OPINIONS

Ας είναι ο Αγγελίδης το κέρδος στη ζημία του Κισινάου

Ας είναι ο Αγγελίδης το κέρδος στη ζημία του Κισινάου
Αγγελίδης

Ο Κώστας Πετρωτός προσπερνά την... εύκολη δικαιολογία των μεταγραφών και εστιάζει σε άλλες βασικές αιτίες για την ήττα... παρολίγον κάζο από τη Ζίμπρου.

Θυμάμαι πριν λίγες εβδομάδες, από τις πρώτες μέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία, να επισημαίνουμε την απουσία ενός ποιοτικού στόπερ από το ρόστερ του ΠΑΟΚ, με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και καλό χειρισμό της μπάλας για να οργανώνει από τα μετόπισθεν. Χθες στο Κισινάου είδαμε έναν ΠΑΟΚ να τρώει γκολ από στημένη μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και σκαστή κεφαλιά μέσα από την καρδιά της περιοχής και πολλές γιόμες από την άμυνα στην αρχή επιθέσεων.

Προφανώς, μόνο με τη την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις δεν μπορούν να καλυφθούν χτυπητά κενά του νέου ΠΑΟΚ, όμως, θα μου επιτρέψετε να μην ακολουθήσω τον... εύκολο δρόμο και να μιλήσω για τις μεταγραφές που δεν έγιναν ρίχνοντας εκεί όλο το βάρος της ήττας από τη Ζίμπρου.

Ας αφήσουμε τις μεταγραφές

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει σε μια εβδομάδα στην Τούμπα (προσωπικά εκτιμώ ότι ο ταρακουνημένος ΠΑΟΚ και με τη δύναμη της έδρας του θα φθάσει σε ευρεία νίκη), θεωρώ ότι για το χθεσινοβραδινό... παρολίγον κάζο (αν έβαζε και ο Αλεξέεφ το γκολ στο 90΄) το κακό αρχίζει από την προετοιμασία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όχι ότι δεν ήταν σκληρή και επίπονη-γι' αυτό άλλωστε αποφάνθηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τις δηλώσεις τους-ο σχεδιασμός της, όμως, φαίνεται πώς δεν έγινε με προσαρμογή στα κρίσιμα ματς των πλέι οφ τουEuropa Leagie.

Με απλά λόγια για να καταλαβαινόμαστε: Όταν παίζεις δύο ματς που κρίνουν ένα βασικό στόχο της σεζόν και εξασφαλίζουν επιπλέον έσοδα περίπου 5 εκ. ευρώ, οφείλεις να έχεις στο γήπεδο μία ομάδα που θα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο για πάνω από 55 λεπτά. Να υπάρχει ένα σύνολο που δεν θα μένει από... οξυγόνο στο τελευταίο διάστημα του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό, πιστεύω ότι, συνέβη χθες με τον ΠΑΟΚ και οδήγησε μέχρι και τον Αναστασιάδη σε... αναγκαστικές αλλαγές. Και ο Μακ και ο Τζιόλης, δυο από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς αντικαταστάθηκαν στο 67΄, ακριβώς γιατί είχαν αρχίζει να μένοθν από δυνάμεις. Δυστυχώς, όμως, για τον ΠΑΟΚ, δεν υπήρχαν οι παίκτες για να τους αντικαταστήσουν, ενώ και οι υπόλοιποι που αγωνίζονταν από την αρχή είχαν χάσει τη φρεσκάδα τους. Τότε άρχισε να απειλεί η Ζίμπορυ, έβαλε ένα γκολ και άγγιξε και το δεύτερο.

Το πιθανότερο είναι να περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα με μία άνετη νίκη και να ισχύσει αυτό που δήλωσε ο Αναστασιάδης “θα μας βρίσουν λίγο, αλλά θα τα καταφέρουμε”.

Γιατί, όμως, ο ΠΑΟΚ να χρειαστεί... βρίσιμο για να πετύχει το στόχο του;

Γιατί ο προπονητής του να βγαίνει στη συνέντευξη Τύπου και να δηλώνει ότι τα τρία επόμενα ματς της εβδομάδας που έρχεται είναι πολύ καθοριστικά για την πορεία της ομάδας τη νέα σεζόν;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμο, για το τι ψάχνει ο “Δικέφαλος” μέσα στη σεζόν;

Ο Αγγελίδης ας τον βγάλει από την εσωστρέφεια

Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αν ο Σαββίδης λειτουργούσε με λιγότερη εσωστρέφεια το τελευταίο διάστημα. Αν είχε φροντίσει να ενημερώσει τον κόσμο τι περιμένει και τι θέλει από την ομάδα, γιατί ο ΠΑΟΚ φέτος δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριος στον μεταγραφικό τομέα.

Ελπίζουμε ο πρόεδρος που επέλεξε τουλάχιστον, ο Ιάκωβος Αγγελίδης να είναι σύντομα έτοιμος να βγει μπροστά και να απευθυνθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Θα πρέπει να το κατάλαβε και ο ίδιος στις συζητήσεις που είχε με οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Κισινάου (του πέρασαν μάλιστα και κασκόλ της ομάδας στο λαιμό), πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι οπαδοί από ένα όραμα το οποίο θα πιστέψουν και θα τους οδηγήσει να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γι' αυτό και είναι καιρός να αναλάβει δράση για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ έναν άνθρωπο, φρέσκο, άφθαρτο στο δύσκολο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, διψασμένο να βοηθήσει να ανέβει η ομάδα επίπεδο.

Αυτό μπορεί να είναι το κέρδος από τη ζημία στο Κισινάου. Για να διορθωθούν τα υπόλοιπα θα ποντάρουμε στη δύναμη της Τούμπας την άλλη Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ