OPINIONS

Ο Μποτία, o Ρομπέρτο και ο... Σταύρος

Ο Μποτία, o Ρομπέρτο και ο... Σταύρος
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Περπερίδης εξηγεί τον παράγοντα που μεταμορφώνει τον Μποτία, το unfair του Ολυμπιακού προς την Γιουβέντους και αποκαλύπτει την απορία του Σταύρου Γεωργακόπουλου που λύθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μετά την Πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός έβγαλε νοκ - άουτ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και την Πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους . Ε, όταν το κάνει αυτό ο Πρωταθλητής Ελλάδας αποτελεί από μόνο του είδηση.

Στο Μάλμε τα μούσκεψαν οι "ερυθρόλευκοι" σε μια ήττα που το πιθανότερο είναι να τους κυνηγάει έως το τέλος. Γιατί ακόμη και μετά την σπουδαία νίκη επί των "μπιανκονέρι", ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον όμιλο. Τόσο ειρωνικό μα τόσο πραγματικό. Να έχεις κερδίσει Γιούβε και Ατλέτικο κι όμως οι πιθανότητες να πάρεις το εισιτήριο για την επόμενη φάση, να μην είναι υπέρ σου!

Ακολουθούν τα ματς σε Τορίνο και Μαδρίτη, ενώ ο όμιλος για τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση κόντρα στην Μάλμε στο Φάληρο.

Τα ξένα ΜΜΕ για το Ολυμπιακός - Γιουβέντους

Οι Πειραιώτες πρέπει να μην ηττηθούν σε ένα από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια τους, διαφορετικά υπάρχει ορατός (και πολύ πιθανός με βάση την ποδοσφαιρική λογική - όταν υπάρχει τέτοια...) κίνδυνος την τελευταία αγωνιστική η Ατλέτικο να πηγαίνει αδιάφορη στο "Juventus Arena" και στους Ιταλούς να φτάνει απλά μια ισοπαλία για να περάσουν ως δεύτεροι στους "16" αφήνοντας εκτός τον Ολυμπιακό.

Το παραπάνω σενάριο ανατρέπεται μόνο αν η Μάλμε κάνει ζημιά σε Γιουβέντους ή Ατλέτικο. Προσωπικά θεωρώ πολύ... χλωμό κάτι τέτοιο. Για πολλούς λόγους.

Η εξήγηση για το " face/off" του Μποτία

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει δυο διαφορετικά πρόσωπα την φετινή σεζόν. Στην Ευρώπη φορά τα καλά του, στην Ελλάδα μοιάζει προχειροντυμένος. Ακόμη και στην ήττα από την Μάλμε, οι Πειραιώτες ελάχιστα κινδύνεψαν από την ικανότητα των αντιπάλων τους. Μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους.

Είχαν την υπεροχή - δίχως να απειλούν ιδιαίτερα είναι η αλήθεια - και έδειχναν πως ένα "x" θα μπορούσαν να το πάρουν. Πολύ περισσότερο αν ο Καράσεφ είχε δείξει πέναλτι (και ενδεχομένως δεύτερη κίτρινη - κόκκινη στον δράστη) στην ανατροπή του Μανιάτη.

Ας μην ανοιγόμαστε όμως. Κόντρα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους ο Ολυμπιακός έβγαλε πράματα που στην Ελλάδα τα ξεχνάει στα αποδυτήρια. Τρέξιμο, πίεση, αλληλοκαλύψεις (τρομερές όσο έχει δυνάμεις), αποτελεσματικότητα, σοβαρότητα, κυνικότητα, συνοχή .

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Αυτά είχε στο μεγαλύτερο μέρος της μάχης με την Πρωταθλήτρια Ιταλίας. Μετά ανέλαβε ο Ρομπέρτο. Αλλά γι' αυτόν τον σεσημασμένο κλέφτη ονείρων, θα τα πούμε παρακάτω.

Περάσαμε και την Τουρκία!

Τώρα λέω να μείνουμε στον Μποτία. Αυτόν τον περίεργο τύπο που μας ήρθε από την Ισπανία. Τι είναι τούτος ρε μάγκες; Την μια μοιάζει παραλίας, την άλλη και μια χαρά στόπερ τον λες. Πέρα από την πλάκα η εξήγηση είναι απλή: ο Μποτία ήρθε από την Έλτσε της Ισπανίας.

Μια ομάδα της Primera που αμυνόταν πίσω από την μπάλα, με τις γραμμές της πάντα κοντά η μια στην άλλη και χαμηλά προς την περιοχή της. Ο Ολυμπιακός στην Super League αμύνεται στην... σέντρα, παίζει αρκετά ανοιχτά και στο ξεκίνημα της σεζόν έχει κακό αμυντικό τρανζίσιον αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους.

Εκεί είναι και το μυστικό! Ο Μποτία ΔΕΝ είναι... Μανωλάς. Δεν είναι δηλαδή ο ταχύς, εκρηκτικός στόπερ που θα βγει ψηλά ή στο πλάι να κόψει αποτελεσματικά ή θα προσπαθήσει να φτάσει στην μπάλα μπροστά από τον αντίπαλο.

Ο Μποτία αμύνεται σωστά όταν κινείται σε ΛΙΓΑ τετραγωνικά μέτρα. Και επειδή ο Ολυμπιακός στα ματς με Ατλέτικο και Γιουβέντους είχε κοντά τις γραμμές του και αμύνθηκε πιο χαμηλά προς την περιοχή του απ' ότι συνηθίζει, ο Ισπανός στόπερ έκανε δύο θετικότατες εμφανίσεις.

Στην Σουηδία που οι Πειραιώτες επιχείρησαν να ανέβουν πιο ψηλά, επικράτησε η γνωστή... πλημμύρα όπως και στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη. Ο Μποτία είναι καλός στο να αμύνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, που πηγάζει μέσα από το στυλ της ομάδας.

Μην μας κάνει εντύπωση αν αύριο - μεθαύριο ο Ισπανός καταλήξει να κάνει καλύτερα παιχνίδια σε Τορίνο και Μαδρίτη, παρά σε "Ζωσιμάδες" ή "Περιβόλια". Μοιάζει αστείο αλλά δεν είναι.

Προς... διερεύνηση το unfair του Ολυμπιακού

Υπάρχει ακόμη κόσμος που δεν πιστεύει στους εξωγήινους; Αν ναι, τότε ας τους δείξει κάποιος τα στιγμιότυπα από το Ολυμπιακός - Γιουβέντους. Ούτε η ΝASA δεν μπορεί να συγκαλύψει το γεγονός. Και αν ο σκηνοθέτης του ματς έχει χάσει κάνα πλάνο, ας μην ανησυχεί. Θα το έχει πιάσει ο Ρομπέρτο .

Τρελάθηκε το twitter με τον Ρομπέρτο!

Ό,τι και να διαβάσετε εδώ αλλά και οπουδήποτε αλλού για την εμφάνιση του Ισπανού γκολκίπερ το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο, θα είναι φούμαρα. Κλασική περίπτωση του "η εικόνα μιλάει από μόνη της". Ο Ολυμπιακός πάντως προέβη σε unfair προς την Γιουβέντους.

Είχε τερματοφύλακα από άλλο πλανήτη. Και δεν ξέρω αν αυτό επιτρέπεται. Ας το διερευνήσει η UEFA το θέμα, είναι σοβαρό. Γιατί συν τοις άλλοις ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο είχε προβλέψει και το σκορ και τον σκόρερ του αγώνα. Ύποπτο.

Όταν ρώτησε ο Σταύρος...

Έχουμε φάει 35 λεπτά αγώνα. Αριστερά μου ο Γιάννης Φιλέρης, δεξιά μου ο Σταύρος Γεωργακόπουλος. Εκείνη την στιγμή ο Σταύρος ρίχνει μια ματιά στον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου που δείχνει "κουλούρια" και παθαίνει... θεία επιφοίτηση.

"Να σου πω, ο Ρομπέρτο έλεγε θα κερδίσουμε 1-0 με γκολ του Κασάμι. Πού είναι ο Ελβετός; Τι θα γίνει; Θα περιμένουμε πολύ ακόμη;" ήταν η απορία του συναδέλφου.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η μπάλα αναπαύθηκε στα δίχτυα του Τζίτζι Μπουφόν από την άψογη εκτέλεση με το αριστερό του Παϊτίμ Κασάμι... Όχι, ο Σταύρος δεν είχε κάποια απορία στην επανάληψη.

Άλλωστε το 1-0 είχε γίνει, σκόρερ ήταν ο εκλεκτός του Ισπανού γκολκίπερ και αυτό που έμενε ήταν να πάει έτσι το παιχνίδι μέχρι το φινάλε. Και ο "Σαν Ρομπέρτο" αποφάσισε να ολοκληρώσει μόνος του την προφητεία . Τώρα, τα σπουδαία στο Τορίνο.

ΥΓ1: Όταν πληρώνεις 6 εκατομμύρια ευρώ για γκολκίπερ, νύχτες όπως αυτή είναι η ανταμοιβή σου. Ο Ρομπέρτο κράτησε το τρίποντο και στέρησε... όνειρα.

ΥΓ2: Καμία σχέση η νίκη απέναντι στην Γιουβέντους με το ντέρμπι της Κυριακής. ΚΑΜΙΑ. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι σοβαρός, συγκεντρωμένος και αποφασισμένος θα έχει πρόβλημα. Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από το περσινό 0-3. Ούτε τα 4 και 5-0 έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και με 1-0 (αφού το μισό - μηδέν είναι υφίσταται μόνο ως έκφραση) να κερδίσουν οι Πειραιώτες τον Παναθηναϊκό, το ίδιο κάνει. Αυτή την εποχή μετράει το αποτέλεσμα και μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ