OPINIONS

Ντροπή στην UEFA, μπράβο στον ΠΑΟΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πάνος Βόγλης αναλύει γιατί το ματς ΠΑΟΚ- Βασιλεία θα έπρεπε να είχε αναβληθεί, επισημαίνει τα θετικά στοιχεία του Δικέφαλου και εκτιμά ότι η ρεβάνς είναι επικίνδυνη, με φαβορί την ελληνική ομάδα.

Υπάρχουν στιγμές που αδυνατείς να καταλάβεις το σκεπτικό κάποιων αποφάσεων. Και κυρίως δε χωράει στο νου σου πως γίνεται μπροστά στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής, κάποιοι να προβάλουν ως πιο σοβαρό τη δουλειά τους και όλα όσα προκύπτουν εξ αυτής.

Μόνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθουν οι αρμόδιοι της UEFA, που δεν αποφάσισαν την αναβολή τουλάχιστον για ένα 24ωρο τον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Βασιλεία. Τουλάχιστον μία ημέρα μετά, για να μην πω δυο - τρεις.

Θέλει δηλαδή μυαλό και στοιχειώδη ενσυναίσθηση για να πάρεις μία τόσο απλή απόφαση; Ούτε καν αυτά δεν απαιτούνται. Κύριοι, μιλάμε για εθνική τραγωδία, πάνω από 70 νεκρούς σε μία χώρα και το ποδόσφαιρο έρχεται τελευταίο.

Το έχω γράψει ξανά και λυπάμαι που επανέρχομαι. Στην Παγκόσμια και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου βλέπουν μόνο χρήματα, αριθμούς, χορηγούς , ισχυρούς και τίποτα άλλο. Μπροστά σε αυτά δεν υπολογίζουν τίποτα.

Καμία τραγωδία, κανένα εθνικό πένθος. Σε χώρα που ο Πρωθυπουργός της κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, η UEFA διέταξε να γίνουν κανονικά οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων. Με το σύνηθες πρόσχημα πως «δεν υπάρχουν ημερομηνίες», «η ζωή συνεχίζεται» και κουραφέξαλα. Ντροπή τους.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το ματς του ΠΑΟΚ έγινε και αναγκαστικά πρέπει να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό σκέλος. Ξέρω πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ έφυγαν με μία περίεργη αίσθηση από την Τούμπα, καθώς η μείωση του σκορ εκεί που πίστεψαν πως τελείωσαν όλα, τους φέρνει μεγαλύτερη αγωνία για τη ρεβάνς, όμως εγώ θα πω μπράβο στον ΠΑΟΚ. Μεγάλο μπράβο.

Ένα μήνα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα βγάζει στο γήπεδο φρεσκάδα για 60 λεπτά, αυτοματισμούς για 80 λεπτά, σχέδιο για 90 λεπτά και τελικά πήρε τη νίκη στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, σε συνθήκες που πάντα βολεύουν έναν πιο έτοιμο αντίπαλο, πλην της ζέστης. Το άγχος το είχε ο ΠΑΟΚ, την πίεση, την ανάγκη να σκοράρει, την υποχρέωση να δείξει καλύτερος από την αποδυναμωμένη αντίπαλο.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι απλά. Άλλες ομάδες δεν τα εμφανίζουν σε μία ολόκληρη σεζόν και ο Δικέφαλος τα έβγαλε στο χορτάρι σε 90 λεπτά, με αντίπαλο που δεν βγήκε για να κυριαρχήσει αλλά για να μην την πατήσει. Και την πάτησε εν μέρει.

ΕΙΚΟΝΑ ΕΤΟΙΜΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΕΡΓΟ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Η ομοιογένεια είναι το χαρακτηριστικό του συνόλου και του ρόστερ που φτιάχνει ο Λουτσέσκου. Η περυσινή ομάδα με έναν πολύ καλό Ζαμπά, άφησε υποσχέσεις για πρόκριση και σίγουρα για καλύτερη συνέχεια. Πέραν όμως του αποτελέσματος, του 2-1, εγώ στέκομαι στην εικόνα. Άρεσε πολύ ο ΠΑΟΚ και αν δεν την πατήσει στη ρεβάνς από σαφώς χειρότερο ποιοτικά αντίπαλο, τότε μπορεί να ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, πριν καν γίνει η σέντρα στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Μια λάθος εκτίμηση από τον Πασχαλάκη σε σέντρα που κοντράρει και παίρνει απρόβλεπτη τροχιά, ένα κόλλημα του παίκτη που καλύπτει το πίσω δοκάρι, η κόπωση του μυαλού και του σώματος, έφερε το γκολ των Ελβετών και κρατάει σε επαγρύπνηση τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Καλό είναι αυτό. Αν επαναπαυθείς μπορεί να την πατήσεις. Προφανώς καλύτερα να μην είχε δεχθεί γκολ ειδικά μετά το 2-0 του Πρίγιοβιτς, αλλά τώρα συνέβη και προχωράμε.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ, ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙΡΟ

Ο Δικέφαλος πέτυχε δύο πολύ ωραία σε εκτέλεση γκολ. Γενικά όμως τα έψαξε αυτά τα γκολ. Και τις μακρινές απειλές με Βιεϊρίνια και Κάνιας. Και την κόντρα με παίκτη να ανοίγεται στο πλάι και τον Πρίγιοβιτς να συγκλίνει στην περιοχή και να περιμένει πάσα. Δεν βγήκαν τυχαία όσα είδαμε στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε μια εμμονή με ανάπτυξη από τις πτέρυγες, σχεδόν κάθε επίθεση του ξεκινούσε από τον Μάτος και τον Βιερίνια και όλοι ήξεραν ακριβώς πώς να κινηθούν. Συνεργασίες, πάσες με τη μία, ξεκάθαρη τάση για δημιουργία και όχι για άμυνα, ελκυστικό αποτέλεσμα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ

Είναι νωρίς και η ρεβάνς πολύ κρίσιμη. Αν ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο η ομάδα του έξυπνου Λουτσέσκου, τότε δεν φοβάται καμία Σπαρτάκ Μόσχας. Πρέπει όμως να πατήσει πάνω στην εμφάνιση της Τρίτης και να τελειώσει τη δουλειά στη Βασιλεία. Εκεί δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα και το ξέρετε. Το 60% του σημερινού ΠΑΟΚ να δούμε, πιστεύω θα προκριθεί. Αλλά να το δούμε! Μη μείνουμε με την όρεξη που λένε.

Η Βασιλεία δεν μου άρεσε καθόλου. Μου άρεσε πολύ ο αριστερός της μπακ. Ο φορ της δείχνει να είναι άτυχος ή να μην έχει το εύκολο γκολ, κινείται όμως πολύ σωστά στο χώρο. Μέτριο σύνολο, που αν του δώσεις πολύ χώρο κάτι θα κάνει. Ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς δεν πρέπει να δώσει χώρο. Πρέπει να κατέβει στο ματς με τη λογική ότι παίζει στην Τούμπα. Και τότε νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ