OPINIONS

Απόψε πίκρα, στο τέλος κούπα

Απόψε πίκρα, στο τέλος κούπα

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τη δικαιολογημένη στεναχώρια των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και την αισιοδοξία που δεν πρέπει να χάσουν για την ομάδα με στόφα πρωταθλητή που χτίζει ο Ιβάν Σαββίδης.

Ας αρχίσουμε από τα προφανή. Δεν χάθηκε ο κόσμος για τον ΠΑΟΚ επειδή έφυγε ηττημένος από το "Καραϊσκάκη" και ίσα ίσα επιβεβαιώθηκε ότι φέτος είναι πιο σοβαρός διεκδικητής του τίτλου σε σχέση με κάθε άλλη προηγούμενη σεζόν.

Το γεγονός ότι οι παίκτες και ο κόσμος που παρακολουθούσε το παιχνίδι από την τηλεόραση "έσκασαν" για την κρύα ήττα με 1-0, δείχνει το πόσο έχουν μεγαλώσει με οι απαιτήσεις για αυτόν τον ΠΑΟΚ και πόσο υψηλών προδιαγραφών είναι αυτή η ομάδα. Στο πρώτο σοβαρό crash test της σεζόν, παρότι δεν πήρε ούτε βαθμό, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει πρωταθλήτρια.

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ

Αποδείχθηκε και κάτι ακόμη χθες στο "Γ. Καραϊσκάκης". Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ θα χάνει, το κύριο πρόσωπο γύρω από το οποίο θα περιστρέφεται η κριτική θα είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι επιλογές της ενδεκάδας θα περνάνε από κόσκινο, το ίδιο και οι αλλαγές του, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα ερωτήματα είχαν αρχίσει να δημιουργούνται πριν καν αρχίσει το ματς.

-Γιατί προτιμήθηκε ο Μακ αντί του Πέλκα;

-Γιατί επιμένει στον Ομάρ Ελ Καντουρί παρότι μοιάζει ακόμη να μην έχει βρει τα πατήματά του;

Στην εξέλιξη του παιχνιδιού δημιουργήθηκαν κι άλλα ερωτηματικά:

-Γιατί οι πρώτες αλλαγές ήταν ο Σάχοφ και ο Κάμπος;

-Γιατί ο Μπίσεσβαρ μπήκε στο 80΄ και όχι νωρίτερα;

Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για αυτά τα θέματα αλλά δεν έχει νόημα να το κάνουμε τώρα. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι όταν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει ο Λουτσέσκου θα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Και μάλλον ο Ρουμάνος έχει αποδεχθεί αυτή τη μοίρα του στον ΠΑΟΚ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο 48χρονος κόουτς θα κριθεί από το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Εάν ο ΠΑΟΚ διατηρηθεί στην κορυφή και καταφέρει να αυξάνει τις πιθανότητες για τίτλο, τότε θα συνεχίσει απτόητος, εάν όχι, τότε θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί να κάνει κάτι ο οργανισμός ΠΑΟΚ για να κάνει καλύτερες προϋποθέσεις έτσι ώστε να παράξει έργο ο Λουτσέσκου. Σε αυτό το σημείο μπαίνει ένα ζήτημα στρατηγικής για τον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι σαφές ότι θεωρεί τη φετινή ομάδα καλύτερη από κάθε αντίπαλο. Το "φώναξε" με την επιλογή της να κάνει ανοιχτή προπόνηση. Το δηλώνει κάθε τρεις και λίγο στους παίκτες ο Ιβάν Σαββίδης και μέσω instagram ο γιος του, Γιώργος.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ όμως, είναι μιας άλλης φιλοσοφίας. Όποιος παρακολούθησε με προσοχή τη συνέντευξη Τύπου του κόουτς του ΠΑΟΚ, θα παρατήρησε ότι απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι να "φωνάξει" ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος. Δεν είναι θέμα πιστεύω, είναι θέμα φιλοσοφίας. Αν όμως από τη μία πλευρά η οικογένεια Σαββίδη συνεχίσει τη δική της γραμμή και από την άλλη ο Ρουμάνος τεχνικός προχωρά με τον δικό του σφιγμένο τρόπο, είναι σαφές ότι αυτό θα αφήσει εκείνον εκτεθειμένο στα μάτια του κόσμου του ΠΑΟΚ. Κατά συνέπεια, το ζητούμενο είναι ένα και πολύ απλό. Εφόσον στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι ο Λουτσέσκου βελτιώνει την ομάδα καθημερινά, της δίνει ταχύτητα, ενέργεια και ένταση που της έλειπαν λόγω της καταστροφικής προετοιμασίας με Στανόγεβιτς, θα πρέπει να απλώσουν ασπίδα προτασίας γύρω του. Διαφορετικά θα κινδυνεύει να τον βάλει στην ίδια δύσκολη θέση που είχαν έρθει και οι προκάτοχοί του.

Και κάτι ακόμη για να ξεφύγουμε λίγο από την πολύ στενή οπτική γύρω από το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Όσοι κάνουν συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ προοδεύει, διαπιστώνουν ότι διαθέτει καλύτερο υλικό και αντιλαμβάνονται ότι πλησιάζει η ώρα που θα κατακτήσει τον τίτλο. Ας μη κάνουν στην ΠΑΕ το λάθος να γκρεμίσουν ό,τι χτίζουν.

Υ.Γ. Δείγμα ωρίμανσης για τον τρόπο που διαχειρίζεται η οικογένεια Σαββίδη και η διοίκηση του ΠΑΟΚ τη φετινή πορεία της ομάδας, ήταν η απουσία σχολίων μετά το ματς για τη διαιτησία του Κομίνη. Εάν ήθελαν μπορούσαν να βρουν σοβαρές αφορμές για να διαμαρτυρηθούν, κυρίως για κάρτες που δεν βγήκαν (π.χ. κόκκινη αντί κίτρινη για το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Μάτος). Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι εάν το έκαναν μάλλον θα αποπροσανατόλιζαν από τα ουσιαστικά συμπεράσματα που έβγαλε το ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ.

Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ