεση να προκαλέσει. "Μας προειδοποίησε το πρωί στην σύσκεψη ότι θα πάρει την ομάδα του και θα φύγει", ομολόγησε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Ειδικά στη ζώνη πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα για να αποφευχθεί ακόμη και το ενδεχόμενο... εγκληματικής αφέλειας. Και το θέτω έτσι γιατί ακόμη δεν είμαι βέβαιος ότι ο τύπος που πέταξε το ρολό ταμειακής μηχανής και πέτυχε τον προπονητή του Ολυμπιακού, ήθελε να το κάνει.

Είτε το έκανε πάνω στη χαρά του να συμμετάσχει στη ρίψη χαρτιών που "άσπρισαν" την Τούμπα, είτε γιατί ένιωθε... μάγκας (η πιθανότερη εκδοχή) και ήθελε να λέει στους φίλους του με... υπερηφάνεια "εγώ πέτυχα τον προπονητή του Ολυμπιακού", το σίγουρο είναι ένα: Δεν είναι ΠΑΟΚτσής. Γιατί ο γνήσιος οπαδός του ΠΑΟΚ φροντίζει να μην κάνει οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ομάδα του. Εκτός κι αν είναι προβοκάτορας. Είναι κι αυτό μία εκδοχή, ας με συγχωρέσουν όμως όσοι ακούγεται εύηχα στα αυτιά τους, δεν έχω στοιχεία να την ασπαστώ.

Οπότε μένουμε στην βλακεία που δεν μπόρεσε να νικήσει ο Ιβάν Σαββίδης, όπως εύστοχα έγραψε ο Γιάννης ο Σερέτης.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 99,9% ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Την όλη κριτική που κάνουμε πιο πάνω, πολλοί την συνδυάζουν με την μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να πάρει τίτλο μετά από 33 χρόνια. Και δηλώνουν ότι φοβούνται ότι μετά το άδοξο χθεσινό βράδυ στην Τούμπα το πρωτάθλημα πάει στην αγκαλιά της ΑΕΚ. Θα μου επιτρέψετε, να μη σταθώ εκεί. Τόσο γιατί ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα στη μάχη κορυφής, όσο και γιατί με την ισχύ που έχει δώσει στον Δικέφαλο, ο Ιβάν Σαββίδης, το σκηνικό μπορεί να επαναληφθεί και στα επόμενα χρόνια. Αρκεί ο ΠΑΟΚ να βρει τον τρόπο ο ένας ή ελάχιστοι... ανόητοι, να μην εκθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, ακόμη κι άθελά τους.

Κατά τη γνώμη μου, το πιο σοβαρό είναι το στερεότυπο του κακού και φασαριόζου ΠΑΟΚ με τους προβληματικούς οπαδούς που καλλιεργείται -εντέχνως- από ορισμένους. Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι απ' όσους παρακολούθησαν τα ρεπορτάζ για τα γεγονότα στην Τούμπα, μάλλον, θα νόμιζαν ότι υπήρξε μεγάλη ένταση στις κερκίδες. Κάθε άλλο. Η Τούμπα διέθετε αυτοσυγκράτηση όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, η ατμόσφαιρα στην κερκίδα μύριζε φιέστα. Δεν σας κρύβω ότι σκεφτόμουν πολύ να φέρω τον εννιάχρονο γιο μου σε ντέρμπι στην Τούμπα και ήταν η πρώτη φορά που τόσο αβίαστα βγήκε το "εντάξει" από το στόμα μου, όταν το συζητήσαμε με την σύζυγό μου.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν το μετάνιωσα. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, ο κόσμος είχε άψογη συμπεριφορά, οι οργανωμένοι τηρούσαν την υπόσχεσή τους (παρότι είναι κάθετα αντίθετοι στον σχετικό νόμο, μέχρι τη στιγμή της ρίψης του ρολού χαρτιού δεν είχε πέσει τίποτα μέσα στο γήπεδο πέρα από τα χιλιάδες χαρτάκια που είχαν ετοιμαστεί). Οι... 29.999 οπαδοί ήταν σε διάθεση πρωταθλητισμού και όλα άφηναν να εννοηθεί ότι ανάλογη διάθεση θα έβγαζαν και οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Αυτούς τους οπαδούς νιώθω ότι αδικούν όλες αυτές οι αναφορές για τα γεγονότα στο ντέρμπι. Ακριβώς γιατί κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων που πήγαν να απολαύσουν ποδόσφαιρο και να χαρούν το βήμα παραπάνω για την κορυφή. Αυτοί είναι ο ΠΑΟΚ, από αυτούς ζήτησε συγγνώμη ο Σαββίδης γιατί κατάλαβε πολύ καλά ποιοι ήταν οι μεγάλοι χαμένοι της βραδιάς. Ας φροντίσει να ανταποδώσει τη στήριξη εξελίσσοντας την πολύ αξιόλογη ομάδα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ και αποφεύγοντας τις τελευταίες... μπανανόφλουδες στον δρόμο για τον τίτλο.

Υ.Γ. Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν ένας καλός ποδοσφαιριστής στο πρώτο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να αποδείξει ότι παραμένει το ίδιο και στο νέο και, ακόμη, πως δεν επιδιώκει τη συμπάθεια των οπαδών του Ολυμπιακού με προσβλητικές χειρονομίες σε αντιπάλους.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Αστακός" το Διαβαλκανικό για τον Γκαρθία
Το χρονικό του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός που δεν άρχισε ποτέ
Τη Δευτέρα (26/2) με mail το φύλλο αγώνος σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Η ιατρική διάγνωση για Γκαρθία
Η συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη στον κόσμο του ΠΑΟΚ στα ελληνικά
Ένταση κατά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Τούμπα
Λουτσέσκου σε δημοσιογράφους: "Είναι δειλοί"
Καραπαπάς: "Να συναντήσει ο ΠΑΟΚ τον πολιτισμό για να γίνει μεγάλη ομάδα"
Το video με τον τραυματισμό του Γκαρθία στην Τούμπα
Τι αναφέρει ο κανονισμός για το αντικείμενο στον Γκαρθία
Αντικείμενο χτύπησε τον Γκαρθία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ