OPINIONS

Ο Φυντάνης "κέρδισε" πρώτα τον Κούγια, μετά τους αντιπάλους

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ / ΚΟΥΓΙΑΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ / ΚΟΥΓΙΑΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για το δίδυμο Κούγια - Φυντάνη στην ΑΕΛ και τον τρόπο με τον οποίο ο κόουτς "κέρδισε" τον μεγαλομέτοχο και τους παίκτες προτού κερδίσει τις νίκες στο γήπεδο.

Σε ομάδες που διοικεί ή έχει εξ ολοκλήρου δικές του ο Αλέξης Κούγιας, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει η προσωπικότητα του προπονητή. Όχι μόνο γιατί έχει πληθωρική παρουσία ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, αλλά διότι κάθεται και στον πάγκο.

Κατά συνέπεια τον μάγο της προπονητικής να έχει η ομάδα του, η κάμερα, το βλέμμα, θα πάει πιο εύκολα στον προβεβλημένο ποινικολόγο. Και δεν το λέω με αρνητική χροιά. Γεγονός, fact που λέμε και στο χωριό μου.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι προπονητές, κατά τεκμήριο εγωιστές ως άνθρωποι και επαγγελματίες, δε δέχονται μύγα στο σπαθί τους, κανέναν στο κεφάλι τους κτλ. κτλ.

ΤΟ "ΚΟΥΜΠΙ" ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΟΟΥΤΣ

Με ηγέτη τον Κούγια, αυτή είναι μία δύσκολη συνθήκη. Αρκεί να βρεις το κουμπί του. Και ο Ηλίας Φυντάνης φαίνεται πως (ως τώρα) το βρήκε. Προπονητής χαμηλών τόνων, εργατικός, με εμπειρία στα 55 του πια, με θητεία στην Παναχαϊκή του Κούγια προ ετών, γνωρίζει πολύ καλά τα χούγια και τις ιδιορρυθμίες του.

Άρα δεν αιφνιδιάστηκε ποτέ, ήξερε τι να περιμένει, δεν τρελάθηκε ακόμη και όταν πήγαν να πιαστούν στα χέρια σε δικό τους γκολ (!) και δούλεψε με τον τρόπο που γνωρίζει. Πρώτα κέρδισε (ξανά) τον ιδιοκτήτη και μετά τους παίκτες του. Μετά κέρδιζε και τις αντίπαλες ομάδες.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ

Ήταν λάθος του Κούγια να παίρνει ξένους τεχνικούς, που δεν γνωρίζουν τα θέλω και κυρίως τα «δεν θέλω» του. Δε θέλει πολλές δηλώσεις. Τις κάνει εκείνος όταν κρίνει. Δε θέλει μόνο το αποτέλεσμα. Θέλει συνδυασμό με θέαμα και έλλειψη φόβου. Και δε θέλει πολλά – πολλά με τον Τύπο. Αυτό το παιχνίδι χωράει μόνον έναν. Τον Κούγια. Άρα ο Φυντάνης πήγε έτοιμος για όλα αυτά και για την ώρα δικαιώνεται.

Η ΑΕΛ δεν κινδυνεύει, ενώ την παρέλαβε πολύ χαμηλά στη Σούπερλιγκα, βρίσκεται με το ένα πόδι στους «4» του Κυπέλλου και το πιο ουσιώδες. Ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Προφανώς δεν θα νικάει συνέχεια, δεν έχει το ρόστερ για κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως θα ξέρει πώς να αγωνιστεί σε κάθε ματς. Η στραβή, το πολύ άσχημο αποτέλεσμα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Παράσημο.

Και το πιο σημαντικό; Επειδή γνωρίζει πολύ καλά τον Αλέξη Κούγια, ξέρει πως είναι αναλώσιμος, ακόμη και αν η ομάδα πάει για τίτλο! Τώρα ο ιδιοκτήτης τον γουστάρει και τον αφήνει να δουλέψει με ησυχία. Επίτευγμα.

Αύριο; Ποιος ξέρει; Στο (ελληνικό) ποδόσφαιρο το σήμερα έχει μεγαλύτερη αξία. Και η υγεία που βγάζει σήμερα η ΑΕΛ, έχει την υπογραφή και του Ηλία Φυντάνη. Ας του το πιστώσουμε.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ