OPINIONS

Ο Λάσκαρης έπρεπε να κατονομάσει

Ο Λάσκαρης έπρεπε να κατονομάσει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, καλώς παρουσιάστηκε μαινόμενος στην επανεμφάνισή του στη Nick Galis Hall, αλλά θα μπορούσε και έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένος.

Ο Νίκος Λάσκαρης εμφανίστηκε και πάλι στη Nick Galis Hall στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά το τέλος του, αν και δεν το συνηθίζει να τοποθετείται, φρόντισε να το κάνει με σκληρή γλώσσα και να αποδειχθεί χείμαρρος προς πάσα κατεύθυνση. Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης θα μπορούσε να αποφύγει κάποιες από τις τοποθετήσεις του και πολύ περισσότερο για τον κόσμο της ομάδας να είναι πιο συγκεκριμένος, μιλώντας με ονόματα για να γνωρίζει ο κόσμος της ομάδας από που βάλλεται ο βασικός χρηματοδότης της τελευταίας διετίας.

Ο Νίκος Λάσκαρης στην πρώτη του δήλωση φρόντισε να σταθεί στη διαιτησία λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "Για το αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν κερδίσαμε ή δεν μας επέτρεψαν να το κερδίσουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ήταν εμφανές, κάθε φορά που πλησιάζαμε όλο και κάτι γινόταν. Είναι κρίμα για τους παίκτες".

Και όμως θα έπρεπε να μπει σε λεπτομέρειες για να συνεχίσει: "Αυτό είναι το σύστημα, πρέπει να το αλλάξουμε, αλλά δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ φουλ τάιμ". Πώς; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια,. Καλύτερος τρόπος είναι να μην γίνει φανερή μέσω δηλώσεων, αλλά όπως πέτυχε να κλείσει ήδη ουκ ολίγες από τις ανοιχτές υποθέσεις που ανέλαβε με το που ανέλαβε.

"Δεν σέβονται κάποια άτομα το όνομα και την ιστορία του Άρη", όπου και πάλι θα έπρεπε να αναφερθεί σε αυτά με δεδομένη την αμέσως επόμενη ατάκα του: "Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που δεν γίνονται έκτροπα". Για αυτούς τους φιλάθλους - υπόδειγμα λοιπόν θα έπρεπε να μιλήσει με ονόματα για να έχουνε γνώση. Γιατί πρέπει να έχουνε.

"Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά πάνω από όλα το μπάσκετ θα πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο". Και εδώ θα έπρεπε ο Νίκος Λάσκαρης που με την οικονομική του συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του Άρη έχει κερδίσει τον κόσμο της ομάδας να μιλήσει με ονόματα για να τον κερδίσει ακόμη περισσότερο. Γιατί ξέρει να εκτιμά και έχει φροντίσει ήδη να τον εκτιμήσει.

Λίγο πιο μετά υποστήριξε: "Εμείς δεν θα πληρώσουμε για να παίζουν δίκαια… Δε θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Θέλουμε να παίζεται σωστό μπάσκετ, αλλιώς ας σταματήσουμε το πρωτάθλημα". Μία δήλωση - καταγγελία με αποδέκτες που όμως και πάλι δεν κατονομάστηκαν. Ποιους εννοεί ότι δεν θα πληρώσει για να παίζουν δίκαια και σε ποιων τον εκβιασμό δεν θα υποκύψει ουσιαστικά ο Άρης;

"Σίγουρα έχει βάλει το χεράκι του ο ΕΣΑΚΕ. Το πότε γίνονται οι αγώνες εξαρτάται από την επιτροπή πρωταθλήματος, την οποία έβαλε ο ΕΣΑΚΕ χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ!Πέρσι είχαμε συμφωνήσει να παίζουμε Σαββατοκύριακο. Δεν συμβαίνει αυτό. Έχω ζητήσει μια συνάντηση με τον κ. Μελή και θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε.

Ο ΕΣΑΚΕ υποτίθεται ότι είναι εκεί για όλες τις ομάδες, όχι για να κάνει τα χατίρια σε 2-3 ομάδες.Δεν ερωτηθήκαμε για την επιτροπή". Με το τρόπο αυτό έριξε μομφή και στον ΕΣΑΚΕ χωρίς να μιλήσει και πάλι ονομαστικά. Βέβαια είναι ξεκάθαρο εξ αρχής πως αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έπαιζαν στη Euroleague Παρασκευή, τότε το παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα θα γινόταν Δευτέρα. Όσο δε για την ΑΕΚ που δεν έχει παίξει με κάποιον από τους δύο "αιώνιους", έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan.gr Basket League μόνο Σαββατοκύριακο. Τώρα δε την προσεχή αγωνιστική που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, αυτό θα συμβεί Σάββατο στο ΣΕΦ με τους "ερυθρόλευκους" να έχουνε παίξει δύο μέρες νωρίτερα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πάλι εντός έδρας.

Ο Νίκος Λάσκαρης αναρωτήθηκε ακόμη: "Στην Ισπανία πώς γίνεται και εδώ να κάνουν κόλπα για να παίξουν Δευτέρα;". Η Τενερίφη είναι η μοναδική ισπανική ομάδα που μετέχει στο Basketball Champions League και στο πρωτάθλημα οι ομάδες έχουνε συμφωνήσει εδώ και χρόνια σε συνδυασμό και με το τηλεοπτικό συμβόλαιο να μην γίνονται παιχνίδια της κανονικής διάρκειας τη Δευτέρα.

Ακολούθως ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του, αναφέρθηκε στα του Άρη και στα όσα έχουνε ακουστεί στο διάστημα της απουσίας του. "Έχουν ακουστεί διάφορα. Είναι κρίμα να έρχεσαι σε μια ομάδα για να μην φαληρίσει και με το που λείπεις, να ακούς διάφορα και να βλέπεις άτομα που υποτίθεται ότι είναι Αρειανοί να αρχίζουν να σκάβουν τον λάκκο!Είμαστε στην Ελλάδα, έχουμε να κάνουμε και με άτομα που έχουν μάθει να ζουν μέσα από τον Άρη και λογικό είναι να προσπαθούν να μπουν πάλι μέσα".

Εδώ και αν έπρεπε να μιλήσει με ονόματα! Γιατί για να το είπε, ουσιαστικά έδειξε να ξέρει και ποιος ή ποιοι έχουνε μιλήσει για αυτόν και του σκάβουν τον λάκκο στο διάστημα της απουσίας του. Όπως και αν δεν θέλει να το κάνει μπορεί και έχει την ευχέρεια να τους απομονώσει για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι το αφεντικό. Και είναι, με δεδομένη την οικονομική θυσία που έχει πραγματοποιήσει σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Εν ολίγοις ο Νίκος Λάσκαρης, που δεν έκρυψε στην ολοκλήρωση των δηλώσεών του πως στην επιστροφή του στη Nick Galis Hall του "κόπηκε η όρεξη", θα πρέπει να προστατευτεί για το καλό του μπασκετικού Άρη. Του μπασκετικού Άρη που το έχει και με το παραπάνω ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ να είναι υγιής, όπως είναι επί της παρουσίας του. Και δυνατός, όπως προσπαθεί να τον κάνει στον δεύτερο χρόνο του στο τιμόνι της ΚΑΕ.

Για αυτό και καλά κάνει και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει. Θέλοντας να συνεχίσει το έργο του, το οποίο είναι όπως τόνισε: "η εξυγίανση του Άρη και ξέρουμε ότι ο κόσμος βασίζεται σε μας". Κι αφού το ξέρει ότι ο κόσμος βασίζεται πάνω του και στους συνεργάτες του θα πρέπει όταν τοποθετείται κατά αυτόν τον τρόπο να κατονομάζει πρόσωπα και πράγματα γιατί έχει τη δύναμη να το κάνει.

Όσο δε για την ανοιχτή πρόσκληση που φρόντισε να κάνει; "Σε αυτά που γράφονται για αντιπολίτευση, αν κάποιος έχει σοβαρή πρόταση, ας την κάνει και θα το συζητήσουμε". Η απάντηση είναι ότι το ιδανικό για την ΚΑΕ Άρης είναι να συνεχίσει ο Νίκος Λάσκαρης το έργο της εξυγίανσης που έχει ξεκινήσει με τα σωστά και τα λάθη του γιατί μέσα από αυτά μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει.

Το καλοκαίρι εξάλλου μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο οδηγό επ΄ αυτού. Κι αν σε εκείνο το χρονικό σημείο επέλεξε από νωρίς το Basketball Champions League φροντίζοντας να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Eurocup μήπως με δεδομένο τα όσα υποστήριξε για το ελληνικό πρωτάθλημα να θέσει από σήμερα ως τον βασικό στόχο της χρονιάς την κατάκτηση του νεοσύστατου ευρωπαϊκού θεσμού της FIBA; Εξάλλου μέσα από αυτήν η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορέσει να βρεθεί στην Euroleague όπως ήταν το θέλω του εξ αρχής όταν αναλάμβανε τα ηνία της ομάδας.

Σε ένα καλοκαίρι πάντως όπου εκτός από την αλλαγή πλεύσης της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης στο ευρωπαϊκό στερέωμα δεν συνεχίστηκε το Nick Galis Cup για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο. Τουρνουά προς τιμή του Νίκου Γκάλη που σίγουρα ο Νίκος Λάσκαρης καλείται να τον προσεγγίσει και να τον έχει κοντά του και γιατί όχι το ιδανικό θα ήταν να τον ενσωμάτωνε στην όλη προσπάθεια που καταβάλει. Κάτι που αν συμβεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει μία μεγαλύτερη δυναμική στα κέντρα αποφάσεων που τη χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ