OPINIONS

Απαντήσεις και ερωτηματικά

Απαντήσεις και ερωτηματικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς με τον Πλατανιά προσφερόταν για απαντήσεις από τους "απενεργοποιημένους". Άλλοι τις έδωσαν και άλλοι έμειναν ερωτηματικά. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Μετά τις μάχες στα μέτωπα του πρωταθλήματος και του Europa League, ο Ολυμπιακός ρίχτηκε και σε αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας. Κάμπτοντας σε πρώτη φάση την αντίσταση του Πλατανιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με αυτό το 3-0.

Ο Πάουλο Μπέντο προχώρησε σε ένα αναμενόμενο "λίφτινγκ" στην ενδεκάδα, αφού στο αρχικό στάδιο της σεζόν τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και ο Ολυμπιακός είχε ήδη κάμποσους παίκτες με μεγάλη αγωνιστική επιβάρυνση.

Παρατάσσοντας μια ενδεκάδα, που μόνο σε αυτό το στάδιο του Κυπέλλου μπορεί να ξανασυναντήσουμε, ο Πορτογάλος τεχνικός σίγουρα δεν περίμενε να δει... παπάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Με παίκτες που δεν έχουν ρυθμό και χημεία μεταξύ τους, το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι να χαθεί το τόπι. Είναι η διάθεση, ο ποδοσφαιρικός εγωισμός και το αποτέλεσμα.

ΠΗΡΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Μπέντο λοιπόν σίγουρα θα περίμενε να δει πώς θα αντιδράσουν οι ποδοσφαιριστές του παίρνοντας φανέλα βασικού απέναντι στους Χανιώτες. Ήθελε να δει απαντήσεις ο Πορτογάλος τεχνικός. Και τις πήρε. Όχι από όλους. Αλλά μηνύματα... ύπαρξης σίγουρα έλαβε.

Δεν μπορεί να μην χαμογέλασε βλέποντας τον Πάρντο να σκοράρει δις και να έχει απόλυτη σοβαρότητα στο παιχνίδι. Ο Κολομβιανός που έχει μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας και τον... ψάχναμε μετά το Καυτανζόγλειο, δεν γίνεται να μην έβαλε σε σκέψεις τον προπονητή του.

Ο Ρομαό με τον Μπουχαλάκη έδειξαν επίσης ένα ουσιαστικό αγωνιστικό πρόσωπο. Με τον Τογκολέζο να κερδίζει μονομαχίες και δεύτερες κατοχές στον άξονα της μεσαίας γραμμής, βγάζοντας ηρεμία στο παιχνίδι του και τον Έλληνα μέσο να δίνει ρυθμό, ασίστ και ωραίες αλλαγές παιχνιδιού στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού.

Με την δέουσα σοβαρότητα εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Σιόβας. Ξαναέπαιξε μετά τις 27 Ιουλίου ο Έλληνας στόπερ και ενώ ενδιάμεσα οι σχέσεις του με τον Ολυμπιακό είχαν φτάσει σε οριακό σημείο.

Ουσιαστικά δεν υπήρξε φόρμουλα συμφωνίας με την Μπέτις και ο Σιόβας έμεινε στο Λιμάνι, ως η έσχατη λύση στην θέση των κεντρικών αμυντικών. Αν μη τι άλλο όμως κόντρα στον Πλατανιά μπήκε και είχε... σφυγμό. Έβγαλε διάθεση στην άμυνα αλλά και την πολύ ωραία ασίστ στο 2-0 του Πάρντο.

Για τους Λεάλι, Ομάρ, Τσόρι, Ρέτσο και Βιάνα δεν χρειάζονται πολλά. Δεν ανήκουν στην κατηγορία των "απενεργοποιημένων". Καλά, Τσόρι και Ομάρ δεν έχουν να αποδείξουν κάτι, ο Ρέτσος μαζεύει εμπειρίες πολύτιμες για το λαμπρό ποδοσφαιρικό του μέλλον, ο Βιάνα μαθαίνει τώρα τα κόζια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο Λεάλι καλείται για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας και σε ομάδα πρωταθλητισμού να μετρήσει τις δυνάμεις του.

ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ

Εκτός από τις απαντήσεις που πήρε, ο Μπέντο έμεινε και με ερωτηματικά. Δύο μεν, αλλά μεγάλα. Ξεχωριστές περιπτώσεις Καρντόσο και Μαρίν, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: ο Ολυμπιακός επένδυσε σημαντικά ποσά επάνω τους, κυρίως όσον αφορά τις ετήσιες οικονομικές απολαβές τους.

Και κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός πορεύεται σε αυτό το πρώτο -και πλέον δύσκολο- κομμάτι της σεζόν, χωρίς ουσιαστικά να έχει λάβει τις απαραίτητες βοήθειες από αυτούς τους δύο παίκτες. Πρώτος στο πρωτάθλημα, σε τροχιά πρόκρισης στο Europa League και με νικηφόρο ξεκίνημα στο Κύπελλο, στο Λιμάνι περιμένουν να εμφανιστούν οι... κανονικοί Καρντόσο και Μαρίν.

Ο Παραγουανός φορ δεν μπορεί να χρεωθεί αδιαφορία ή έλλειψη επιθυμίας να προσφέρει στην ομάδα του. Το θέμα είναι όμως αν μπορεί να δώσει λύσεις σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν πληρώνει 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ο Ολυμπιακός για να έχει ο Καρντόσο συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ.

Για πρώτη βιολί στην επίθεση τον απέκτησαν οι Πειραιώτες, για την ώρα όμως ο Παραγουανός δεν πατάει σωστά τις νότες. Δείχνει ακόμη βαρύς. Και το χειρότερο; Όχι ότι δεν σκοράρει, αλλά το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να βρεθεί σε θέση βολής. Παλεύει να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι, σπάει την μπάλα, έχει σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις αλλά ακόμη βρίσκεται μακριά από αυτό που περίμεναν στο Λιμάνι όταν ανακοίνωναν τη συμφωνία μαζί του.

Από την άλλη, το ζήτημα με τον Μάρκο Μαρίν είναι διαφορετικής προσέγγισης. Έμεινε εκτός αποστολής στα ματς με Αστάνα και ΠΑΟΚ, έχοντας προηγουμένως μια μάλλον... άνοστη παρουσία στη Νέα Σμύρνη. Περίμενε κανείς να βγάλει έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό κόντρα στον Πλατανιά αλλά η εικόνα του παρέπεμπε σε έναν μάλλον ράθυμο ποδοσφαιριστή.

Συμμετείχε τυπικά στη λειτουργία της ομάδας του, δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν έβγαλε ενέργεια. Δεν έζησε το παιχνίδι. Με ύφος σχεδόν μπλαζέ αντιμετώπισε την κατάσταση. Ορθώς τον αντικατέστησε στο 65' ο Μπέντο. Ο Πορτογάλος σίγουρα δεν είδε την αντίδραση που περίμενε από τον Μαρίν. Έδειξε να μην έχει συναίσθηση της κατάστασης ο Γερμανός. Που θα πάει αυτό; Εκείνος ξέρει. Στο χέρι του είναι.

Το θέμα είναι ότι ο Πάουλο Μπέντο έχει δείξει ότι χάρες δεν κάνει. Και δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί τον Μαρίν, αν ο παίκτης δεν το κερδίσει με την προσπάθεια του. Για την αξία του δεν γίνεται λόγος. Όμως ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο Γερμανός μοιάζει με πρόβλημα για την ώρα. Και για να γυρίσει το χαρτί, θα πρέπει πρώτα να το αντιληφθεί ο ίδιος. Μετά όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Για τον Μπέντο και τον Μαρίν με γνώμονα το καλό του συνόλου.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με μπροστάρη τον Πάρντο, 3-0 ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά
Πρωταθλήτρια στο Καζακστάν η Αστάνα
Ελαμπντελαουί στο Sport24.gr: "Ενιωθα ότι θα βοηθήσω και τα κατάφερα με τον ΠΑΟΚ"
Νο1 και στην ευστοχία ο Ολυμπιακός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ