OPINIONS

Απογείωση εδώ και τώρα!

Απογείωση εδώ και τώρα!
ΠΑΟΚ Άγιαξ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να κάνει άλμα εξέλιξης απόψε (21.30) κόντρα στον Άγιαξ και ο Βλάνταν Ίβιτς να κερδίσει τον τίτλο του πλέον ανερχόμενου προπονητή που δουλεύει στην Ελλάδα, γράφει Ο Κώστας Πετρωτός.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ρεβάνς με τον Άγιαξ απόψε (21.30) αποτελεί για τον ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο ματς της εποχής Σαββίδη. Θα μπορούσε να είναι το προ τριετίας ματς με τη Σάλκε αλλά τότε ο Στοχ σημάδεψε λίγα εκατοστά πιο μακριά από τον στόχο και ο Ντράξλερ είχε-δυστυχώς για τον Δικέφαλο-πολλά κέφια στην άδεια Τούμπα.

Τότε το ματς ήταν στη φάση των πλέι οφ, τώρα στον τρίτο προκριματικό, αλλά ας μη ξεχνά κανείς ότι αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί θα έχει για τέταρτη φορά στην ιστορία του την ευκαιρία να ικανοποιήσει τον τεράστιο πόθο του να μπει στους ομίλους τουChampions League.

Οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τότε. Η Τούμπα θα είναι ασφυκτικά γεμάτη μετά από το άκρως πειστικό, σε ό,τι έχει να κάνει με τη δίψα του κόσμου,sold out,των έξι ωρών. Η ομάδα πιο έμπειρη αλλά και με λύσεις για κάθε θέση, σε αντίθεση με τον Άγιαξ που είναι γεμάτος ταλαντούχος νεαρούς, αλλά δεν διαθέτει παίκτες επιπέδου Σουάρες. Ούτε καν Μίλικ που πήγε με περίπου 30 εκατ. Ευρώ στη Νάπολι πριν λίγες μέρες, με στόχο να γίνει ο αντι-Ιγκουαΐν.

Ποιος θα στοιχημάτιζε στο 0-0;

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που μεγαλώνουν την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί. Ότι έχει τις δυνατότητες να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται (ακόμη και 0-0) για να προκριθεί. Δύσκολο, όμως, να μη βάλει γκολ με Κλάους, Τζάλμα και Ροντρίγκες στην επίθεση και έναν αντίπαλο επιθετικό, αρκετές φορές στα όρια της αφέλειας. Το ζητούμενο είναι αν οι γηπεδούχοι καταφέρουν να αμυνθούν αποτελεσματικά. Ήδη από το ματς της “AmsterdamArena”φάνηκε από ποια “σημεία” του αγώνα μπορεί να απειληθεί ο ΠΑΟΚ.

Πρώτο ζητούμενο είναι να ορθωθεί ένα τείχος μπροστά από τους δύο στόπερ. Οι μέσοι του ΠΑΟΚ να κερδίζουν όλα τα ριμπάουντ από τις απομακρύνσεις Τζαβέλλα και Κρέσπο και οι μέσοι και επιθετικοί του Άγιαξ να έχουν λίγες ευκαιρίες για σουτ. Αν κανείς ρίξει μία ματιά στην αποστολή του ΠΑΟΚ (οι 18 της Ολλανδίας συν τον Κάνιας) θα αντιληφθεί ότι ο μεγάλος προβληματισμός του Βλάνταν Ίβιτς έγκειται ακριβώς εκεί: Ποιοι θα παίξουν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και θα εγγυηθούν ότι θα γίνει η δουλειά.

Επίσης, απαιτείται ένα μεγάλο ματς από τον Γλύκο. Όταν ο αντίπαλος σουτάρει πολύ, ο τερματοφύλακας είναι πάντα κομβικός. Ο Βολιώτης τερματοφύλακας έχει την ευκαιρία να μειώσει κατά πολύ τον αριθμό των επικριτών του απόψε αν... υπογράψει την πρόκριση.

Και φυσικά χρειάζεται, να μιλήσουν τα βαριά χαρτιά στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Κλάους και ο Τζάλμα που πρέπει να δείξουν στην, κατά δήλωση, Φέλτμαν ατρόμητη άμυνα του Άγιαξ ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νόμιζαν.

Ο Ίβιτς ξέρει ότι με πρόκριση θα είναι άλλη ζωή

Οι ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης είναι τέτοιες, πάντως, που όλα δείχνουν ότι σε κάθε αποτέλεσμα το πρόσωπο που θα συζητηθεί περισσότερο θα είναι ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο νεαρός τεχνικός μπορεί να δήλωσε χθες πως ό,τι κι αν γίνει η δουλειά που έχει αρχίσει από την περασμένη Άνοιξη θα συνεχιστεί, γνωρίζει όμως ότι αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ η ζωή θα είναι αλλιώς και για την ομάδα του και για τον ίδιο που θα πάρει την ταμπέλα του πιο εξελίξιμου προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ φέτος διαθέτει ένα υλικό γεμάτος λύσεις σε όλες τις γραμμές. Μπορεί να μην διαθέτει τον σούπερ σταρ με τη τεράστια διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως έχει πολλούς καλούς μαζί. Γι' αυτό και είναι λογικό οι επιλογές του προπονητή του να συζητιούνται. Γιατί έμεινε ο Μπίσεσβαρ έξω, γιατί δεν έβαλε τον Μπρκιτς και προτίμησε τον Γλύκο, γιατί επιμένει στον Κλάους. Αυτά ήταν ορισμένα από τα ερωτήματα μετά τον πρώτα αγώνα στην Ολλανδία με το σκορ στο 1-1. Σκεφτείτε τι θα γίνει απόψε. Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί η αποθέωση του Βλάνταν είναι δεδομένη, αν αποκλειστεί (θα παίξει σίγουρα και ο τρόπος σημαντικό ρόλο) η κριτική θα είναι έντονη.

τέτοια ματς, όμως, χτίζουν καριέρες και ο Βλάνταν Ίβιτς είναι άνθρωπος που σκέφτεται πάρα πολύ για να μην του έχει περάσει αυτή η πτυχή της ρεβάνς από το μυαλό του.

Σε λάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ματς είναι από αυτά που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα συζητούν εφ' όρου ζωής. Γι' αυτό και γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι πρέπει η απίστευτη φωνή που θα καταθέσουν απόψε στο γήπεδο να συνοδεύεται από υπομονή. Οι γιούχες στην πρώτη λάθος πάσα απαγορεύονται απόψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ