OPINIONS

Ας νιώσει πρώτα ασφαλής ο Ιβάν

Ας νιώσει πρώτα ασφαλής ο Ιβάν

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το… φάντασμα του Σαββίδη πίσω από τις τοποθετήσεις του Ιάκωβου Αγγελίδη και εξηγεί γιατί οι χαμηλοί τόνοι αυτή την περίοδο είναι μονόδρομος.

Η κριτική είναι μέρος της δουλειάς ενός δημοσιογράφου. Άνθρωπος που γράφει για τα κοινά δεν είναι δυνατό να μη διαθέτει κρίση και άποψη. Από αυτή την οπτική, είναι θεμιτό να κρίνει κανείς τα λεγόμενα του Ιάκωβου Αγγελίδη στη συνέντευξη Τύπου-παρουσίασή του ως νέου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αλλά η αυστηρή κριτική σε ένα πρόσωπο «φρέσκο», που οι δυνατότητες παρέμβασής του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαρτώνται από τα «όπλα» που του παρέχει ο Ιβάν Σαββίδης, είναι αν μη τι άλλο και άδικη και πρόωρη.

Ειδικά, όταν το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από την δημόσια τοποθέτησή του, είναι πώς ο Ιβάν Σαββίδης έχει βάλει ως πρώτο στόχο να καταστήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά βάση, μία επιχείρηση αυτοχρηματοδοτούμενη στην οποία θα ρίχνει επιπλέον χρήματα, μόνο όταν κρίνει ότι μπορεί αυτά να έχουν κάποιο σοβαρό αγωνιστικό αντίκρισμα.

Όπως ο ίδιος ο Κύπριος δικηγόρος τόνισε, ο ίδιος ήρθε για να διαχειριστεί την καθημερινότητα της ομάδας και να αξιολογήσει τους ανθρώπους που δουλεύουν γύρω του. Και με αυτό τον τρόπο να κάνει τον Σαββίδη να νιώσει ασφαλής μπροστά στο ενδεχόμενο να έχει στην Ελλάδα μία προβληματική επένδυση.

Το αν ο Αγγελίδης καταφέρει να το πετύχει ή όχι είναι κάτι που θα κριθεί από την πράξη και μόνο από αυτή, ό,τι κι αν πούμε εμείς τώρα. Και εδώ χωρά ένα σημείο σοβαρού προβληματισμού. Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ ομολόγησε πως η Μακάμπι όταν την ανέλαβε ήταν σε πολύ χειρότερο σημείο οργανωτικά σε σχέση με τον «Δικέφαλο».

Άρα το πρότζεκτ που αναλαμβάνει δεν είναι παρόμοιο. Αυτό του ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Όσο κι αν γκρινιάζουμε ή ασκούμε κριτική και εταιρικά ο ΠΑΟΚ έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Είναι ο Αγγελίδης ο άνθρωπος που μπορεί να τον βοηθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω; Και πάλι η καθημερινότητα θα δώσει απάντηση στο ερώτημα.

Πάμε και σε κάτι άλλο. Ήταν ασυμφωνία λόγων το να λέει ο Αγγελίδης από τη μία πώς για να αποδώσει ένα πλάνο πρωταθλητισμού με παίκτες από τις Ακαδημίες και καλούς έμπειρους παίκτες δίπλα τους χρειάζεται ρεαλιστικά μία πενταετία και από την άλλη να σημειώνει πως πιστεύει ότι και ο φετινός ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Όχι δεν ήταν. Απλά έκανε μία.. ντρίμπλα (ίσως ανεπιτυχή) για να αποφύγει τα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το αν ο ΠΑΟΚ της πρώτης του σεζόν στην ομάδα είναι ανταγωνιστικός.

Αν θέλουμε να αναλύσουμε πιο βαθιά το όλο ζήτημα πάλι στον Ιβάν Σαββίδη θα καταλήξουμε. Αν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν πειστεί πως πρέπει να ανεβάσει το μπάτζετ ό,τι και να εξαγγείλει ο Αγγελίδης δεν θα έχει καμία αξία.

Γι’ αυτό καλά έκανε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ και κράτησε χαμηλά τη μπάλα. Αυτό του ζήτησε ο ο Ιβάν Σαββίδης και αυτό έκανε και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να «τρελαίνονται» μ’ αυτό. Η εποχή δεν προσφέρεται για κορώνες. Ας κοιτάξουν να… σπρώξουν όσο μπορούν το θέμα της διευθέτησης των χρεών της ομάδας προς το δημόσιο και ας περιμένουν να αναδιοργανωθεί η ομάδα με τέτοιο τρόπο που ο Σαββίδης να πειστεί και πάλι ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει και πάλι τις κάνουλες (παράλληλα ίσως με την άρση του ρωσικού εμπάργκο).

Κλείνοντας, θα εστιάσω και σε κάτι που ο Ιάκωβος Αγγελίδης άφησε να εννοηθεί στο «πηγαδάκι» με τους δημοσιογράφους μετά τη συνέντευξη Τύπου. Ρωτήθηκε επίμονα τι θα πράξει αν έχει δύο διαφορετικές εισηγήσεις για μία μεταγραφή. «Εγώ θα αποφασίσω, αφού μελετήσω όλα τα δεδομένα» τόνισε και πρόσθεσε ότι ο προπονητής, πάντως, είναι αυτός που είναι κοντά στην ομάδα και την γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα…

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ