OPINIONS

Πολύ από ντέρμπι... και ολίγον από Γενική Συνέλευση

Πολύ από ντέρμπι... και ολίγον από Γενική Συνέλευση
INTIME SPORTS

Το τραπέζι του Καραγκούνη έχει αλλάξει το κλίμα και την ψυχολογία στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού και ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο των πράσινων ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ έφερε τριγμούς στο οικοδόμημα του Παναθηναϊκού και έριξε τη ψυχολογία των πράσινων στα... τάρταρα καθώς κανείς στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού δεν περίμενε ένα στραβοπάτημα.

Ναι ήταν ένα ντέρμπι και το ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά όλοι πίστευαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα καθάριζαν αυτό το ματς και εν συνεχεία θα έρχονταν τα δύσκολα κόντρα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Για αυτό και η ήττα αυτή και μάλιστα μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση επηρέασε άπαντες στον Παναθηναϊκό.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αυτός που την Τρίτη με μια πωρωτική ομιλία προσπάθησε να ανεβάσει τους παίκτες του ζητώντας να δείξουν τα "καρύδια" τους και εν μέρει τα κατάφερε.

Και αυτό φάνηκε στο τραπέζι που έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης την Πέμπτη το μεσημέρι. Ο "Τυπάρας" χρόνια στα γήπεδα είδε πως τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του έχουν ανάγκη από μια κίνηση που θα τους έφερνε πιο κοντά και θα τους ανέβαζε και άλλο την ψυχολογία ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Καθώς μην γελιόμαστε αν ο Παναθηναϊκός δεν κερδίσει την Κυριακή τότε λέει αντίο στον φετινό τίτλο ενώ με νίκη θα έχει και πάλι κατά πολύ την τύχη στα χέρια του.

Όσοι ξέρουν λοιπόν και ζουν την ομάδα έχουν να πουν πως αυτό το τραπέζι που έκανε ο Καραγκούνης στους συμπαίκτες του αλλά και στο τεχνικό επιτελείο το μεσημέρι της Πέμπτης έφερε και πάλι το καλό κλίμα και την καλή ψυχολογία στα πράσινα αποδυτήρια.

Και αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο όπλο των πράσινων τη Κυριακή το βράδυ κόντρα σε μια ΑΕΚ που βρίσκεται και αυτή σε κακή κατάσταση αλλά σε αντίθεση με το Τριφύλλι παίζει χωρίς τόσο μεγάλο άγχος καθώς ο αγώνας της Κυριακής δεν είναι για τους γηπεδούχους "do or die" σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό.

Το αγωνιστικό κομμάτι

Εκτός βέβαια από το ψυχολογικό κομμάτι ρόλο φυσικά θα παίξει και το αγωνιστικό και εκεί ο Ζεσουάλδο Φερείρα δείχνει ότι με μια μόνο αλλαγή θα εμπιστευτεί το σχήμα με το οποίο ξεκίνησε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αφήνοντας δηλαδή στον πάγκο τον Τοτσέ και παίζοντας και πάλι χωρίς φορ αλλά με δυο πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές στην κορυφή της επίθεσης θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αργή άμυνα της ΑΕΚ.

Σίγουρα η σκέψη του Φερέιρα έχει λογική και σίγουρα αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα το πως προετοιμάζει ένα παιχνίδι και πως μπορεί να το πάρει.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ όμως και κυρίως το πρώτο του μέρους όπου το Τριφύλλι ουσιαστικά δεν απείλησε εκτός από μια φάση έπρεπε να τον προβληματίσει για το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει ένα καθαρόαιμο φορ. Όχι κατ' ανάγκη τον Τοτσέ αλλά ακόμη και τον Πετρόπουλο.

Έναν παίκτη που θα ήταν η κολόνα του Τριφυλλιού στην επίθεση. Που θα απασχολούσε την άμυνα και θα γέμιζε την περιοχή. Έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να πάρει την μπάλα και να την "σπάσει" σε όσους θα έρχονταν από πίσω. Ότι έλειπε δηλαδή από το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ίσως ακόμα και η σκέψη που έχει για χρησιμοποίηση του Νίνη ακόμη και στο αρχικό σχήμα να μην είναι τόσο κακή αλλά η ενδεδειγμένη από τη στιγμή που θα απουσιάσει ο Λέτο. Ο Παναθηναϊκός θέλει στην ενδεκάδα του όσο το δυνατόν απρόβλεπτους ποδοσφαιριστές κόντρα στην ΑΕΚ και ο Νίνης είναι ένας εξ αυτών.

Φυσικά προπονητής υπάρχει, βλέπει και κρίνει και τα υπόλοιπα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Υ.Γ. Το πλατύ χαμόγελο του Ανδρέα Βγενόπουλου μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης μπαίνοντας στο αμάξι του για να φύγει από τα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο την ικανοποίηση του για τα όσα είχαν συμβεί εντός της αιθούσης. Ο "Mr MIG" από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ούτε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ούτε κανείς ο οποίος να διαφωτίσει το θέμα της ΓΗΠΕΛ βγήκε κερδισμένος 100-0 από τη συνέλευση της Παρασκευής.

Υ.Γ.1 Ο Αδαμάντιος Πολέμης μπορεί να βάλει πολλά περισσότερα χρήματα από ότι το ποσοστό του στην Α.Μ.Κ. συνεισφέροντας μέχρι 1 εκ. ευρώ (αυτό είναι το ταβάνι του) αλλά η συμπεριφορά ανθρώπων όπως ο Ξυλάς, ο Νίκας και ο Δάβαρης που θα κάνουν πίσω τον έχει πειράξει αρκετά.

Υ.Γ.2 Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης δεν μπήκα μέσα στην αίθουσα άλλα έκατσα έξω για να συζητήσω με τον κόσμο και να δω την αύρα που επικρατεί. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας τους. Την αγαπάνε και την πονάνε και δεν θέλουν κανείς να τους κοροϊδεύει και μάλιστα μπροστά τους. Αυτό φαίνεται όμως ότι οι πιο πολλοί μέτοχοι και κυρίως ο μεγαλομέτοχος δεν το έχει καταλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ