OPINIONS

Ασπίδα από τον Τζόρτζεβιτς στον Παππά

Ασπίδα από τον Τζόρτζεβιτς στον Παππά
Παππάς Τζόρτζεβιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο τρόπος που ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς συμπεριφέρεται στον Νίκο Παππά δείχνει πως σέβεται τον ίδιο και την επένδυση του Παναθηναϊκού.

Το πιο απλό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα ήταν να συνεχίσει με τον Νίκο Παππά στην ομάδα του Παναθηναϊκού αν πραγματικά ήθελε να τον "τελειώσει". Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα τον διατηρούσε στο σύνολο, θα τον χρησιμοποιούσε στα παιχνίδια σε Ελλάδα και Euroleague που έπονται και θα τον εξέθετε περισσότερο στα μάτια των συμπαικτών και των φίλων της ομάδας.

Ο Τζόρτζεβιτς όμως δεν το έκανε. Πολύ απλά γιατί έχει μέσα του το DNA του παίκτη, ακόμη κι αν έχουν περάσει κάτι παραπάνω από 10 χρόνια που έπαψε να φοράει τη φανέλα και το σορτσάκι. Και δη της ιταλικής Ολίμπια Μιλάνο -και ακολούθως έκατσε στον πάγκο της. Κάτι που σημαίνει πως από την πρώτη στιγμή που έπαψε να είναι ο "εγκέφαλος" της ομάδας που αγωνιζόταν δεν έπαψε να γεύεται σε καθημερινή βάση τη μυρωδιά των αποδυτηρίων.

Εκτός αυτού, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ως πλέι μέικερ, μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά ειδικότερα την ψυχολογία του παίκτη. Πόσω μάλλον ενός γκαρντ και στην προκειμένη περίπτωση του Νίκου Παππά που μπορεί να τον γνώριζε ως αντίπαλο, αλλά από το καλοκαίρι τον ζει σε καθημερινή βάση. Κι όχι μόνο τον ίδιο αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε από τα περσινά playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος, όντας σε ανοιχτή γραμμή με το ιατρικό τιμ της ομάδας.

Τις τελευταίες μέρες είναι αλήθεια πως είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από τη σχέση του Τζόρτζεβιτς με τον Παππά . Κι όχι μόνο για αυτή αλλά και ως προέκτασή της για την απόφαση του Σέρβου τεχνικού να τον θέσει εκτός ομάδας και ακόμη περισσότερο να εισηγηθεί το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό. Κάτι όμως που δεν ισχύει με δεδομένο ότι ο διεθνής γκαρντ συνεχίζει να δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έχοντας την εκτίμηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Κάθε προπονητής που θέλει να... ξεμπερδεύει με έναν παίκτη, έχει πολύ απλό τρόπο για να τα καταφέρει. Τον εκθέτει. Με κάθε τρόπο. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει και ο Τζόρτζεβιτς στην περίπτωση του Παππά. Αντ' αυτού ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τον δρόμο της ειλικρίνειας με τον διεθνή γκαρντ. Μίλησε μαζί του, του ξεκαθάρισε πως δεν θα τον έχει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα μέχρις ότου ετοιμαστεί, και είναι πάλι σε κατάσταση που θα μπορεί να βοηθήσει πρώτα τον εαυτό του, και εν συνεχεία την ομάδα του Παναθηναϊκού.

"Δεν είναι σε καλή κατάσταση για να βρίσκεται στην ομάδα αυτή τη στιγμή, δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Ελπίζω να επιστρέψει καλύτερος. Το γιατί προπονείται ατομικά, είναι κάτι για το οποίο έχουν ενημερωθεί τόσο ο παίκτης όσο κι η διοίκηση", τόνισε σε σχετική ερώτηση για τον Παππά παραμονή του παιχνιδιού με την τουρκική Αναντόλου Εφες . Μαλιστα σε νέα ερώτηση που έγινε σχετικά με το τι σημαίνει αυτή η απόφαση, ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού διευκρίνισε: "Ο σύλλογος είναι πάνω από κάθε άτομο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι κι ας αφήσουμε αυτή την κουβέντα".

Την ίδια ώρα μπορεί να πει κάποιος πως ο Παναθηναϊκός έχασε έναν παίκτη. Και δη τον Νίκο Παππά. Η ουσία του πράγματος όμως είναι πως από κάτι τέτοια τον κερδίζεις εν όψει της επικείμενης επιστροφής του. Του δείχνεις ότι τον σέβεσαι και τον εκτιμάς ως άνθρωπο και παίκτη, του δίνεις χρόνο να φτιάξει το σώμα του ώστε 100% έτοιμος τη φορά αυτή να επιστρέψει στη δράση και να βοηθήσει ουσιαστικά για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Τζόρτζεβιτς εν ολίγοις λειτούργησε με τη λογική να προστατεύσει την επένδυση του Παναθηναϊκού. Δεν "τελείωσε" τον Παππά ως μέλος του ρόστερ του κι αυτό λέει πολλά. Τόσο για τον "Σάλε" και της λογική που έχει ως άνθρωπος και τεχνικός, παρά το γεγονός ότι προ ημερών εισηγήθηκε την απόκτηση του Μαρκίζ Χέινς. Ενός Αμερικανού που μόνο ελεύθερος δεν ήταν καθώς δεσμευόταν με συμβόλαιο με την ιταλική Σάσαρι με τη διοίκηση της ΚΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες να κατέβαλε το ποσό των 100.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας.

Επί του παρόντος και ο Παππάς παρά τη δίψα του να επιστρέψει στη δράση, όπως ενδεχομένως να ήταν και η αιτία που τον άφησε και πάλι εκτός ομάδας, καλείται να λάβει το μήνυμα. Να δουλέψει και τρέχοντας με τον χρόνο να αποδείξει στον Τζόρτζεβιτς ότι πρέπει να τον υπολογίζει εν όψει του φινάλε της αγωνιστικής περιόδου γνωρίζοντας ότι το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι. Και δικαιολογημένα αφού μπροστά του θα έχει πλέον εκτός από τον Τζέιμς Φελντέιν και τον Μαρκίζ Χέινς σε συνδυασμό με τη λογική του "Σάλε" να έχει ταυτόχρονα στην πεντάδα τους Νικ Καλάθη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οπότε αυτό που προέχει επί του παρόντος για τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη επί της Αναντόλου Εφές στο ΟΑΚΑ στο φινάλε του Α' γύρου του ομίλου του ΤΟΡ 16 της Euroleague στο κυνήγι της πρόκρισης στην προημιτελική φάση στο δρόμο προς το Final Four του Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ