OPINIONS

Μεγάλη η... Χάρη του

Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspurs, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspurs, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Πάνος Βόγλης αναλύει το Γιουβέντους - Τότεναμ, αποθεώνει τον (δε μασάω τίποτα) Χάρι Κέιν και τους κομάντο του Ποτσετίνο, ενώ στέκεται στο χαμένο πέναλτι του Ιγκουαΐν, που ήταν η πραγματικά κομβική φάση του αγώνα.

Πρώτη φάση γκολ. 1-0. Στο δίλεπτο, πριν καταλάβεις ότι ξεκίνησε το ματς. Επόμενα λεπτά δύσκολα, με πανικό στην άμυνα. Στο 8’ πέναλτι καθαρό και 2-0. Μέσα στην έδρα της Γιουβέντους, της περυσινής φιναλίστ, της πιο έμπειρης, με πιο πλήρες ρόστερ από την Τότεναμ, αν και την Τρίτη είχε χτυπητές απουσίες.

Και αντί να συνεχιστεί η κατηφόρα και να γράψει πολλά το κοντέρ, έγινε το απίστευτο για πολλούς. Όχι όμως για τον Ποτσετίνο και τους παίκτες του. Όχι για εκείνους που ξέρουν πόσο καλά δουλεύουν εδώ και χρόνια και τι πρέπει να κάνουν, σε όποια κατάσταση και αν βρεθούν.

67% ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

Παρά την τρικυμία του πρώτου δεκαλέπτου, το 45’ έκλεισε με την Τότεναμ να έχει κατοχή μπάλας το συγκλονιστικό 67%. Μιλάμε για επίτευγμα. Ξέρετε πολλές ομάδες που μέσα στο Τορίνο, έχουν υπέρ τους την κατοχή της μπάλας; Εγώ όχι.

67% και οκτώ ευκαιρίες για γκολ. Τελικός απολογισμός. Σκορ 2-2, κατοχή μπάλας μετά από 90 λεπτά 62% για τους Άγγλους, παραπάνω προσπάθειες για γκολ, 87% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις έναντι 76% της Γιούβε και (κρατηθείτε) 639 ολοκληρωμένες πάσες, έναντι μόλις 294 των Ιταλών. Μέσα στο σπίτι τους.

Ναι, η Γιούβε είναι η μεγάλη ομάδα, η βαριά φανέλα, εκείνη ακόμη και τώρα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει στους 8 της διοργάνωσης. Όμως σταθείτε. Η Τότεναμ δεν το αξίζει; Παίζει κανονικό ποδόσφαιρο, μοντέρνο, με σχέδιο και όχι άναρχα, απειλεί από το πλάι, κάθετα, με τον Κέιν, με τον Έρικσεν, χωρίς να κάνει σκοπιμότητες και με άμυνα κατώτερου επιπέδου από αυτήν που θα έπρεπε να έχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάτι Οριέ και κάτι Σάντσεζ δεν περνάνε ούτε έξω από το προπονητικό της Γιούβε. Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο μάγκας ο Ποτσετίνο. Η δουλειά του φαίνεται και αναγνωρίζεται από όλους. Μπράβο στην Τότεναμ που άντεξε εκεί μέσα. Είδαμε μεγάλο ματς, φανταστικό πρώτο ημίχρονο και είμαστε τυχεροί που βλέπουμε στην ακμή του, τον επόμενο φορ της Ρεάλ (εκτός απροόπτου). Τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Χάρι Κέιν.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΧΑΡΙ (ΔΕ ΜΑΣΑΩ ΤΙΠΟΤΑ) ΚΕΪΝ

Αρχικά τα ρεκόρ και τα κατορθώματα. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που στα πρώτα εννέα παιχνίδια σκοράρει εννέα γκολ. Μύθος. Για να καταλάβετε ο Μέσι στα πρώτα του εννέα ματς είχε βάλει δύο γκολ και ο Κριστιάνο μηδέν!

Βέβαια και οι δύο μύθοι, ήταν πολύ πιο νέοι όταν έφτασαν τα εννέα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σωστό, αλλά δεν αλλάζει το ρεκόρ του Χάρι και τη μοιραία σύγκριση. Και βέβαια είναι ρεκόρ διότι ξεπέρασε τους θρυλικούς Ντρογκμπά, Ιντζάγκι, Ροναλντίνιο και Ντιέγκο Κόστα που είχαν σταματήσει στα οκτώ γκολ σε εννέα ματς.

Επίσης ο Κέιν, έπιασε τον Τζέραρντ στα 7 γκολ σε μία σεζόν στη διοργάνωση. Οι μοναδικοί Άγγλοι που το έχουν πετύχει αυτό. Ο Στίβεν Τζέραρντ το 2008-2009. Ο Κέιν συνεχίζει...

Στο παιχνίδι μας ξανά. Το γκολ του Κέιν ήταν η ώθηση που χρειάζονταν οι συμπαίκτες του. Έδειξε στους υπόλοιπους, ότι "εγώ είμαι εδώ, μη φοβάστε". Η Τότεναμ έπαιζε πιο σωστά μετά το 10’, πήρε τη μπάλα στα πόδια της, έχασε ευκαιρίες, αν όμως δεν έβρισκε γκολ πριν το ημίχρονο τα πράγματα θα έπαιρναν διαφορετική τροπή. Ο Κέιν ζητούσε την ευθύνη και με τη στάση του έδειξε στους συμπαίκτες του πως μπορούσαν να στηριχθούν πάνω του.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Η πραγματικά κομβική φάση πάντως ήταν το χαμένο πέναλτι του Γκονσάλο Ιγκουαϊν. Για αυτόν γράφτηκε ο τίτλος του άρθρου. Το "Μεγάλη η Χάρη του" πηγαίνει και στον Αργεντινό, καθώς αν δεν έχανε το πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου, η Τότεναμ δε θα μπορούσε να φτάσει σε καμία ισοφάριση. Να’ ναι καλά το παλικάρι.

Στη βραδιά των μεγάλων επιθετικών, ο Ιγκουαϊν έβαλε περισσότερα γκολ, ο Κέιν φεύγει πιο λαμπερός και ανάλαφρος από το γήπεδο. Το χαμένο πέναλτι της Γιούβε μπορεί να της στοιχίσει μία πρόκριση. Η ρεβάνς αναμένεται καλύτερη και από το πρώτο παιχνίδι. Και αυτό διότι οι Ιταλοί θα πρέπει να ψάξουν το γκολ. Και θα ανοιχτούν μέχρι ένα σημείο. Αν περάσουν θα το κάνουν με τη μαγκιά τους και την εμπειρία τους.

Οι Ιταλοί είναι το μεγάλο όνομα, η λαμπερή ομάδα. Επιτρέψετε μου. Τώρα κατανοεί ο καθένας γιατί ουδείς εκ των υπολοίπων 6 (πλην της Ρεάλ που ήταν στον ίδιο όμιλο) δεύτερων των γκρουπ, δεν ήθελε την Τότεναμ στο δρόμο του. Με αυτούς τους κομάντο του Ποτσετίνο, δεν είναι να μπλέκεις.

ΥΓ Η Τότεναμ τον τελευταίο μήνα έχει νικήσει την Άρσεναλ και τη Γιουνάιτεντ, χωρίς να δεχθεί γκολ. Και έφερε ισοπαλίες (2-2) με Λίβερπουλ και Γιουβέντους εκτός έδρας, αν και δεν προηγήθηκε ποτέ στο σκορ. Η ομάδα των «πετεινών» μεγαλώνει. Αρκεί να μη διαλυθεί το καλοκαίρι.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ