OPINIONS

Ο Μπερμπάτοφ θέλει να φύγει

Ο Μπερμπάτοφ θέλει να φύγει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ντέρμπι της αγωνιστικής, ήταν το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Και το παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή. Όπως και το Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός, για το οποίο γράφω κάτι στο υστερόγραφο.

Στο ντέρμπι Δικεφάλων, δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το αποτέλεσμα και τις κινήσεις των προπονητών. Μόνο μία απορία θα εκφράσω. Κάνει πλάκα ο Μπερμπάτοφ; Από την ώρα που μπήκε στο ματς ο Βούλγαρος, μύριζε μπαρούτι. Ήταν εκνευρισμένος, έσπρωχνε, έπαιζε αντικανονικά με τα χέρια, έκανε φάουλ, λες και δεν γούσταρε που τον έβαλε ο προπονητής του στον αγωνιστικό χώρο. Μπήκε ως αλλαγή στο 46’ και στο 78 είχε ήδη κάνει 6 φάουλ!!! Επιθετικός, της δικής του κλάσης, να κάνει 6 φάουλ και όλα να είναι. Δεν τον αδίκησε ο διαιτητής δηλαδή. Έπος.

Και μοιραία έτσι όπως έπαιζε και δεν τον μάζευε ο προπονητής του με συστάσεις, θα ερχόταν η αποβολή. Για χτύπημα εκτός φάσης. Ακόμη και αν θεωρήσουμε πως η κόκκινη είναι αυστηρή (που δε νομίζω) ο Βούλγαρος σταρ, είχε πρόθεση να απαλλαγεί με χτύπημα από το μαρκάρισμα του Σιμόες.

Και ερωτώ ξανά. Κάνει πλάκα ο Μπερμπάτοφ; Αυτά που βλέπουμε δεν εξηγούνται, παρά μόνον αν ξενέρωσε στη Θεσσαλονίκη και θέλει με κάθε τρόπο να φύγει. Μπορεί και να το πει βέβαια, δεν θα του το αρνηθεί κανείς, είμαι απόλυτα βέβαιος.

Προσωπικά ήμουν θαυμαστής του Βούλγαρου άσου, ειδικά όταν αγωνιζόταν στα αγγλικά γήπεδα. Σπουδαίο ταλέντο, στόφα μεγάλου παίκτη, σπάνια χαρίσματα και φυσικά τεράστια καριέρα. Και όλα αυτά του δίνουν το δικαίωμα να πράττει σαν κακομαθημένος αστέρας και να βάζει τον όποιο εγωισμό, θυμό, πάνω από την ομάδα.

Γιατί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο 35χρονος φορ δε μπήκε μέσα για να βοηθήσει την ομάδα του. Αντιθέτως. Μπήκε για να δείξει σε όλους με εμφατικό τρόπο, πως δεν γουστάρει να είναι αναπληρωματικός, δε γουστάρει άλλο την ομάδα, το πρωτάθλημα, δεν ξέρω και εγώ τι. Πραγματικά τέτοια συμπεριφορά από τον συγκεκριμένο παίκτη δεν την περίμενα. Κρίμα. Αντί να μπει μέσα, να αποδείξει για μία ακόμη φορά, πως είναι μεγάλος παίκτης,, ηγέτης, πως δεν ξόδεψε άδικα τα χρήματα του ο Σαββίδης, να φάει σίδερα και να βάλει γκολ, εκείνος έκανε εύκολη τη δουλειά του Τούντορ. Εμφανέστατα οι δυο τους δεν έχουν καλή επικοινωνία και προφανώς ο προπονητής ανέχεται έναν μπερδεμένο και ξενερωμένο σταρ. Έχει δεμένα χέρια.

Η απόφαση είναι πλέον του Σαββίδη. Πάντως αυτός ο Μπερμπάτοφ, μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως με το που βγήκε από το γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι με παίκτη λιγότερο έφτασαν σε 2-3 κλασικές φάσεις για γκολ. Έτσι και αλλιώς και με τον Βούλγαρο μέσα, με παίκτη λιγότερο έπαιζαν.

Και κλείνω ξανά με την ίδια απορία, ελαφρώς παραφρασμένη. Σε ποιον κάνει πλάκα ο Μπερμπάτοφ. Στους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Στον εαυτό του; Θα τα βρει η υπηρεσία που λένε και στο στρατό….

ΥΓ: Αν αυτός ο Παναθηναϊκός δεν είναι βελτιωμένος σε σχέση με το…σκορποχώρι κόντρα στην Καμπάλα και ακόμη πιο μετά, τότε μάλλον βλέπουμε άλλο άθλημα. Και δεν στέκομαι μόνο στο σκορ, τη νίκη με 2-0 επί του Λεβαδειακού. Όσο στη γενική εικόνα, στον Στιλ που ακούμπησε τη μπάλα μετά το ισχυρό προβάδισμα της ομάδας του, στους αυτοματισμούς στα γκολ των Μπεργκ και Εσιέν και στην κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Και μην μου πείτε το επιχείρημα «μα με τον Λεβαδειακό έπαιζε», γιατί δεν θα είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Η καλή εμφάνιση και η νίκη, είτε γίνονται σε ντέρμπι, είτε κόντρα σε υποδεέστερες ομάδες, πρέπει να καταγράφονται στα θετικά ενός κλαμπ. Αλλιώς να μιλάμε για ματς 4-5 φορές το χρόνο, στα ντέρμπι δηλαδή. Αυτό που θέλω να δω από τον Στραματσόνι, είναι την συμβολή του στην ανάκαμψη του Μάρκους Μπεργκ. Γιατί ακόμη και στη Λιβαδειά, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, δείχνει μακριά από τον καλό του εαυτό. Σαν κάτι να τον βαραίνει. Παίζει χωρίς ενέργεια. Παραλίγο δε να κάνει «τσαφ» στο γκολ. Αν ανεβάσει και αυτός την απόδοση του, θα ανέβει επίπεδο όλη η ενδεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ