OPINIONS

Ο πειστικός Ολυμπιακός

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάνος Βόγλης γράφει τον πολύ καλύτερο Ολυμπιακό από αυτόν της περσινής σεζόν, για το ματς της χρονιάς στην Κροατία αλλά και τον Καπίνο που δικαίως είναι βασικός.

Ξέρετε, οι προκρίσεις δεν πηγαίνουν πάντα στις καλύτερες ομάδες. Πολλοί παράγοντες συντελούν σε αυτό, ωστόσο συμβαίνει πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο όμως για όλους μας, είναι να διαβάζουμε και να αναδεικνύουμε όσα συμβαίνουν πίσω από τα προφανή.

Εννοείται πως στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ οι ομάδες πηγαίνουν για την πρόκριση και τίποτα άλλο. Μπορεί όμως κανείς να παραγνωρίσει πως ακόμη και αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να περάσει, είναι πολύ καλύτερος από τη Ριέκα; Και κυρίως, πως είναι πολύ καλύτερος από τον…Ολυμπιακό της σεζόν 2016-2017; Πέρυσι τέτοια περίοδο αγκομαχούσε να κάνει φάση, να βάλει γκολ, να αποκλείσει την Αρούκα. Χρειάστηκε Τσόρι και παράταση.

Και εφέτος; Καμία σχέση. Η ομάδα του Χάσι, παίζει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους της και από τον Ολυμπιακό του Μπέντο. Βγάζει αυτοματισμούς, φάσεις, γκολ. Επτά γκολ σε τρία ματς Ευρώπης δεν τα λες και λίγα. Και περισσότερο από όλα αυτά, η αίσθηση. Δύσκολα σε ξεγελάει η αίσθηση σου. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ και σωστά.

Είπαμε μπορεί να προκριθεί, μπορεί και όχι. Κατά τη γνώμη μας θα προκριθεί και μάλιστα με νίκη και εκεί μέσα. Αξίζει πάντως την πρόκριση και αυτό το βλέπουν όλοι. Κόντρα στη Ριέκα έπρεπε να είχε τελειώσει το θέμα από το πρώτο ημίχρονο. Ας είναι. Και πάλι φαβορί είναι. Η ρεβάνς θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, πολύ πιο δύσκολο, αλλά και πάλι δε βλέπω πως αυτός ο Ολυμπιακός δε θα σκοράρει και πως θα καταφέρει αυτή η Ριέκα να επιβάλει το ρυθμό της.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν την εφετινή σεζόν σε πολύ καλύτερες αγωνιστικές βάσεις σε σχέση με την περυσινή. Μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό ρόστερ, με προπονητή που το πιστεύει και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Ο ΚΑΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ

Επίσης δεν κατανοώ την κουβέντα που γίνεται για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Καπίνο δε φέρει ευθύνη για το γκολ από τους Κροάτες, εκτός αν θέλετε να ψάχνουμε με το ζόρι λόγους για να επικρίνουμε παίκτες.

Ο Καπίνο αξίζει να είναι ο βασικός στον εφετινό Ολυμπιακό, τουλάχιστον με όσα βλέπουμε ως τώρα. Πέρυσι δεν έπειθε και τόσο. Στο χέρι του είναι να παραμείνει ενδεκαδάτος ή όχι. Πάντως η κουβέντα για τον «άσο» δε βλέπω που βοηθάει τον Ολυμπιακό και μετά την Εθνική ομάδα. Δηλαδή είναι καλύτερο να έρθει ένας ξένος για βασικός από το να στηριχθεί (αν το αξίζει) ο Καπίνο; Δεν έχω ξενοφοβία, αλλά μερικές φορές καλύτερα να έχουμε (όπως οι Γερμανοί στη συγκεκριμένη θέση) γιατί τελικά δεν αδικούμε τα δικά μας παιδιά.

ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

Μέχρι τη ρεβάνς της Τρίτης, οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Ωστόσο το ματς της σεζόν για εκείνους γίνεται στην Κροατία. Και οι οπαδοί του πρέπει να νιώθουν ήρεμοι, πως αν έχουν την ίδια εικόνα με την Τετάρτη, την επόμενη εβδομάδα θα έχουν…μπαλάκι στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι του Γιουρόπα.

Για μένα αυτό είναι πρόοδος σε μια ομάδα. Να εμφανίζεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Αυτό δείχνει να συμβαίνει με τον Ολυμπιακό του εφετινού Αυγούστου.

ΥΓ. Όποιος βλέπει μόνο οπαδικά τα πράγματα, δε μπορεί να αντιληφθεί πως η Ρεάλ έχει ξεπεράσει πλέον τη Μπαρσελόνα. Μάλλον σε όλα τα επίπεδα και πολύ φοβάμαι και στου προπονητή. Πιο άπειρος ο Ζιντάν από τον Βαλβέρδε, αλλά ξεκινάει με τεχνογνωσία και ετοιμότητα για τη θέση. Ο Βαλβέρδε δεν έχει τα όπλα που θα ήθελε, αλλά πώς να έλεγε όχι στην πρόκληση; Τώρα όμως πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο. Και οι λαγοί φεύγουν ένας-ένας από το Καμπ Νόου.

Πιο ελκυστική πλέον η Ρεάλ, από την κουρασμένη Μπαρσελόνα. Η απώλεια του Νεϊμάρ είναι μεγαλύτερη αγωνιστικά από ότι εξωαγωνιστικά. Και ας έγινε (ως συνήθως) μεγαλύτερος ντόρος για τα έξω από τις γραμμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Από τη Ντινάμο στη Ριέκα: Οι ομοιότητες των ανατροπών
Η απόλαυση του Ρομαό μετά το γκολ στο 93'
Έτσι πανηγύρισε ο Μαρινάκης το 2-1 του Ολυμπιακού με τη Ριέκα!
Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ριέκα από τον Sport24Radio 103,3
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 2-1 τη Ριέκα στο Φάληρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ