OPINIONS

Το φιάσκο της χρονιάς

Το φιάσκο της χρονιάς
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τερματίσαμε που λένε και οι πιτσιρικάδες στα social media…Το παραξηλώσαμε και δεν πάει άλλο, γράφει ο Πάνος Βόγλης για τη συνάντηση των "μεγάλων" με τον Σταύρο Κοντονή που δεν έγινε ποτέ.

Στη χώρα που ζούμε έγινε και αυτό. Συγκαλεί ο αρμόδιος Υπουργός, έκτακτη σύσκεψη με επικεφαλής τον ίδιο και προσκεκλημένους τους τέσσερις ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ. Θέμα, να βρεθεί μία λύση επιτέλους στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς να βρεθεί όμως, όταν αμέσως ο ένας (Αλαφούζος) δηλώνει πως δεν θα παραστεί γιατί « θεωρεί άνευ ουσίας και προσχηματική την όποια κουβέντα γίνει» και στον άλλον (Μαρινάκη) δεν επιτρέπεται από την Εισαγγελία να πάει διότι «έχει επιφυλάξεις αν πρέπει κτλ» .

Και φυσικά μετά κάνουν πίσω οι Μελισσανίδης , Σαββίδης και αίφνης εμφανίζεται ο Αλαφούζος και λέει πως « χωρίς τον Μαρινάκη, μπορεί και να πάω».

Έπος. Και εμείς περιμένουμε με όλο αυτό το σκηνικό να βρεθεί λύση και να προχωρήσει παρακάτω, σε πιο καλές ημέρες το πρωτάθλημα, το κύπελλο, η ΕΠΟ, η Σούπερλιγκα και λοιποί συγγενείς. Πλάκα κάνουμε; Εδώ δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι βασικοί υπεύθυνοι για τα καλά και τα κακά του χώρου. Δηλαδή ο Υπουργός και οι Big-4. Συγγνώμη Υπουργέ μου, αν και σε κάποιες κινήσεις σας συμφωνώ και υπερθεματίζω, τώρα αρχίζω και πιστεύω πως και εσείς δύσκολα μπορείτε να κάνετε τίποτα. Όσο καλές προθέσεις και αν έχετε (αν έχετε φυσικά), τα χέρια σας είναι δεμένα. Ή μήπως κάνω λάθος;

Να λογικευτούμε λίγο. Μόνος σας δέσατε τα χέρια σας με αυτή την άνευ ουσίας πρόσκληση για συνάντηση. Καταρχάς οι άνθρωποι δε θέλουν να τα βρουν. Τι να κάνουμε τώρα; Ποιος έχει δίκιο, ποιος άδικο, ουδεμία σημασία έχει αυτή τη στιγμή.

Από τη στιγμή που δεν θέλουν, ξεκινάει το πρώτο πρόβλημα. Και φυσικά έπρεπε να σκεφτείτε πως με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, πιθανώς να υπάρξει και νομικό θέμα. Άλλωστε είχατε πρόσφατα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Λίγκας. Ο Μαρινάκης δεν ήταν εφικτό να πάει και ο Αλαφούζος αρνήθηκε να πάει.

Ως Υπουργός δεχθήκατε μεγάλο επικοινωνιακό χτύπημα και αν ο στόχος ήταν το επικοινωνιακό, πήρατε μηδέν. Αν ήταν η ουσία, τότε δεν πειράζει, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Μη σας πω ότι τώρα με ότι έγινε, η δουλειά σας διευκολύνεται κατά πολύ. Θα πάρετε τις αποφάσεις που θέλετε, χωρίς να μπορεί να σας πει κάποιος « μα δε μας φώναξες να μιλήσουμε, να πούμε την άποψη μας».

Αν και δε νομίζω η Θάτσερ μετά το Χέιζελ να φώναξε κανέναν παράγοντα να τον ρωτήσει τι θα κάνει. Το πήρε απόφαση, το έκανε, συνυπολόγισε το κόστος και η ζωή συνεχίστηκε (καλύτερα τελικά για τους Άγγλους και χειρότερα για όσους δεν τολμούν).

Μετά από το «φιάσκο Κοντονή», ένας δρόμος υπάρχει να δούμε αν μπορεί να γίνει τίποτα σωτήριο στο ποδόσφαιρο μας. Οι «πράξεις Κοντονή». Φτάνει με τις (αποτυχημένες) συσκέψεις, τα επικοινωνιακά εφέ, τον χαρτοπόλεμο των ΠΑΕ και όλα τα αχρείαστα που παρακολουθούμε τόσο καιρό. Υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση κύριε Υπουργέ; Να το δούμε. Εφαρμόστε το και θα κριθείτε γι’ αυτό. Καλύτερα να κριθείτε για πράξεις (λογικές όμως, όχι πυροτεχνήματα), παρά για λόγια, ευχές, συσκέψεις και κόντρες με ΠΑΕ, παράγοντες, επιχειρηματίες, FIFA, UEFA.

Η αποτυχία του σήμερα, μπορεί να γίνει αυριανή επιτυχία. Αρκεί να έχετε ρεαλιστικό πλάνο και όρεξη για υλοποίηση του. Αν φοβηθείτε και εσείς το πολιτικό κόστος και τα γνωστά που ακούμε 30 χρόνια τώρα, τότε καλό Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:

Stop από Ντογιάκο στον Μαρινάκη

Απορίες για το τάιμινγκ του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών

Δεν πάει ούτε ο Μελισσανίδης στη συνάντηση

Δεν πάει ο Σαββίδης στη συνάντηση

Οριστικό: Ματαιώνεται η συνάντηση Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη

Photo Credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ