OPINIONS

Ο Χάκετ το πίστεψε, όχι όμως και ο Ζντοβτς

Ο Χάκετ το πίστεψε, όχι όμως και ο Ζντοβτς
Χάκετ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με 3-0 επί της ΑΕΚ στους τελικούς των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και περιμένει το τζάμπολ τους.

Για ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ επί της παρουσίας του Γιούρι Ζντοβτς μπορεί να ξέφυγε με διαφορά ασφαλείας όπως ήταν αυτή των 17 πόντων, με το υπέρ της 50-33, στο 26΄ αλλά δεν μπόρεσε να την κρατήσει γιατί ο Ντάνιελ Χάκετ πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον στην ανατροπή και το 3-0 στην ημιτελική σειρά.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ μέχρι το 26΄ δεν προμήνυε με τίποτα ότι η ΑΕΚ υπήρχε περίπτωση να χάσει το παιχνίδι. Όχι απλώς με βάση την εικόνα των δύο πρώτων δεκαλέπτων αλλά πολύ περισσότερο με αυτή των 6 λεπτών του τρίτου όπου η "Ένωση" έδειξε να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό κόντρα στον Ολυμπιακό. Να μη θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του πρώτου παιχνιδιού της ημιτελικής σειράς των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο ΣΕΦ όπου έχασε με το βαρύ 93-58 αλλά ούτε και ότι είχε επακολουθήσει στο δεύτερο μετά το επεισόδιο του Γιούρι Ζντοβτς με τον Τορίν Γκριν με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 2-0.

Ο Ντάνιελ Χάκετ όμως είχε διαφορετική άποψη. Τι κι αν οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονταν στο -17 ο διεθνής με την Εθνική Ιταλίας πλέι μέικερ ανέλαβε δράση χωρίς να διακατέχεται από ίχνος άγχους. Σαν το παιχνίδι μόλις να ξεκινούσε που για τον ίδιο αυτό συνέβαινε. Μόλις ουσιαστικά είχε ξεκινήσει και φαινόταν ξεκάθαρα από τον τρόπο που σούταρε έξω από την γραμμή των 6,75 και ευστόχησε σε τρία συνεχόμενα. Αυτά που ήταν αρκετά ώστε η διαφορά να αρχίσει να εξανεμίζεται, να δώσει την ψυχολογία που έλειπε μέχρι εκείνο το σημείο εντός των τεσσάρων γραμμών αλλά και στον πάγκο της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το έδειχνε άλλωστε να το πιστεύει καθώς περπατούσε στον διάδρομο των αποδυτηρίων για να επιστρέψει στο παρκέ με τα καλάθια του να ήταν αυτά που εξύψωσαν και τους συμπαίκτες του. Στο κρυφό χαρτί για ένα ακόμη παιχνίδι του τεχνικού του Ολυμπιακού τον Δημήτρη Αγραβάνη ενώ και ο Ματ Λοτζέσκι πήρε τα πάνω του και άρχισε να προσφέρει πόντους.

Ο Ντάνιελ Χάκετ ουσιαστικά πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την "ερυθρόλευκη" φανέλα απόντος του Βασίλη Σπανούλη σε ένα χρονικό διάστημα που βρισκόταν καθηλωμένος στον πάγκο. Καλύτερη μετά από αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena. Τέτοια που ουσιαστικά ισοδυναμεί με επισφράγιση της παραμονής του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα φρόντισε με αυτή να υπογράψει το 3-0 της σειράς και να δείξει τη δίψα του εν όψει των μεγάλων τελικών που πλησιάζουν. Εκεί όπου στόχος του όπως και του Ολυμπιακού δεν είναι απλά η διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά και η κατάκτησή του. Όπως είναι και ο στόχος του Ολυμπιακού που του έχει απομείνει στη φετινή αγωνιστική περίοδο μετά την πρόωρη απώλεια του Κυπέλλου αλλά και της Euroleague από τη μη παρουσία του στο Final Four του Βερολίνου όπως και στα playoffs της.

Την ίδια ώρα που ο Ντάνιελ Χάκετ φόρτωνε με πόντους το καλάθι της ΑΕΚ και ταλαιπωρούσε ολοένα και περισσότερο την άμυνα της ο Γιούρι Ζντοβτς έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Ο Σλοβένος τεχνικός της "Ένωσης" με τη διαφορά να ψαλιδίζεται και από υπέρ της ομάδας του να γίνεται εις βάρος της έδειχνε σαστισμένος. Σαν να μην το πιστεύει όπως ο διψασμένος για την ανατροπή διεθνής Ιταλός πλέι μέικερ του Ολυμπιακού ότι μπορεί τελικά το σύνολό του να φθάσει το 2-1 και να αποτρέψει τη "σκούπα". Να πετύχει τη μείωση της ημιτελικής σειράς και να ανανεώσει το ραντεβού της με τους φιλάθλους της για δύο μέρες μετά με την ελπίδα να πετύχει ακόμη και το 2-2. Ότι ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί πριν από 14 χρόνια. Την αγωνιστική περίοδο 2001-2002 όταν και πάλι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2 με προπονητή της τον νυν τεχνικό της διευθυντή Ντράγκαν Σάκοτα και εφθασε στην ολική ανατροπή με 3-2.

Ο Γιούρι Ζντοβτς έδειξε σαν να παρακολουθεί το παιχνίδι μετά το +17 της ομάδας του. Μοναδική εξαίρεση η απόπειρά του να εμψυχώσει τον Νώντα Παπαντωνίου όταν τον τράβηξε στον πάγκο μετά από τα δύο συνεχόμενα λάθη του στην επίθεση της ΑΕΚ όταν ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε την αντεπίθεσή του. Το πρώτο με το επιθετικό του φάουλ και το δεύτερο που πάτησε την πλάγια γραμμή. Μία εικόνα που μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε ακόμη και από τους φιλάθλους της ομάδας που βρίσκονταν στις κερκίδες όσο και κατά την αποχωρησή τους.

Πόσο δε για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ τον Μάκη Αγγελόπουλο που στη διάρκεια της διακοπής μεταξύ του δευτέρου και τρίτου δεκαλέπτου στη φυσούνα και με τις δύο ομάδεςν στα αποδυτήρια να μην κρύβει την ικανοποίηση από την εικόνα της ομάδας του. Μετά από το τέλος όμως δεν μπορούσε παρά να είναι προβληματισμένος. Κι αυτό γιατί το "ξανθό σκυλί" σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να διακατέχεται από το πάθος που τον χαρασκτήριζε από το πρώτο παιχνίδι της παρουσίας του στην άκρη του πάγκου της "Ένωσης".

Το σίγουρο είναι πως τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κινείται στους ρυθμούς των μεγάλων τελικών του πρωταθλήματος και πως θα φθάσει στην κατάκτησή του η χρονιά για την ΑΕΚ τελείωσε. Κι αυτό γιατί η σειρά των μικρών τελικών θα είναι γοήτρου και μόνο δεδομένου ότι η διοίκησή της έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ουσιαστικά από το άκουσμα της κόρνας της λήξης στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε ο σχεδιασμός της νέας ομάδας. Το αν αυτή δε θα έχει τον Γιούρι Ζντοβτς στη θέση του προπονητή αποτελεί ένα ρέμπους για δυνατούς λύτες παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια. Δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Και μόνο η φημολογία περί της παρουσίας του Ντούσαν Ίβκοβιτς στη θέση του τζένεραλ μάνατζερ, που δεν είναι η μόνη που ήδη έχει αναπτυχθεί, δεν θεωρείται τυχαία. Όπως και το το γεγονός ότι πριν αλλά και μετά το τέλος του τρίτου παιχνιδιού της σειράς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το μέλλον του Σλοβένου τεχνικού. Κι όχι άδικα αφού με την παρουσία του Γιούρι Ζντοβτς είναι αλήθεια ότι η εικόνα της ομάδας - που ωστόσο τη βρήκε και δεν μπορούσε να κάνει πολλές αλλαγές - δεν ήταν η επιθυμητή και μόνο έκπληξη δεν θα αποτελέσει αν αποτελέσει παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ