OPINIONS

Καθαρίζει η εικόνα για τον Μαρτίνς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι προθέσεις του Πέδρο Μαρτίνς μέσα από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ρόστερ στο φιλικό με την Σιντ Τρούιντεν και οι παίκτες που θα είχαν φανέλα βασικού αν αύριο ο Ολυμπιακός έδινε το πρώτο του επίσημο ματς. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Μυστήρια η περίοδος των φιλικών. Ειδικά όταν βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και κανένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανό να λειτουργήσει τροχιοδεικτικά για όσα θα ακολουθήσουν μέσα στη σεζόν.

Μέχρι και το 60' του τεστ με την Έουπεν, οι Πειραιώτες είχαν αφήσει συνολικά πολύ καλές εντυπώσεις στα παιχνίδια της προετοιμασίας. Στο τελευταίο μισάωρο εκείνης της αναμέτρησης και στο ματς με την Σιντ Τρούιντεν οι "ερυθρόλευκοι" εμφάνισαν ένα προβληματικό πρόσωπο, παραπλανητικό σε μεγάλο βαθμό.

Αρχικά γιατί ο Μαρτίνς θέλησε να δοκιμάσει ξανά ένα 3-4-3, το οποίο δεν λειτούργησε σε κανένα σημείο για τον Ολυμπιακό και το προβάδισμα κόντρα στην Έουπεν ολοκληρώθηκε με ήττα για τους "ερυθρόλευκους".

Στο φιλικό της Τετάρτης στο Beringen, ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε μια ενδεκάδα, που απέχει μίλια μακριά από αυτό που θα δούμε σε πρόσωπα, στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Απόλυτο φυσιολογικό να πειραματίζεται σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας.

ΞΕΘΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

Γιαννιώτης, Μασούρας, Νικολάου, Μιράντα, Κούτρης, Ρομαό, Καμαρά, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Πάρντο και Μάνος ήταν οι επιλογές του Μαρτίνς απέναντι στην Σιντ Τρούιντεν. Και σίγουρα ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την ευκαιρία να δει την εικόνα λίγο πιο ξεκάθαρα.

Παίκτες που "κινδυνεύουν", όπως οι Ρομαό, Πάρντο (υπό προϋποθέσεις και ο Νικολάου) δυσκόλεψαν τη θέση τους. Ο Μιράντα έδειξε φανερά ανέτοιμος αυτή την εποχή. Ο Μασούρας έχει το μεγάλο προσόν των φυσικών δυνάμεων και της ταχύτητας, απομένει να μπει στη φιλοσοφία του προπονητή του. Ο Κούτρης είναι θετικό μόνο που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από τρεις μήνες.

Ο Ανδρούτσος με τον Βρουσάι δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από έναν back up ρόλο στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Μάνος σωστά κερδίζει τη μάχη με τον Τζούρτζεβιτς για να κλείσει την τριάδα των φορ. Και ο Καμαρά, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ματς, δείχνει πως έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε ένα πρότζεκτ πρώτης γραμμής για τους "ερυθρόλευκους".

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απέναντι σε ένα σαφώς πιο έτοιμο σύνολο (η Σιντ Τρούιντεν αντιμετωπίζει στις 28/7 την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος), ο Ολυμπιακός είχε χάντικαπ ομοιογένειας και ετοιμότητας.

Ο Μιράντα αδυνατούσε να ελέγξει τις κινήσεις του Ντούκενς, ο Ρομαό δεν μπορούσε να βγάλει τη μπάλα σωστά μπροστά και από τη στιγμή που ο Καμαρά αναγκαζόταν να κατέβει χαμηλά για να δώσει τη λύση, αυτομάτως μεγάλωναν οι αποστάσεις στην επίθεση και οι Βέλγοι είχαν την ευκαιρία να ανεβάζουν τις γραμμές τους και την πίεση.

Μασούρας - Πάρντο δεν είχαν συνεργασίες από δεξιά, με τον Κολομβιανό να έχει και κακές επιστροφές. Κούτρης - Βρουσάι από αριστερά έβγαζαν μεγαλύτερη σιγουριά, όχι όμως και ανάλογη συνέπεια εξαιτίας της ανετοιμότητας του πρώτου.

Ο Μαρτίνς έδειξε τις προθέσεις του, κάνοντας μια αλλαγή στο 45' (Νικολάου - Βούκοβιτς), άλλη μια στο 63' (Κούτρης - Τσιμίκας) και βάζοντας μόλις στο 75' τους Μπουχαλάκη - Φορτούνη - Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο. Σισέ, Ελαμπντελαουί, Ποντένσε δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Το τελευταίο που ένοιαζε τον 48χρονο τεχνικό είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλει, είναι να πάρει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια αποφάσεις που αφορούν αρχικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αυγούστου και εν συνεχεία τη σεζόν.

Γι' αυτό και κόντρα στην Σιντ Τρούιντεν κράτησε πολύ ώρα στον αγωνιστικό χώρο παιδιά που είτε προορίζονται για βοηθητικό ρόλο στο ρόστερ, είτε φλερτάρουν με την αποχώρηση τους από την ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που θα συνεχιστούν οι προσθήκες. Όσο μεγαλύτερο το δείγμα γραφής, τόσο πιο εύκολα θα καταλήξει ποιον υπολογίζει και σε ποιο βαθμό.

ΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ

Στο τεστ που ακολουθεί με την Γκενκ και σε αυτό με την Αϊντχόφεν, ο Μαρτίνς θα πάει κυρίως με αυτούς που έχει αποφασίσει πως έχουν προβάδισμα στο ξεκίνημα της σεζόν. Εξάλλου οι μέρες περνάνε, η ημερομηνία για το πρώτο επίσημο ματς πλησιάζει (9/8) και πέραν από την όποια μεταγραφική ενίσχυση είναι στα σκαριά, ο Πορτογάλος ξέρει ότι ήρθε η ώρα να τοποθετήσει τα κομμάτια για να βγει το παζλ.

Αν ο Ολυμπιακός είχε αύριο το πρώτο του επίσημο παιχνίδι, τότε Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε και Γκερέρο θα ήταν οι εννέα στους έντεκα για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Στο μεσοδιάστημα τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν μέσα από τις μεταγραφικές προσθήκες και όσα θα δει ο Μαρτίνς στα φιλικά με Γκενκ, Αϊντχόφεν αλλά και σε αυτά με Γκεζτεπέ και Λεγανές, την 1η Αυγούστου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ