OPINIONS

Αφού πήρε άριστα τώρα ψάχνει το ΤΟΡ 5

Αφού πήρε άριστα τώρα ψάχνει το ΤΟΡ 5
Πρίφτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο Δημήτρης Πρίφτης αφού αρίστευσε με τον Άρη στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ καλείται στα playoffs να κάνει πράξη το ΤΟΡ 5 ώστε να πετύχει τον επόμενο στόχο πριν την ανακοίνωση της παραμονής του.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία του Δημήτρη Πρίφτη με τον Άρη στη φετινή κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κρίνεται ως άκρως πετυχημένη. Και με την κατάκτηση της 3ης θέσης αλλά και με την κατάκτηση των 20 νικών αλλά η χρονιά ακόμη δεν τελείωσε.

"Το ρεκόρ επιβεβαιώνει την δουλειά, την προσπάθεια, τον τρόπο που εργαστήκαμε όλη την σεζόν, την προσπάθεια των παικτών, του σταφ. Αλλά η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, θα έλεγα είναι σα να μην έχει γίνει τίποτα στο σημείο που βρισκόμαστε. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε κάνει όλη την χρονιά, για αυτό και το σημείο είναι κομβικό".

Τάδε έφη ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Σαββατιάτικου παιχνιδιού με τον Κολοσσό Ρόδου στη Nick Galis Hall και τελευταίο της κανονικής διάρκειας της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το τελευταίο πριν το επόμενο. Το πρώτο στην πρεμιέρα των playoffs κόντρα στην Κηφισιά στη Nick Galis Hall δίνοντας το στίγμα του εν όψει της συνέχειας της φετινής χρονιάς. Εκεί όπου ο Άρης στο νέο πρωτάθλημα που τον περιμένει όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια για διόρθωση λαθών σε βάθος χρόνου καλείται να διατηρήσει την εικόνα που κέρδισε τον απαιτητικό του κόσμο και να διατηρήσει τουλάχιστον την 3η θέση στη τελική κατάταξη.

Ο Άρης υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη επανέλαβε ότι και την αγωνιστική περίοδο 1992-1993. Να τελειώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 20 νίκες. Να πάρει άριστα και να αγγίξει για μία νίκη το ρεκόρ της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007 των 21 νικών που αποτελεί και το ρεκόρ του στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Σε μία κανονική διάρκεια όπου ο Άρης με το εντός έδρας 11-2 επανέλαβε ότι και την αγωνιστική περίοδο 2003-2004, 2006-2007 και 2008-2009.

Πλέον ο Δημήτρης Πρίφτης με τους συνεργάτες του και τους παίκτες του καλούνται να ψάξουν μετά το άριστα της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ώστε η φετινή χρονιά να χαρακτηριστεί ως πετυχημένη. Κι αυτό γιατί άπαντες θυμούνται πάντα το φινάλε όπως σε όλα στη ζωή. Κάτι που για να γίνει θα πρέπει ο Άρης να προσθέσει πέντε συγκεκριμένα ροζ φύλλα αγώνα και να κάνει το δικό του ΤΟΡ 5 στα playoffs.

Μία πεντάδα που μπορεί να τον οδηγήσει είτε στην υπέρβαση της παρουσίας του στους τελικούς για πρώτη φορά από την ίδρυση των playoffs είτε στην κατάκτηση της 3ης θέσης της τελικής κατάταξης. Αυτή προκύπτει από εξής διπλό σενάριο για τον Άρη. Βασικά τα δύο από τα πέντε ροζ φύλλα αγώνα αφορούν την πρόκριση επί της Κηφισιάς με πλεονέκτημα έδρας με τα δύο από τα τρία αν χρειαστούν παιχνίδια της σειράς του Α΄ γύρου των playoffs να διεξάγονται στη Nick Galis Hall. Εκεί όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων της που όσο περνούσε η χρονιά γινόταν ολοένα και πιο ένθερμη και όχι μόνο στα ντέρμπι με τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Κάτι που φαίνεται και μέσα από τη διάθεση των εισιτηρίων αλλά και από το ρεκόρ 11-2 στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και συνολικά 20-2 συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου (σ.σ. με την πρόκριση επί της ΑΕΚ) και του Eurocup (8-0).

Ακολούθως και μετά την πρόκριση στην ημιτελική φάση ο Άρης θα κληθεί στους δύο γύρους που θα έχει μπροστά του, ημιτελικούς και τελικούς οποιονδήποτε από τους δύο, να ψάξει άλλα τρία. Αυτά που είτε θα τον οδηγήσουν στους τελικούς ή αυτά που αν δεν έρθουν μέσα από τους μικρούς τελικούς να πάρει την 3η θέση της τελικής κατάταξης. Θέση που αγνοεί από την αγωνιστική περίοδοι 2006-2007 και που ουσιαστικά αποτελεί το next big thing. Και πολύ περισσότερο όχι μόνο της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης και του ισχυρού άνδρα της Νίκου Λάσκαρη αλλά και του προπονητή της ομάδας Δημήτρη Πρίφτη.

Σε ένα ακόμη στοίχημα ουσιαστικά που καλείται να κερδίσει ο Έλληνας τεχνικός. Όπως αυτό της προόδου σε σχέση με την περσινή χρονιά, που ήταν επιβεβλημένη δεδομένου της ανόδου του μπάτζετ μετά την έλευση του Νίκου Λάσκαρη που αποτελεί οικονομική εγγύηση για όλο το τμήμα του μπάσκετ. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπως των playoffs όπου ο Δημήτρης Πρίφτης έκρινε πως δεν έπρεπε - ακόμη και τώρα - να διαταράξει τη χημεία της ομάδας του. Εν ολίγοις να μην αλλάξει τον Σλάβεν Τσούκοβιτς συνεχίζοντας να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Σέρβου φόργουορντ όπως έκανε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ακόμη και στο διάστημα που αμφισβητήθηκε ή που τραυματίστηκε.

Μία απόφαση για μη αντικατάσταση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς που στηρίχθηκε την ίδια ώρα που οι δύο βασικοί ανταγωνιστές του Άρη στο κυνήγι της 3ης θέσης, οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενισχύθηκαν. Η μεν ΑΕΚ ακόμη και πάνω στο νήμα με την απόκτηση του Νιγηριανού σέντερ Μάικλ Έρικ και ο δε ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ Κιθ Κλάντον. Αντί αυτού ο Δημήτρης Πρίφτης επέμεινε στη λογική ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Και έχει απόλυτο δίκιο με τον Άρη στο θέλω του να μην διαταράξει τη χημεία του συνόλου του και πλέον καλείται να αξιοποιήσει τη Nick Galis Hall ώστε να φθάσει τουλάχιστον στην επίτευξη του βασικού του στόχου στο φετινό πρωτάθλημα. Της 3ης θέσης που θα του επιτρέψει να ανέβει ένα σκαλοπάτι σε σχέση με πέρσι και όχι μόνο.

Κι αν ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ο Νίκος Λάσκαρης φαίνεται να είναι της λογικής - και καλά κάνει - ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει τον προπονητή της. Και με δεδομένη την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Δημήτρη Πρίφτη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ακόμη και στο δύσκολο διάστημα του Ιανουαρίου - με τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και τους αποκλεισμούς από το Κύπελλο Ελλάδος και τη συνέχεια του Eurocup - να προχωρήσει στην ανακοίνωση της παραμονής του τουλάχιστον και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μία συμφωνία που όπως φημολογείται υφίσταται αλλά δεν επιβεβαιώνεται για τους λόγους που οι δύο άντρες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν. Εκτός και αν όντως δεν υφίσταται ακόμη κάτι το δεδομένο παρά την θετική διάθεση που υπάρχει. Όπως και να έχει το ιδανικό για τον Άρη θα είναι η διατήρηση του Έλληνα τεχνικού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως επιβράβευσή του για την επίτευξη των στόχων που είχανε οριοθετηθεί με τον Νίκο Λάσκαρη μόνο δικαιωμένος να αισθάνεται τόσο για την επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι για την παραμονή του αλλά και της αμέριστης στήριξής του στο πρόσωπό του.

Ένα ερώτημα ωστόσο που δεν θα αργήσει να απαντηθεί καθώς ο Ιούνιος πλησιάζει με κανέναν από τους δύο να μην θέλει να εξελιχθεί σε σίριαλ του καλοκαιριού. Από τη μία ο Νίκος Λάσκαρης ώστε να μην μείνει πίσω ο σχεδιασμός της νέας ομάδας για τη συμμετοχή της σε Ελλάδα και Champions League της FIBA και από την άλλη ο Δημήτρης Πρίφτης που έχει μπροστά του τις υποχρεώσεις του με την Εθνική μας ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο 4-10 Ιουλίου με φόντο την πρόκριση της "επίσημης αγαπημένης" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 6-21 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ