OPINIONS

Άλλο κριτική και άλλο ακύρωση

Άλλο κριτική και άλλο ακύρωση
Άρνεσεν INTIME SPORTS

Ο Φρανκ Άρνεσεν φιλοδοξεί να βάλει τον ΠΑΟΚ σε μια νέα εποχή και ο Ιβάν Σαββίδης οφείλει να κόψει μαχαίρι τις κακές συνήθειες στο περιβάλλον του συλλόγου. Ο Κώστας Πετρωτός, σχολιάζει.

Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με έναν εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιράνθρωπο όπως είναι ο Φρανκ Άρνεσεν και το είχαμε σημειώσει από την πρώτη στιγμή.

Πολλοί είναι εκείνοι που θα πρέπει να... ξεβολευτούν και να αποδεχθούν ότι από... πρωταγωνιστές των γεγονότων θα είναι πλέον θεατές. Ο Δανός ήρθε για να πάρει όλη τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος πάνω του κι αυτό είναι λογικό να επιφέρει κραδασμούς.

Δεν επέλεξα τυχαία το χρονικό σημείο για να κάνω την πιο πάνω αναφορά. Ίσα-ισα που πιστεύω ότι είναι το καταλληλότερο ταιμινγκ για να ειπωθούν ορισμένα πράγματα που φαντάζομαι ότι απασχολούν έντονα και τον Ιβάν Σαββίδη, αφού με αφορμή το ανοιχτό θέμα του προπονητή εισπράττει διάφορα μηνύματα.

Οι συζητήσεις του Φρανκ Άρνεσεν με τον Ιγκόρ Τούντορ ταρακούνησαν πολλούς και δημιούργησαν το εξής παράδοξο: Χωρίς ο Κροάτης να πει καν 'καλημέρα' έχει αποκτήσει... εχθρούς.

Δεν είμαι από εκείνους που θα υποστηρίξουν με θέρμη ότι ο Τούντορ με προπονητική εμπειρία 20 μηνών μόνο στη Χάιντουκ, μπορεί να είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει στην αναγέννηση του ΠΑΟΚ. Ούτε, όμως, το αντίθετο.

Ωστόσο, θα βροντοφωνάξω ότι είναι απόλυτο δικαίωμα του αθλητικού διευθυντή της ομάδας να επιλέξει ποιος θα καθίσει στον πάγκο από την επόμενη σεζόν.

Αυτός είναι ο ειδικός, αυτόν επέλεξε να ακριβοπληρώσει ο Σαββίδης για να του στήσει νέα ομάδα. Άρα οι φωνές των υπολοίπων μπορούν να αποτελούν έκφραση γνώμης μερίδας του κόσμου που αγωνιά, αλλά ως εκεί. Δεν γίνεται να επιβάλλουν αλλαγή στάσης στον Φρανκ Άρνεσεν.

Όλα θα κριθούν από τη στάση του Ιβάν

Εδώ είναι που υπεισέρχεται ο παράγοντας Ιβάν Σαββίδης. Ο πλέον καταλυτικός για το τι θα συμβεί στον ΠΑΟΚ από δω και πέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ζήτησε από τον Άρνεσεν-ο οποίος έχει συμφωνήσει στα πάντα με τον Τούντορ-να εξαντλήσει τις επαφές που έχει με υποψήφιους τεχνικούς μέσα από τη λίστα που έχει καταρτίσει για να βρει μια πιο δοκιμασμένη λύση. Έναν τεχνικό νέο και φιλόδοξο μεν, με μεγαλύτερη εμπειρία από αυτή του Τούντορ δε.

Από τη στιγμή που ζητά από τον 59χρονο Δανό άλλη λύση μέσα από αυτές που εκείνος του έχει προτείνει, σαφώς και δεν ακυρώνει το ρόλο του.

Βέβαια, αν ο Άρνεσεν καταλήξει στο ότι, με τα χρήματα που δίνει ο Σαββίδης, η λύση Τούντορ είναι εκείνη που πιστεύει περισσότερο πρέπει να εγκρίνει την εισήγησή του.

Σε διαφορετική περίπτωση η εποχή Άρνεσεν θα έχει αρχίσει πολύ άσχημα και με τον Δανό να μοιάζει ευάλωτο.Έχω, όμως, την αίσθηση ότι ο Σαββίδης αυτή τη φορά δεν θα κάνει το λάθος.

Θα αφήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να λειτουργήσει πάνω σε ποδοσφαιρική λογική. Θα εμπιστευτεί τον άνθρωπο που επέλεξε για να του στήσει τη νέα ομάδα και θα τον κρίνει έχοντας προηγουμένως δώσει σ' αυτόν ένα εύλογο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ