OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ σε ρόλο τιμωρού

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για τον ΠΑΟΚ των χαμηλών τόνων, που θα έχει σημαίνοντα ρόλο στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο χωρίς να προκαλεί και τίτλους θα παίρνει και περισσότερες συμπάθειες θα έχει.

Το τεράστιο μέγεθος του ΠΑΟΚ δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ακόμη και σε χρόνια διοικητικής ανυποληψίας, οι οπαδοί του αυξάνονταν αντί να μειώνονταν, γεγονός που καταδεικνύει την ιστορία, τη σημασία και το γκελ του συλλόγου στους φιλάθλους κυρίως της Βορείου Ελλάδος.

Ακόμη πιο αδιαμφισβήτητο στα μάτια μου, είναι το γεγονός πως οι ασπρόμαυροι δεν έχουν τα τρόπαια που άξιζαν, βάση αγωνιστικής παρουσίας, σε ένα σωρό αθλήματα. Άλλες φορές λόγω διαιτητικών εγκλημάτων εις βάρος του, άλλοτε πάλι διότι έπεφταν σε καλύτερες ομάδες, έστω και οριακά. Πάντως και στα τρία βασικά αθλήματα ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να έχει περισσότερους τίτλους. Ξεκάθαρα.

Πάμε στο διά ταύτα. Ο ΠΑΟΚ του σήμερα έχει έναν οικονομικά (πολύ) άνετο ιδιοκτήτη, που πληρώνει στην ώρα του και βοηθά οικονομικά όλα τα υπόλοιπα τμήματα, στο μέτρο του δυνατού. Όταν πήρε χαμπάρι πως μόνο με τα χρήματα δε γίνεται δουλειά στο "Ελλαδιστάν", αποφάσισε να το γυρίσει αλλιώς το τροπάριο. Μέχρις εδώ όλα καλά και να σας πω την αλήθεια, στο χώρο των επιχειρήσεων παγκοσμίως δεν υπάρχει ισονομία, Σταυρός στο χέρι και τα σχετικά. Ο καθείς και τα όπλα του

Που είναι το πρόβλημα τότε; Νομίζω πως ο οργανισμός ΠΑΟΚ και όσοι κινούνται γύρω από αυτόν (φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, παρατρεχάμενοι), επειδή έχουν απωθημένα δεκαετιών, βλέπουν στο πρόσωπο του Σαββίδη τον τιμωρό, που θα έρθει και θα τα σαρώσει όλα. Θα φέρει τίτλους, διακρίσεις, ταπείνωση στον αντίπαλο με κάθε τρόπο και θα ικανοποιήσει τα άγρια ένστικτα τους.

Δηλαδή πολλοί (όχι όλοι ασφαλώς) δεν τους νοιάζει πώς φτάνουν στη νίκη και την επιτυχία, αρκεί να φτάσουν. Σύμφωνοι, όλοι έτσι κάνουν, μόνο που ο μονίμως αδικημένος ΠΑΟΚ, απαρνείται τις αρχές και το DNA του με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή όσα πρέσβευε τόσα χρόνια, τα διαγράφει μονομιάς, αρκεί να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Ο Σαββίδης μου είναι πολύ συμπαθής. Γενικά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των ομάδων μου είναι συμπαθείς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, που δεν έχουν σημασία. Ο περίγυρός τους με εκνευρίζει και μου προκαλεί την αισθητική, γιατί γίνεται "βασιλικότερος του Βασιλέως" και βγάζει μια εικόνα μάλλον επίπλαστη του πρωταγωνιστή.

Δε θα ήθελα να τον δω σε ρόλο τιμωρού, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Τον έχουν πείσει προφανώς κάποιοι πως μόνο αν έχει εκδικητικό ύφος και αντίστοιχο πλάνο, θα πετύχει και θα γίνει αρεστός στον κόσμο του ΠΑΟΚ; Για τον υπόλοιπο κόσμο, ποιος νοιάζεται.

Εμείς και εσείς. "Το ίδιο κάνουν όλοι", θα σου πει ένας απλός ΠΑΟΚτζής και νομίζει πως σε αποστομώνει. Οκ, μόνο που στα μάτια μου από παιδί, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ήταν κάτι το διαφορετικό. Έφταναν στην επιτυχία με διαφορετικό τρόπο, αγαπούσαν την ομάδα τους πολύ ξεχωριστά, λάτρευαν την ομάδα και όχι (μόνο) τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ οδηγείται σε μετάλλαξη και ομολογώ πως προσωπικά δε με εκφράζει. Θα μου πείτε και ποιος νοιάζεται τι μου αρέσει και τι όχι; Σωστό. Απλώς νομίζω πως στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους – πάντα σε αυτούς απευθύνονται τα κείμενα μου- δεν θα φέρει χαμόγελα ο "ΠΑΟΚ τιμωρός και νέος Αυτοκράτορας του ελληνικού αθλητισμού".

Αντιθέτως πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ των χαμηλών τόνων, που θα έχει σημαίνοντα ρόλο στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο χωρίς να προκαλεί και τίτλους θα παίρνει και περισσότερες συμπάθειες θα έχει. Όλα γίνονται, αρκεί να το θες και να ξέρεις τον τρόπο.

Νομίζω πως ο Σαββίδης έχει έρθει με σαρωτικό αέρα, αλλά στο χέρι του είναι να το πάει σωστά. Αν κινηθεί με λογική και τακτική άλλων, με ανοικτά μάτια στα λάθη των άλλων και τύφλωση στα λάθη των «δικών μας παιδιών», μπορεί να κερδίσει τρόπαια, αλλά δε θα κερδίσει την εκτίμηση της κοινής γνώμης. Αυτής δηλαδή που κέρδισε η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, με τον άθλο του «θρι-πιτ» μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού. Επιλογές είναι όλα στη ζωή. Σήμερα πάρα πολλοί ουδέτεροι (βλέπω ότι) γουστάρουν αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ. Δεν ξέρω πόσοι χαίρονται με όσα έγιναν στο Βόλο…

Υ.Γ. Όσοι δεν ήταν στο «Πανθεσσαλικό» έχουν δει μόνο το 20% όσων συνέβησαν και φαντάζονται το άλλο. Φωτογραφίες και προφανώς κάποια βιντεάκια από κινητά, είναι η μοναδική τους «εικόνα». Πάλι καλά, διότι θα έφριτταν και το λέω πολύ σοβαρά, επειδή ήμουν εκεί σε καίριο πόστο. Χαίρομαι που η COSMOTE TV, δεν πέφτει στην παγίδα του λαϊκισμού, να δείχνει τέτοιες αθλιότητες, οι οποίες αναπαράγονται από τα αδηφάγα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Δεν έχει κανένα νόημα.

Απόψεις είναι βέβαια. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να τα δείχνεις όλα και ας αποφασίσει ο τηλεθεατής τι θα δει. Εγώ τάσσομαι με την άποψη που λέει «φτάνει με την καφρίλα, δεν είναι θέαμα».

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ