OPINIONS

Δεν φτάνουν οι περούκες

Δεν φτάνουν οι περούκες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για όσα συνέβησαν στην Τούμπα, για ακόμη μια φορά βρέθηκαν οι ένοχοι με συνοπτικές διαδικασίες. Ναι είναι αυτοί που ξέρετε. Μέσα από ορισμένα απλά ερωτήματα πάντως, το συμπέρασμα είναι απλό: σε λίγο δεν θα μας φτάνουν οι περούκες. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Η επιχείρηση μετάθεσης ευθυνών και κουκουλώματος της αδυναμίας θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια χθες, αν μπορούσε να βγει στην αγορά, να στηθεί σε πάγκους και να διατίθεται στο κοινό. Άλλωστε δεν θα υπήρχε και μονοπώλιο, αφού τη συναντάς παντού. Άρα ο ανταγωνισμός θα έριχνε και τις τιμές.

Για όσα συνέβησαν στην Τούμπα, για ακόμη μια φορά βρέθηκαν οι ένοχοι με συνοπτικές διαδικασίες. Ναι είναι αυτοί που ξέρετε. Το παραμύθι δεν αλλάζει, ό,τι και να γίνει. Αυτό είναι. Μην ψάχνετε πολλά, σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ο Παππάς αδίκησε την ομάδα τους. Αν η εικόνα λέει άλλα πράγματα, μην ασχολείστε. Δεν έχει σημασία.

Δεν έχει σημασία αν η λογική υπαγορεύει πως εφόσον ο ρέφερι θέλει να σπρώξει τον Ολυμπιακό, δίνει πέναλτι επάνω στον Φορτούνη στο 27' και το 33'. Με την εξής καταπληκτική λογική καταρρίπτεται το επιχείρημα: δεν υπάρχει καν παράβαση του Χατζηισαΐα επάνω στον παίκτη του Ολυμπιακού και η εξήγηση επίσης θαυμαστή! Αν υπήρχε, θα έδινε και το μαρκάρισμα του Τσίμιροτ επάνω στον Φορτούνη. Άρα αφού δεν έδωσε το δεύτερο, δεν υπάρχει το πρώτο. Τρομερό σκεπτικό, δεν συμφωνείτε;

Το μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα επάνω στον Φορτούνη ήταν τζαρτζάρισμα σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στον ΠΑΟΚ. Πάμε λοιπόν. Τι είναι το τζαρτζάρισμα: η κόντρα δύο παικτών ώμο με ώμο, με τον δυνατότερο να επικρατεί χωρίς να λογίζεται ως παράβαση. Ο στόπερ του "Δικεφάλου" τραβάει τον Φορτούνη πρώτα από την φανέλα, μετά από το σορτσάκι και στο τέλος τον σπρώχνει με το αριστερό χέρι. Αυτό λοιπόν είδαν ως τζαρτζάρισμα στην Τούμπα. Αυτό είδαν ως "ώμο με ώμο".

Η παράβαση γίνεται μέσα στην περιοχή, ο Παππάς δίνει φάουλ έξω από την περιοχή. Πού ακριβώς ευνοείται ο Ολυμπιακός; Πάμε στη φάση του 33'. Ο Φορτούνης μπαίνει μέσα στην περιοχή, ο Τσίμιροτ εκτείνοντας το αριστερό του χέρι βγάζει εκτός πορείας τον παίκτη του Ολυμπιακού και μετά διώχνει την μπάλα. Ας δεχτούμε ακόμη και ότι το μαρκάρισμα είναι στο όριο. Ο Παππάς δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Αν είχε διάθεση να ευνοήσει τους Πειραιώτες, δεν θα έδειχνε την άσπρη βούλα; Πώς σπρώχνεται λοιπόν ο Ολυμπιακός;

Εδώ να κάνω μια μικρή παρένθεση. Ο Φορτούνης έχει βαφτιστεί "βουτηχτής". Ξέρετε μήπως πόσα πέναλτι έχει κερδίσει ο Φορτούνης φέτος για ανατροπή. Ένα. Αριθμός "1". Ένα. Με την Καλλονή στην Μυτιλήνη. Κλείνει η παρένθεση.

Με τον ρέφερι να έχει κάνει ήδη μια προειδοποίηση για φωτοβολίδα, ο Σίλβα τρώει το κλειστό πλαστικό ποτήρι με νερό στην πλάτη. Δεν σωριάζεται, ΔΕΝ κάνει τον ψόφιο κοριό. Το ματς ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Πού ευνοείται ο Ολυμπιακός; Φτάνουμε στην φάση του 86' και πουθενά δεν έχει αδικηθεί ο ΠΑΟΚ. Αντιθέτως. Πράγματι λοιπόν υπάρχει ξεκάθαρη επαφή του Καπίνο με τον Μακ χαμηλά. Ακριβώς πριν την επαφή όμως, ο Σλοβάκος παίρνει πλεονέκτημα χτυπώντας την μπάλα με το χέρι. Η εικόνα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ή μήπως μπορεί;

Ακολούθως πέφτουν ξανά φωτοβολίδες στο γήπεδο και υπάρχει εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Και θυμίζω ότι ο Παππάς έχει κάνει ήδη μια προειδοποίηση και ο Σίλβα έχει φάει ήδη το ποτήρι στην πλάτη. Κι όμως ο Αθηναίος ρέφερι ΔΕΝ διακόπτει οριστικά το ματς, αλλά περιμένει την αστυνομία και τους γηπεδούχους να διασφαλίσουν ότι ο ημιτελικός μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά. Πού ευνοείται ο Ολυμπιακός;

Ανοίγω μια δεύτερη παρένθεση. Επειδή έχει ακούσει πολλά άσχημα, έχοντας δώσει ο ίδιος δικαιώματα, τώρα πρέπει να ακούσει και τα καλά. Ακούγεται περίεργο, αλλά ο Τζαβέλλας ήταν ίσως ο μοναδικός ψύχραιμος από τον ΠΑΟΚ, μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν έδωσε λαβές για σχόλια, λειτούργησε πυροσβεστικά και έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κλείνει η παρένθεση.

Ασχολίαστη η συμπεριφορά του Ίγκορ Τούντορ, αλλά και η απόφαση του Παππά να ξαναβγούν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μπας και τελείωνε το ματς. Γιατί τα γυάλινα μπουκάλια πέρασαν ξυστά από τα κεφάλια των παικτών του Ολυμπιακού. Και τώρα που το θυμήθηκα, ο Ιβάν Σαββίδης είχε παράπονα από την φιλοξενία του Ολυμπιακού στο Φάληρο επειδή για 15 λεπτά... ακούστηκαν άσχημα συνθήματα!

Προφανώς επιθυμούσε μια φιλοξενία όπως αυτή που έτυχε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός πήγε φέτος δύο φορές στην έδρα του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο παιχνίδι πέρασε "αέρας" με 2-0 και τον Γιάχο να χαρίζει δύο αποβολές στον ΠΑΟΚ και να μην καταλογίζει και πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 και έφτασε στο 1-2, έχοντας και πάλι τουλάχιστον ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του.

Και κάποια ερωτήματα τώρα. Αφού ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλει να κατέβει στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ και αδιαφορεί για τις συνέπειες, προς τι όλο αυτό το παρακαλετό από παίκτες και παράγοντες σε διαιτητή και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί κανονικά η αναμέτρηση;

Επεισόδια έγιναν και πριν την έναρξη του αγώνα. Εκεί ποιος προκάλεσε; Όταν ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να δει τι συμβαίνει, τα άκουσε από οπαδούς του ΠΑΟΚ και δεν είναι η πρώτη φορά... Μήπως έχει χάσει το έρεισμα του και προσπαθεί με φανφάρες να σώσει την κατάσταση; Από την στιγμή που στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ όλα βαίνουν καλώς και το πρόβλημα είναι αλλού, γιατί άλλαξε τεχνικό διευθυντή και πρόεδρο; Γιατί υπάρχει αυτή η παλινωδία με το "μένει - φεύγει" του Τούντορ;

Επίσης, ο Ιβάν Σαββίδης επιθυμεί ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι από την Θεσσαλονίκη. Μα υπήρξε επί μια οκταετία πρόεδρος της ΕΠΟ από την Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ τον είχε στο στόχαστρο μέρα - νύχτα! Δεν το ξέρει ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου"; Και να δεν το ξέρει, δεν τον έχει ενημερώσει κάποιος;

Συμπέρασμα; Παιδιά, σε λίγο θα χάσουμε τα μαλλιά μας και δεν θα μας φτάνουν οι περούκες.

Δεν μπορεί ο Κοντονής

Ξεκάθαρη η αδυναμία του υφυπουργού Αθλητισμού. Και τακτική του "πονάει χέρι, κόβει χέρι". Δεν μπορεί να επιβληθεί στους ηθικούς αυτουργούς της βίας, επομένως πηγαίνει στην εύκολη λύση. Μόνο που αυτό θα έκανε ο καθένας. Δεν θα χρειαζόταν κάποιος -υποτίθεται- καταρτισμένος, γνώστης των πραγμάτων για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Και την κυρά Σούλα από τη γειτονιά να έβαζες στην θέση του, το ίδιο θα έκανε.

Προφανώς ο κ. Κοντονής δεν διάβασε, δεν άκουσε, τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη από τη Νέα Υόρκη. Αυτές που μετά ο ίδιος έτρεχε να μαζέψει. Μια να διαλυθεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, την άλλη το πρόβλημα είναι οι... Έλληνες. Βέβαια οι Έλληνες δεν ήταν πρόβλημα όταν έκανε τις επιχειρηματικές του κινήσεις στην Θεσσαλονίκη, σωστά;

Προφανώς δεν διάβασε δεν άκουσε την συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου. Που πρώτα μοχθούσε να αποδείξει ότι τα επεισόδια τα έκαναν κακοποιά στοιχεία που είχαν παρεισφρήσει στην Θύρα 13 και στις δηλώσεις του δικαιολόγησε τελικά το ντου αφού "κι εγώ στην θέση τους θα είχα μπει μέσα".

Προφανώς και ο κ. Κοντονής δεν συγκινήθηκε από την επίθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη στον παρατηρητή στο ΟΑΚΑ και τις ατάκες περί "αέρα" και... κασκόλ.

Για τον κ. Κοντονή λοιπόν φταίνε η αστυνομία και η ΠΑΕ. Έτσι στο τσουβάλιασμα. Αγαπημένη ελληνική τακτική σε κάθε τι. Αλήθεια οι ευθύνες του υφυπουργού ποιες είναι; Γιατί φοβάται να δει την πραγματικότητα; Γιατί απλά καταφεύγει στην εύκολη λύση. Στην πλέον ανέξοδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη"

Ένταση στη συνέντευξη Τύπου του Μάρκο Σίλβα

Κοιμούνται και δεν ονειρεύονται...

"Μας παρακαλούσαν να βγούμε, να τελειώσει το ματς..."

Όλα όσα συνέβησαν στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Η ιπτάμενη μαλαματίνα και το χέρι του Μακ

Τα ξένα ΜΜΕ για τα σοβαρά επεισόδια στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Τα επεισόδια στην Τούμπα σε φωτογραφίες

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Σκηνικά τρόμου στην Τούμπα

Έτοιμος για τελικό ο Ολυμπιακός, 2-1 με ανατροπή τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ