OPINIONS

Με 0/20 τρίποντα και όμως κέρδισε

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην κρίνει πλέον τον πρωταθλητή, ωστόσο απέδειξε και πάλι ότι ξέρει να σπάει καρδιές. ΠΑΟΚ και Άρης κατέθεσαν ψυχή στο παρκέ του PAOK Sports Arena, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν παρά το 0/20 στα τρίποντα. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ήταν ντέρμπι πριν το τζάμπολ του και παρέμεινε μέχρι το τελευταίο άκουσμα της κόρνας. ΠΑΟΚ και Άρης έδωσαν μία ακόμη μάχη που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Σε ένα σουτ. Σε αυτό του Τζόρνταν Σάιμπερτ 22,4" πριν το τέλος και στο άστοχο λέι απ του Τζαμόν Γκόρντον στα 8".

Και όμως ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής αν και είχε 0/20 τρίποντα, αφού ο Άρης δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά που είχε χτίσει στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και έχασε. Ο "Δικέφαλος" ήταν ο νικητής χάρη στην άμυνά του και τη δύναμη που πήρε από τους φιλάθλους του που βρέθηκαν στις κερκίδες ενώ στο στρατόπεδο των "κιτρίνων" καλούνται να ξεχάσουν γρήγορα τη δεύτερη φετινή ήττα σε τοπικό ντέρμπι στο βωμό του τελικού του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια με οδηγό της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου την σκυλίσια άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του. Μία άμυνα στην οποία στηρίχτηκαν μέχρι τέλους για να φθάσουν στην ανατροπή του σκορ και τη νίκη και δεν παρέκκλιναν αυτής σε κανένα σημείο.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του είχανε 0/20 τρίποντα. Δηλαδή τα "έσπασαν" έξω από τη γραμμή των 6,75μ. με όλη τη σημασία της λέξης . Τι κι αν δεν έβρισκαν στόχο από το ξεκίνημα όταν και κυνηγούσαν στο σκορ από πολύ νωρίς δεν το έβαλαν κάτω. Ακόμη και όταν πήγανε το παιχνίδι σε μία τεντωμένη κλωστή εκεί αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι. Δεν τους τιμώρησε όμως κιόλας παρά το ότι ο Άρης ξεκίνησε με 5/5 και πήγε στα αποδυτήρια με 6/10 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι γιατί είχε στην άκρη του πάγκου του τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο έμπειρος τεχνικός που έχει φάει με το κουτάλι αυτά τα παιχνίδια δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο όσο και αν ξεφύσηξε και στο τέλος δικαιώθηκε. Μπορεί να μην φορούσε σορτσάκι ωστόσο ήταν σαν να βρισκόταν δίπλα στο αυτί καθενός από τους πέντε που είχε μέσα στο παρκέ και τους συμβούλευε.

Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει στη φετινή κανονική διάρκεια της Stoiximan.gr Basket League τον ΠΑΟΚ παρά το ότι παρουσιάστηκε αποφασισμένος να το κάνει πράξη. Στο τέλος όμως ηττήθηκε όπως και στο παιχνίδι του Α΄ γύρου στην κατάμεστη Nick Galis Hall. Σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας για τους φιλάθλους του που πλέον περιμένουν πως και πως σε δύο εβδομάδες το τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει παρά το προβάδισμα που έχτισε είτε στο πρώτο, είτε στο δεύτερο είτε ακόμη και στο τέταρτο δεκάλεπτο γιατί οι παίκτες του επέμεναν σε σουτ τριών πόντων. Μπορεί η πίεση από το ξεκίνημα σχεδόν να ήταν με τον ΠΑΟΚ που κυνηγούσε στο σκορ αλλά οι "κίτρινοι" εκεί. Φρόντιζαν να έχουνε τη δική τους επιμονή. Η μπάλα πήγε ελάχιστα μέσα στη ρακέτα στον Καββαδά και ακόμη λιγότερο στον Τζάκσον που σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να αποτελεί φόβητρο.

Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι που τόσο πολύ ήθελε γιατί δεν άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ. Μία πίεση που ήταν αναμενόμενο πως θα υπάρξει και το ήξερε ο Δημήτρης Πρίφτης που έδωσε το δικό του αγώνα από την άκρη του πάγκου. Παρόλα αυτά δεν κατέστη δυνατό να διατηρηθεί ο ρυθμός που είχε επιβληθεί στα δύο πρώτα δεκάλεπτα μέσα από την άμυνα και την ευστοχία στα τρίποντα που δεν είχε όμως συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία νίκη που σίγουρα του δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια. Απομένει να φανεί και αν θα ενισχυθεί γιατί ο Μιλιένοβιτς ήταν παρών απών στο ρόστερ και ο Τσόχλας σήκωσε όλο το βάρος στην οργάνωση του παιχνιδιού αλλά και στο σκοράρισμα καταφέρνοντας να τα πάει περίφημα με συμπαραστάτη του τον Κόνιαρη. Σίγουρα ο Μαρκόπουλος θα ήθελε να έχει έναν ακόμη παίκτη στη διάθεσή του, όπως μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Μαργαρίτη, με τη διοίκηση της ΚΑΕ να αποφασίζει σχετικά.

Την ίδια ώρα ο Άρης μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο τελικό του Κυπέλλου προχώρησε σε δύο αλλαγές. Έφερε τον Τζάκσον που δεν είναι Μπάκνερ και τον Γκόρντον που θέλει τον χρόνο του, που όμως δεν υπάρχει, και που ο Πρίφτης είναι βέβαιο πως θα ήθελε να έχει νωρίτερα. Έστω και δύο μέρες. Και αν το παιχνίδι κρίθηκε στο θέλω μέσα στο παρκέ του PAOK Sports Arena σίγουρα στον Άρη δεν έκανε και τόσο καλό όλη αυτή η φασαρία για το που τελικά θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό που είναι βέβαιο ότι το ραντεβού της 18ης Φεβρουαρίου στη Nick Galis Hall είναι το παιχνίδι της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ