OPINIONS

Τι έχει πάθει η Σίτι;

Τι έχει πάθει η Σίτι;

"Ο Πεπ δουλεύει με ρόστερ που δεν του αρέσει και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Σίτι, η οποία κατρακύλησε εκτός θέσεων Τσάμπιονς Λιγκ", σύμφωνα με τον Πάνο Βόγλη.

Επειδή ο Γκουαρδιόλα έχει πολλούς haters, όπως λένε και οι πιτσιρικάδες, αυτή την περίοδο στο νησί και όχι μόνο, πιο πολύ και από εκείνους που χαίρονται για την Τσέλσι, ακούγονται οι…φωνές εκείνων που νιώθουν πως δικαιώνονται με την καθίζηση της Μάντσεστερ Σίτι.

Φωνές πανηγυρισμών φυσικά και μάλιστα έξαλλων, διότι πιστεύουν πως ο Ισπανός έχει τουπέ, δεν είναι ο καλύτερος τεχνικός του κόσμου, όπως υποστηρίζουν αρκετοί (ανάμεσα τους και ο γράφων) και τελικά θα φανεί πόσο…απάτη είναι στο απαιτητικό αγγλικό πρωτάθλημα.

Και εδώ και 45 ημέρες το έργο κυλάει όπως ακριβώς το είχαν στο μυαλό τους όσοι δε συμπαθούν τον 45χρονο Ισπανό προπονητή.

Κάτι πάει λάθος στο "Etihad"

Μπορεί να βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της, όμως είναι εμφανές πως κάτι πάει λάθος στην ομάδα που χτίζει από το καλοκαίρι ο Πεπ. Και δεν εντοπίζεται μόνο στην άμυνα το πρόβλημα, αλλά σε όλες τις γραμμές. Παίκτες με τόση ποιότητα να τρώνε 4 γκολ από τη Λέστερ, άλλα 4 από την Έβερτον, τρία από την Τσέλσι, να μην κάνουν φάση στη Λίβερπουλ και τελικά να χάνουν με 1-0 και το περασμένο Σάββατο να προηγούνται 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο και ούτε αυτό το προβάδισμα να μην κρατούν κόντρα στην Τότεναμ; Το τελικό 2-2 ήρθε σαν ήττα στο «Etihad» και ο προβληματισμός μεγαλώνει.

Θα τα καταφερει ο Γκουαρδιόλα ή θα φύγει σαν αποτυχημένος; Καλό ερώτημα, πάρα πολύ δύσκολη απάντηση. Τώρα που μιλάμε η Σίτι είναι 5, δηλαδή όχι τίτλο δε βλέπει, αλλά ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ δε βγαίνει. Και το παράδοξο στην υπόθεση είναι πως συνήθως ομάδες που χτίζονται σε καινούρια βάση, με διαφορετική φιλοσοφία, χρειάζονται χρόνο. Στην αρχή ξεκινούν μουδιασμένα, με γκέλες και στην πορεία βρίσκουν ρυθμό και παίρνουν αποτελέσματα. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Το ρόστερ έδειξε εντυπωσιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα, έπαιξε «ποδόσφαιρο Γκουαρδιόλα» από νωρίς και στην πορεία άρχισε να χάνει λάδια.

Ο εκνευρισμένος Πεπ

Βέβαια σε κανένα σημείο της σεζόν δεν είχε πειστική πορεία, καθώς υπήρξαν μεγάλα σερί με αρνητικά αποτελέσματα, απλώς έβλεπες την ποιότητα ποδοσφαίρου και τις ευκαιρίες που δημιουργούσε και έλεγες «είναι θέμα χρόνου να ρολάρει στο φουλ και να έρθουν οι μεγάλες νίκες».

Αμ δε. Ο Γκουαρδιόλα έχει πρόβλημα. Επιστράτευσε κάποια στιγμή μέχρι και τον…παλαίμαχο Γιάγια Τουρέ, προσπάθησε να περάσει μήνυμα στον Αγουέρο πως δεν θα παίζει αν δεν κάνει όσα του ζητάει, ανακάτεψε την άμυνα μπας και βγάλει άκρη, πάλι τίποτα.

Ο εκνευρισμός του έκδηλος, δε δέχεται την αμφισβήτηση από τον Τύπο και παρά το γεγονός πως και στο Μόναχο άκουγε διάφορα, λόγω της αποτυχίας στην Ευρώπη, στην Αγγλία νιώθει μεγάλη πίεση και αντιδρά σαν τον…Μουρίνιο.

Ρόστερ εκατομμυρίων, που δεν "κάνει"στον προπονητή

Το βασικό πρόβλημα του Πεπ, είναι το ρόστερ που διαθέτει. Δεν του αρέσει σε μεγάλο βαθμό και αν μπορούσε να θα το άλλαζε ακόμη ένα 30%. Η μοναδική ουσιαστική παρέμβαση του το καλοκαίρι ήταν ο Στόουνς και η απομάκρυνση του παρωχημένου Τζο Χαρτ. Αρκούν; Όχι, αλλά δε μπορεί να αποτελούν και δικαιολογία για αυτή την εικόνα. Λείπει η χημεία από τη Σίτι, λείπει το δέσιμο με τους παίκτες, μάλλον δεν πείθονται πως με όσα τους διδάσκει στις προπονήσεις, θα φτάσουν στο στόχο τους. Μπλέξιμο.

Ομολογώ δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να υπάρχει, πάντως αγωνιστικά δεν εξηγείται αυτό που βλέπουμε. Ομάδα χωρίς χαρακτήρα, με ψυχολογική κατάρρευση μετά από ένα κακό ξεκίνημα σε ένα ματς. Αυτή είναι ομάδα Γκουαρδιόλα; Αποκλείεται.

Κατοχή μπάλας 60,3% και όμως χάνει "σβηστά"

Ομάδα με κατοχή μπάλας 60,3% ως τώρα, ακρίβεια πάσας 84,3% και 16,2 ευκαιρίες ανά αγώνα, δε γίνεται να δέχεται αυτές τις σφαλιάρες. Και όμως γίνεται και ίσως η εξήγηση να έρθει στο τέλος της σεζόν. Αν δηλαδή μείνει ο Πεπ και αποφασίσει ανακατατάξεις στο ρόστερ. Τότε θα φανεί ποιοι δεν του έκαναν εφέτος και τι θα θελήσει να διορθώσει.

Πάντα η πρώτη σεζόν είναι αναγνωριστική, αλλά οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες της Σίτι μετά από χρόνια αποφάσισαν να επενδύσουν στην άκρη του πάγκου και όχι σε αστέρες του χορταριού. Και περιμένουν απόσβεση.

Αν ήμουν διοίκηση της Σίτι φυσικά και θα στήριζα τον Ισπανό. Το μόνο ανησυχητικό είναι οι δηλώσεις του ίδιου πως «μη με πρήζετε, δε θα μείνω για πάντα εδώ, θα σταματήσω την προπονητική σύντομα», σε ελεύθερη μετάφραση. Αν δε βρει κίνητρο, θα χάσει το στοίχημα. Αν βρίσκει, τότε θα αφήσει ιστορία στο νησί.

Να θυμάστε πάντως, πως αυτά που διδάσκει στις προπονήσεις ο Πεπ, δεν τα έχουν ακούσει ποτέ ξανά οι παίκτες. Ακόμη και αυτού του επιπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ