OPINIONS

Με οδηγό το ΣΕΦ στο ματς της χρονιάς προς τον τελικό

Με οδηγό το ΣΕΦ στο ματς της χρονιάς προς τον τελικό
Άρης INTIME SPORTS

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για το πιο σημαντικό ραντεβού του Άρη στη φετινή του πορεία που είναι ο νοκ άουτ ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με φόντο τον τελικό και τη διεκδίκηση ενός τίτλου.

Ο Άρης μπορεί την παραμονή των Χριστουγέννων να μην κατάφερε να αποδράσει από το ΣΕΦ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κόντρα στον Ολυμπιακό ωστόσο έχοντας ως οδηγός του αυτό το παιχνίδι πάει στο ματς της χρονιάς του.

Μπορεί ο νοκ άουτ ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ να είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα στις 18:30 της 27ης Δεκεμβρίου, πριν από τα μισά της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και λίγες μέρες πριν από την έναρξης της φάσης του LAST 32 του Eurocup ωστόσο είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Ακόμη και το ματς της χρονιάς στο ΟΑΚΑ. Μπορεί η ήττα να μην ισοδυναμεί με καταστροφή ωστόσο η νίκη θα ισοδυναμεί με την πρόκριση στο τελικό του θεσμού και τη διεκδίκηση ενός τίτλου. Του 22ου στην ιστορία του "Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έλεγε μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αλλαγή σελίδας. Κι αυτό γιατί τρεις μέρες μετά υπάρχει το τζάμπολ του νοκ άουτ ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκού μετά τη μετάθεσή του κατά δύο εβδομάδες για να διεξαχθεί το εξ αναβολής παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Για το λόγο αυτό και η ομάδα του Άρη προγραμμάτισε να παραμείνει στην Αθήνα και να μην επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη μετά τα δύο ντέρμπι που την περίμεναν με τη διοίκηση της ΚΑΕ να συνέβαλε ώστε αυτό να συμβεί οικογενειακώς.

Κι αν ο τεχνικός του Άρη έκανε λόγο για αλλαγή σελίδας μετά την ήττα στο ΣΕΦ και εν όψει ΟΑΚΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να αποτελέσει οδηγό στο δρόμο της πρόκρισης προς τον τελικό. Ακόμη και αν οι παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης έβγαλαν μεγάλο μέρος ενέργειας, ψυχικής και πνευματικής, στο παρκέ του ΣΕΦ "χτυπώντας" μέχρι το 38΄ στα ίσια το παιχνίδι με τα όποια εμπόδια αυτό παρουσίασε. Είτε με το φόρτωμα του Τζερέλ ΜακΝίλ με τρία φάουλ, δύο φάουλ και μία τεχνική ποινή που τον χρέωσε ο Κορομηλάς, που τον έφεραν στον πάγκο και εκτός παιχνιδιού ουσιαστικά από το 1΄:44΄΄ μετά το τζάμπολ. Ένα δεύτερο φάουλ για το οποίο στον Άρη μετά το τέλος του παιχνιδιού υποστήριζαν πως δεν υπήρχε. Ακόμη και όταν ο Άρης ξέφυγε με 36-43 και χρεώθηκε με αυστηρό αντιαθλητικό από τον Σώμο ο Μούρτος και ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 46-43. Ακόμη και από τα παράπονα που είχε ο Πρίφτης από σφυρίγματα του Τζαφλέρη.

Ακόμη και έτσι ο Άρης πάλεψε μέχρι το 38΄ όταν το σκορ ήταν 66-62, σε ένα σημείο όπου σύμφωνα και με τις διαμαρτυρίες του Πρίφτη υπάρχει φάουλ στον Ουάιτ, για να ακολουθήσει το τελικό 76-64 που σίγουρα τον αδικεί ως προς τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού. Ωστόσο η δήλωση του Τζερέλ ΜακΝίλ μετά τη λήξη ότι θα έπρεπε να αντιδρούσε πιο έξυπνα όταν χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ ώστε να γλίτωνε τη τεχνική ποινή αλλά και ότι θα πρέπει να λειτουργήσει πιο έξυπνα στο νοκ άουτ ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ φανερώνει το μέταλλο νικητή που έχει ο φετινός Άρης και τον σεβασμό που έχει κερδίσει από τους αντιπάλους του εντός και εκτός συνόρων.

Όπως και η δήλωση του Ντομινίκ Ουότερς αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο ΣΕΦ. "Πάμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του γιατί θέλουμε το Κύπελλο", που έκανε ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Άρη στην κάμερα του ΟΤΕ TV. Πλέον μετά τα λόγια έρχεται η ώρα της πράξης εν όψει ενός πολύ δύσκολου παιχνιδιού όπως θα είναι για τον Άρη ο νοκ άουτ ημιτελικός του Κυπέλλου το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Σε ένα παιχνίδι όπου η συγκέντρωση που απαιτείται να υπάρχει θα πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερη από όλους στις τάξεις του Άρη.

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του θα θέλει την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου, παρά το γεγονός ότι τρεις μέρες μετά έχει την πρεμιέρα του στο ΤΟΡ 16 της Euroleague με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Κάτι που ίσως μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του Άρη που ωστόσο θα πρέπει να παρουσιαστεί στο 100% της απόδοσής του με μεγάλο απόντα του τον κόσμο του στην περίπτωση που το παιχνίδι γινόταν στη Nick Galis Hall. Όπως είχε γίνει στην πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά με σαφώς διαφορετική λογική και μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.

Όπως και να έχει ο Άρης τέσσερις μέρες πριν αποχαιρετήσει το 2015, που θα έχει να το θυμάται για την έλευση στα διοικητική της ΚΑΕ του Νίκου Λάσκαρη που έχει προλάβει να βάλει τη σφραγίδα του προσφέροντας οικονομική και όχι μόνο ηρεμία, βρίσκεται μπροστά στην πιο μεγάλη του πρόκληση. Στο να προκριθεί στο τελικό του Κυπέλλου υπό το βλέμμα του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ που θα βρίσκεται στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Όπως και στο διπλό επί της ΑΕΚ στις 28 Νοεμβρίου όταν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί της "Ένωσης". Πλέον απομένει να φανεί αν θα κάνουνε το ίδιο και στο εν Ελλάδι του Παναθηναϊκού. Στο χέρι τους είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ