OPINIONS

Ο Γκατούζο δεν θα σώσει τη Μίλαν

Ο Γκατούζο δεν θα σώσει τη Μίλαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μίλαν κατάφερε να πάρει χειρότερο προπονητή από αυτόν που είχε ως τώρα. Σχεδιασμός της πλάκας, σύμφωνα με τον Πάνο Βόγλη, ο οποίος γράφει και ένα υστερόγραφο για τον Λιβάγια.

Τον Ιανουάριο του 2010, λίγο πριν σταματήσει τη μπάλα, ο Τζενάρο Γκατούζο, αποφάσισε να ανοίξει ένα ιχθυοπωλείο στη γενέτειρα του. Στο Κοριλιάνο της Καλάμπρια, στη Νότια Ιταλία, ο θεότρελος θρύλος της Μίλαν, έκανε τα εγκαίνια στο ψαράδικο του. Περίπου οκτώ χρόνια μετά ο 40άρης προπονητής, τι ψάρια θα πιάσει στον πάγκο της ομάδας που δοξάστηκε και κατέκτησε τα πάντα.

Η διοίκηση των ροσονέρι, πήρε μία απόφαση με μεγάλο ρίσκο, ποντάροντας στο παρελθόν του Γκατούζο, το γεγονός πως ξέρει καλά τα αποδυτήρια και φυσικά τις καλές δημόσιες σχέσεις του με τη νέα ιδιοκτησία. Άλλωστε διόλου τυχαία είχε επιλεγεί για την ομάδα της Primavera της Μίλαν, μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Γκατούζο ήξερε πως ο Μοντέλα πολύ δύσκολα θα έβγαζε χειμώνα στο Σαν Σίρο, οπότε φρόντισε να πλασαριστεί από νωρίς ως πιθανή διάδοχη κατάσταση. Με Μπαρέζι και Γκάλι σε πόστα μέσα στην ομάδα και με τον CEO Μάρκο Φασόνε, πεπεισμένο πως το κλαμπ δε χρειάζεται έμπειρο τεχνικό, αλλά άνθρωπο επικίνδυνων αποστολών και με σχετικά έξυπνο επικοινωνιακό παιχνίδι, ανέβηκε ψηλά στη λίστα. Ως εδώ όλα καλά.

Το θέμα δεν είναι τι έκανε ο παλιός χαφ και νυν προπονητής του κλαμπ, αλλά γιατί τον επέλεξαν οι ιθύνοντες του συλλόγου;

Απλή απάντηση. Γιατί είναι άσχετοι. Τόσο απλά. Οι Κινέζοι δεν έχουν ιδέα από το άθλημα. Ο Φασόνε καληνύχτα. 'Ενας - δυο Κινέζοι ακόμη, θα πληρώσουν και θα μάθουν. Απλώς συμβουλεύτηκαν τον Γκαλιάνι, ο οποίος φέρεται να τους είπε “πάρτε ένα δικό μας παιδί και θα δείτε προκοπή”.

Σχεδιασμός επιπέδου, όχι αστεία δηλαδή. Αυτό για να καταλάβετε πως και στο εξωτερικό και μάλιστα σε τόσο τεράστιο κλαμπ, οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς σοβαρό σκεπτικό.

Από πού και ως πού η Μίλαν εμπιστεύεται περίπου 1 δις ευρώ, στα χέρια ενός άπειρου, χωρίς περγαμηνές τεχνικού. Και ας είναι από τις δόξες της ομάδας.

Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ μεταγραφές το καλοκαίρι, μεγάλα συμβόλαια, οι παίκτες που υπήρχαν ήδη, όλοι αυτοί θα έχουν καθοδήγηση από τον τρελό-Γκατούζο. Οκ, πρόβλημα τους.

Ακόμη και αν δουν προκοπή στα επόμενα 4-5 παιχνίδια, καθώς θα τους δώσει ψυχολογική ώθηση με τη συμπεριφορά του και το ταμπεραμέντο του, σε βάθος χρόνου μοιάζει απίθανο να βγει κάτι καλό από αυτήν την επιλογή.

Η θητεία του στον ΟΦΗ συνοδεύτηκε από πολλά οικονομικά προβλήματα, δέσιμο με παίκτες και οπαδούς, μόνο που από ποδοσφαιρικές ιδέες δε γίναμε σοφότεροι. Να έχει βελτιωθεί τόσο τα τρία χρόνια από το αντίο του στους Κρητικούς; Χλωμό.

ΥΓ Άσχετο με τη Μίλαν, αλλά ο Χιμένεθ τι σκεφτόταν με τη Ριέκα και δεν ξεκίνησε τον Λιβάγια; Ναι, ξέρω είπε για ένα θέμα τραυματισμού, αλλά αν μπορούσε να παίξει από το 30', τότε μπορούσε και από την αρχή. Πάντως πέραν της κριτικής, μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Η δική του ΑΕΚ είναι πρώτη στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που σαφώς το πιστώνεται ο προπονητής. Και ξεκάθαρα όχι με τόσο ποιοτικό ρόστερ όσο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ