OPINIONS

All in στην τσόχα της Τούμπας

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γιώργος Περπερίδης γράφει για τον Ολυμπιακό που μπαίνει ως short stack κόντρα στον chip leader ΠΑΟΚ στηv παρτίδα της Τούμπας και πώς μπορεί να επαληθευτεί η παροιμία "από αγάπη πήρε ο κοχλιός την πεταλούδα".

Σε παιχνίδια όπως αυτό το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα δεν κερδίζουν τα πρόσωπα. Η ποιότητα, η βαθμολογική θέση, η αγωνιστική κατάσταση, το τι έχει προηγηθεί μέσα στη σεζόν, σπανίως παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ περισσότερο δεν κερδίζονται στο μπλα μπλα, στις διαρροές, στους ηρωϊκούς τίτλους που συναντά κανείς τις μέρες που προηγούνται του αγώνα στα πρωτοσέλιδα.

Στη θεωρία δεν μπορεί παρά να λογίζεται ως φαβορί ο ΠΑΟΚ. Η Τούμπα, ο κόσμος, το σερί νικών, η δίψα για το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1985, η ηρεμία που εξασφαλίζουν τα αποτελέσματα, η σταθερότητα των τελευταίων μηνών σε σχέση με έναν αντίπαλο που μοιάζει ταλαιπωρημένος όλη τη φετινή σεζόν και σε όλα τα επίπεδα.

Όλα "δείχνουν" ΠΑΟΚ και εδώ έρχεται ένα μεγάλο ερώτημα που μπορεί συνάμα να αποδειχθεί ο σημαντικότερος σύμμαχος των "ερυθρολεύκων": οι "ασπρόμαυροι" δεν έχουν συνηθίσει να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις και ο Ολυμπιακός πολύ συχνά εμφανίζεται σαν... μπαμπούλας, όταν οι αντίπαλοι του τον θεωρούν τελειωμένο.

ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ

Όσο αναγκαία είναι για τους Πειραιώτες μια νίκη στην Τούμπα, άλλο τόσο είναι και για τον ΠΑΟΚ. Ναι, οι "ερυθρόλευκοι" είτε δικαιωθούν είτε όχι στην έφεση για τους -3 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη παίζουν τα ρέστα τους στην κούρσα του τίτλου. Είναι το short stack του τραπεζιού και μόνη τους ελπίδα να μείνουν ζωντανοί στην παρτίδα, είναι το all in στην τσόχα της Τούμπας.

Ούτε ο chip leader ΠΑΟΚ όμως έχει περιθώρια για απώλειες, αφού η ΑΕΚ παραμονεύει για να τεθεί επικεφαλής του τουρνουά. Θέλει δεν θέλει θα δει τα ρέστα των αντιπάλων του. Δεν μπορεί να πάει ούτε σε slow play, αφού είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια μάχη εξίσου σημαντική σε θέμα γοήτρου, επικοινωνιακό και αποδείξεων.

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να βιαστεί, δεν έχει λόγο να το κάνει. Καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, υπομονή, είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που απαιτούνται για πάρουν οι Πειραιώτες αυτό που θέλουν στην Τούμπα. Οφείλουν πρώτα να έχουν πνευματική ισορροπία και να κυριαρχήσουν στα δικά τους μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πριν επιχειρήσουν να πάρουν αυτά του ΠΑΟΚ για να φτάσουν στη νίκη.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΜΑΡΑΘΕΙ, ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ

Καμία αντίρρηση ότι η ατομική ποιότητα και αυτή του συνόλου είναι αρετές καλοδεχούμενες, αλλά σε παιχνίδια όπως αυτό το κυριότερο είναι να ξέρεις τι θες και πώς θα το πάρεις. Σε μια σεζόν που σχεδόν τίποτα δεν έχει πάει καλά, ο Ολυμπιακός ας αφήσει όλη την πίεση για αποδείξεις στον αντίπαλο του. Ο ίδιος δεν έχει να αποδείξει κάτι.

Μετά από επτά σερί τίτλους και συνολικά 19 τα τελευταία 21 χρόνια, δεν θα έρθει η συντέλεια αν στο Λιμάνι δεν τα καταφέρουν και φέτος. Αντιθέτως η κυριαρχία αυτή τους δίνει όλη την άνεση, σε μια στραβή κι ανάποδη σεζόν, να πάνε σε μια καυτή έδρα και να χαλάσουν το κέφι των αντιπάλων τους.

Χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη, με νεύρο ( ή θαρραλέοι αν προτιμάτε, οι οποίοι θα ασχοληθούν μόνο με τον αγωνιστικό χώρο και όχι με όσα γίνονται έξω από αυτόν, όπως σωστά είπε και ο Όσκαρ Γκαρθία) αλλά δίχως νεύρα. Αν ο Ολυμπιακός μπορεί να εμφανιστεί... εκνευριστικά ήρεμος στο ματς, σα να παίζει την παρτίδα κρατώντας άσους pre-flop, θα αυξήσει τις πιθανότητες του να μείνει στο "κόλπο" ως το τέλος.

ΓΟΝΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΠΙΑΖΟΥΝ, ΚΟΙΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ

Σε απλά ελληνικά, για να φάει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα οφείλει να κοπιάσει. Πάντα υπάρχει η αγωνία για τις επιλογές του προπονητή στην ενδεκάδα, που συνήθως βρίσκουν αντίθετη μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, που ανάλογα το πώς κυλάει το ματς "εξαφανίζεται" ή... ξεσαλώνει στα social media.

Την Κυριακή το βράδυ όμως το θέμα δεν είναι ο Μιραλάς, ο Μάριν, ο Φορτούνης, ο Μποτία, ο Ταχτσίδης ή ο Ανσαριφάρντ. Ό,τι όνομα και να γράφει στο πίσω μέρος της φανέλας των "ερυθρολεύκων" που θα πατήσουν το χορτάρι της Τούμπας, αν δεν μπουν να πολεμήσουν ως ομάδα, τότε δεν θα έχουν τύχη στο ματς.

Από την διάθεση που θα δείξουν οι Πειραιώτες στη διεκδίκηση κάθε φάσης του αγώνα, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό τι θα έχουν πετύχει στο τέλος του.

Πέρα από όλα τα άλλα, ένα θετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι (στο κόντρα σενάριο δύσκολα θα αλλάξει κάτι ως το τέλος), θα φέρει τους δύο "συμμάχους" της... νέας εποχής σε μια άβολη κατάσταση, συγκρουόμενων συμφερόντων με φόντο την μεταξύ τους αναμέτρηση στην Τούμπα, πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Και δεν είναι λίγοι όσοι ποντάρουν ότι θα πέσει γέλιο και κλάμα μαζί, προβλέποντας στην επαλήθευση της παροιμίας "από αγάπη πήρε ο κοχλιός την πεταλούδα"...

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Φορτούνη, Σισέ κόντρα στον ΠΑΟΚ
Μποτία: "Τρεις βαθμοί για να μείνουμε στην κούρσα του τίτλου"
Ενημέρωσε FIFA-UEFA ο Περέιρα για Αρετόπουλο
Ο Μαρινάκης στο Λονδίνο, είδε την "πεντάρα" της Νότιγχαμ Φόρεστ
Το "τεστ" του Γκαρθία στην Τούμπα
Κερδίζει έδαφος η τριάδα Ρομαό, Ταχτσίδη, Οφόε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ