OPINIONS

Ο Σπανούλης που του λείπει

Ο Σπανούλης που του λείπει
Σπανούλης - ΜακΝίλ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει ακόρεστος και παραμένει ο ηγέτης του Ολυμπιακού κάνοντας τη διαφορά όπως για τον Άρη ο κόσμος του.

Ο Άρης κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Nick Galis Hall όπως είχε κάνει και στο ΣΕΦ την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι το 38'. Ο Βασίλης Σπανούλης όμως είχε διαφορετική άποψη με τους κρίσιμους πόντους του και τις ασίστ του δείχνοντας τον δρόμο για την κορυφή της κανονικής περιόδου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ .

Η κριτική των παικτών του Άρης-Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Πρίφτης αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά διαβασμένος όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τους φιλάθλους του Άρη στις κερκίδες να έδινε την απαιτούμενη ώθηση. Τόσο στα δύσκολα σημεία όταν ο Ολυμπιακός ξέφυγε με εφτά πόντους 31-38 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και φτερά τόσο για επίτευξη της ανατροπής και του 44-40 αλλά και της εκτόξευσης για το 61-56. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εκεί. Όχι πλέον με το σκοράρισμά του όπως είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο αλλά αξιοποιώντας με τις ασίστ του τους συμπαίκτες του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι τελείωσε το παιχνίδι 17 πόντους και 11 ασίστ. Δηλαδή πρόσφερε μέσα από την απόδοσή του πάνω από τους μισούς πόντους των "ερυθρολεύκων".

Ο V-Span ήταν εκτός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από τη νίκη στον πρώτο από τους τρεις τελικούς στο φινάλε του ΤΟΡ-16 του ομίλου της Euroleague με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Αυτός που τον οδήγησε στη νίκη μέσα στην κατάμεστη, μπασκετική και καυτή Nick Galis Hall από τους 5.000 και πλέον φιλάθλους του Άρη. Μία νίκη που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με κατάκτηση της 1ης θέσης της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και του απόλυτου πλεονεκτήματος εν όψει των playoffs που επίκεινται. Ο Σπανούλης αποτέλεσε τον μοναδικό είδους παίκτη που έλειπε από τον Άρη που άγγιξε να ανατρέψει τα δεδομένα της κορυφής της βαθμολογίας και της μάχης των δύο "αιωνίων". Του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού εν όψει των διαφαινόμενων τελικών που για ακόμη μία φορά αναμένεται να υπάρξουν.

Ο Οκάρο Ουάιτ με τα τρίποντά του στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξε μέρος του πλούσιου ταλέντου του. Όπως και Τζερέλ ΜακΝίλ στο δεύτερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο ενώ πήρε τη δύσκολη προσπάθεια όταν το σκορ ήταν 62-62 αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ το 64-62 αφού το χαστούκι - κόψιμο του Ιωάννη Παπαπέτρου αφού η μπάλα βρίσκει το ταμπλό κρίθηκε κανονικό. Κι αν στο μπάσκετ τα μπάτζετ δεν παίζουν, ο Άρης το είχε αποδείξει στις δύο παρουσίες του στην Euroleague (2006-2007 και 2007-2008) όπου εκτός της παρουσίας του στο ΤΟΡ-16 είχε φλερτάρει με την πρόκρισή του ακόμη και στην προημιτελική φάση, στην περίπτωση αυτή ισχύει. Οι απολαβές του Βασίλη Σπανούλη στον φετινό Ολυμπιακό είναι κάτι λιγότερο από δυόμιση φορές το μπάτζετ του Άρη. Του Άρη που επί της παρουσίας του Νίκου Λάσκαρη από τα playoffs της περσινής αγωνιστικής περιόδου οργανώνεται σε όλα τα μέτωπα και ανεβαίνει αργά και σταθερά τα σκαλοπάτια της προόδου του.

Ο V-Span αποτελεί τον ηγέτη του Ολυμπιακού και δείχνει να αφυπνίζεται στο πιο κρίσιμο σημείο της φετινής αγωνιστικής περιόδου και τελευταίας του τρέχοντος συμβολαίου του. Στο πιο σημαντικό και επικίνδυνο παιχνίδι από τα τρία που απέμεναν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κόντρα στον Άρη στη Nick Galis Hall. Στην έδρα όπου αποτελεί μία από τις πιο καυτές της Ευρώπης όπου στα 20 προηγούμενα φετινά παιχνίδια είχε κερδίσει μόνο ο Παναθηναϊκός. Ο έτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Euroleague μαζί με τον Ολυμπιακό σε αντίθεση με κάποια από τις άλλες δύο ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση. Οι Άλμπα Βερολίνου και Αρμάνι Μιλάνο στον όμιλο του Last-32 του Eurocup. Με τον τρόπο αυτό οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν στο 22 στα 22 στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος βάζοντας τέλος στο σερί 9 στα 9 του Άρη και 18 στα 18 στην έδρα του. Μία νίκη που θα συμβάλει και από ψυχολογικής πλευράς εν όψει του τελικού της Πέμπτης στη Μόσχα κόντρα στη Χίμκι στο κυνήγι της πρόκρισης στα playoffs της Euroleague.

Κι όσο για τον Άρη; Μπορεί παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι στο σωστό δρόμο. Έχοντας τον μόνιμο ηγέτη του που είναι ο ξεχωριστός κόσμος του, κατάφερε να βρει τον διοικητικό του ηγέτη το Νίκο Λάσκαρη που με τη σειρά του καλείται το συντομότερο να τελειώσει την υπόθεση παραμονής του Δημήτρη Πρίφτη δεδομένης της αμοιβαίας εκτίμησης των δύο αντρών να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη - τουλάχιστον - αγωνιστική περίοδο. Μία συμφωνία και ανακοίνωση που απομένει να φανεί κατά πόσο θα γίνει πράξη πριν από το τέλος των φετινών υποχρεώσεων ή όχι. Αυτή που θα επιτρέψει την έναρξη του σχεδιασμού του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου με διάθεση υπέρβασης ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός από τη διάκρισή της στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και αυτή του Κυπέλλου να θέλει κάτι ανάλογο να πετύχει και στο νεοσύστατο Champions League της FIBA.

Το σίγουρο είναι ότι μετά την εικόνα του ντέρμπι στη Nick Galis Hall Άρης και Ολυμπιακός απέδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να λυγίσουν ή μέχρι να λυγίσουν. Ακόμη ότι ο Άρης με την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων του δυναμώνει όπως και είναι το ιδανικό για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι να κερδίσει τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και να τους κοντράρει εξίσου σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Όπως αποτελεί το επόμενο στοίχημα που καλείται να κερδίσει. Κι όσο για τον Ολυμπιακό να προκριθεί στα playoffs της φετινής Euroleague συνεχίζοντας την διεκδίκησή της στο δρόμο προς το Final Four του Βερολίνου κι εν συνεχεία της διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ